Haber Lumia için ilk custom rom, Lumia 625 için Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Lumia için ilk custom rom, Lumia 625 için Yayınlandı
Telefonlarını geliştirmek ve kişiselleştirmek için firmaların sunduğu seçeneklerden fazlasını isteyen kullanıcıların sıklıkla başvurduğu Custom romlar artık Windows Phone Lumia cihazlarda da kullanılabilir durumda.


Microsoft’un Windows Phone platformunda en baştan beri katı ve kısıtlayıcı politikaları Windows 10 Mobile güncellemesi ile yerini daha esnek ve kullanıcı odaklı geliştirme araçlarına bıraktı. Microsoft da kullanıcılardan gelen istekleri daha fazla göz önünde bulundurarak sistemi geliştirmeye çalışırken, Windows Phone kullanıcıları için artık Custom rom seçeneği de kullanılabilir durumda.

Windows Phone için Custom Rom Yolu Açıldı


Geçtiğimiz yılın sonlarında Heatcliff adlı bir Geliştirici tarafından sunulan Windows Phone Internals adlı araç Windows Phone için Custom rom geliştirme ve bu romları cihazlara yüklemenin yolunu açmıştı. Sonuçları ve gelişmeleri merakla beklenen bu araç sayesinde ilk Windows Phone Custom rom Lumia 625 için yayınlandı.

Windowsmania.pl tarafından Lumia 625 için yayınlanan Custom rom Windows Phone 8.1 Update 2 güncellemesi üzerinde geliştirildi ve şu değişiklikleri içeriyor;

  • Üçüncü parti uygulamalar kaldırıldı
  • Polonya dili Lehçe sözlük ve konuşma dili eklendi
  • Interop unlocked olarak tam Root yetkisi ile geliyor, ayrıca sıfırlama ve Windows 10 Mobile güncellemesinden sonra Root bozulmuyor.
  • Tema renkleri değiştirildi
  • Bazı küçük kozmetik değişiklikler
Bu gelişme Microsoft artık Lumia 530 gibi bazı cihazları desteklemese de Custom romlar sayesinde bu cihazların da yeni ve en son özellikleri kullanma imkanı sağlayacak. Lumia 625 için Custom rom yükleme ile ilgili detaylara adresinden ulaşabilirsiniz.

Lumia için ilk custom rom, Lumia 625 için Yayınlandı - MaxiCep
 
  • Beğen
Tepkiler: BLasTeaR ve Mesut Aktaş


Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Co-Admin
:hmmm
 

MaxipmaN

Üye
custom firmware deyin bari, çıkarsaydın düzgun android alsaydık.
 
0MG90

0MG90

Üye
Resimler gözükmüyor @Buğra
 

yusufoguz1995

Üye
Barı bu romlarda android de olduğu gibi lanchuer desteği olsa insan bir yerden sonra sikilmaya duruyor yukarı aşağı yapmaktan
 


Üst Alt