Macro ne demek bi yardım edin

Sponsorlu Bağlantılar

By__CeSeT

Üye
    Konu Sahibi
Macro ne demek bi yardım edin
arkadaş lar telefonda fotoğraf cekiyordum ayarları kurcaladım macroyu aç yazıyordu açtım ama bişe anlamadım macro nedemek ve ne işe yarıyor???:oke:

Ozan

Ozan

Admin
MAKRO NEDİR?
Sözlük anlamı olarak ‘yakınlaştırma’, ‘büyütme’, ‘büyük’ anlamlarına gelir ancak kısaca söyleyeyim,

Yakın çekimlerde açılırsa, net görüntü sağlamak amaçlı kullanılır
Yani, örnegin bir kartvizit yada kagidin resmini yakından çekceksiniz, bu özellikle çok net bir görüntü ellde edersiniz, macro yoksa net olmaz çok dibinden çektiginiz görüntüler.

By__CeSeT

Üye
    Konu Sahibi
yardımın için çok saol

staLky

Üye
saol ya:D bende bu nedemek die arastırıodum tsk.

blackeye

blackeye

Üye
cok saol valla bende oyle bişey olarak biliyodum fakat bir türlü kullanamamıştım meğer sadece yakın cekimlerdeymiş :)

nightdragon35

nightdragon35

Üye
tesekurler negatif bende hep merak etmisimdir bu ne ise yarıyo diye.harbiden önemli bir özellikmis

hasanakcasu

Üye
:oke:ilk arayışımda MAXİCEP'te buldum tesekkürler Negative:oke:

Nazy

Nazy

Üye
ben makro nun başka bir anlamını biliyordum fakat
fotoğraf için olan makro yu bilmiyordum sağolasın

Bilgisayar Programlarında Makro Ne demek?
Yaptığınız Birkaç işlemi Diğer Dosyalara tek tek uygulamak yerine
bir kalıp oluşturup tek tuşla yaptığınız tüm
işlemleri diğer dosyalara uygulamaktır.

black_killer

Üye
Makro uzak çekimlerde zoom u daha kaliteli yapıyor.Mesela benim telde makro hep açık olur.Tavsiye ederim çözünürlük daha ii oluo.

Odysseus

Odysseus

Üye
Makro uzak çekimlerde zoom u daha kaliteli yapıyor.Mesela benim telde makro hep açık olur.Tavsiye ederim çözünürlük daha ii oluo.

Uzak çekimlerde değil arkadaşım yakın çekimlerde işe yarıyor. Senin soylediğin auto focus özelliğidir. Makro uzak nesneyi yakınlaştırdığınızda işe yaramaz o nesneye cihazı yakınlaştırdığınızda işe yarar.

SlashGun

SlashGun

Üye
Negative Bari ''Mini''yide açıklayaydın.Arkadaşlar
Onuda bilemeyebilir :)

Takipçi Satın Al

Üst Alt