Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İpucuLumia 920'de Ois Sadece Video Çekiminde Mi Var?
Sponsorlu Bağlantılar
osmanmert99
Üye
Konu Sahibi
Lumia 920'de Ois Sadece Video Çekiminde Mi Var?
Arkadaşlar Lumia 920 hareket ederken çekilen bir cismi kaymış bir şekilde gösteriyor. Fakat video çekerken kamerayı sallayınca çok az etkileniyor sarsıntıdan video. Yoksa Lumia 920'de OiS sadece Video Çekiminde mi Var?
Arkadaşlar Lumia 920 hareket ederken çekilen bir cismi kaymış bir şekilde gösteriyor. Fakat video çekerken kamerayı sallayınca çok az etkileniyor sarsıntıdan video. Yoksa Lumia 920'de OiS sadece Video Çekiminde mi Var?
ilk önce bölye sorular için konu açmanıza gerek yok Windows Phone - Bilgileri Ve Sorunları Burada Paylaşalım konusunda istediğiniz sorualrı sorabilirsiniz gelelim sizin sorunuza ois telefonun donanımsal bir özelliği yani hem fotografta hemde vidyolarda aktiftir ancak kullanmasını bilmek gerekir şöyle vidyoda kolay direk kayıt başlayınca anlarsınız zaten sarsıntı baya azalır ancak resimlerde ise kameranın deklanşör butonuna yarım basıtgınızda hem resim netleme yapar hemde sabitlemeye çalışır ve iyice bastıgınızda yakalar bu arada haraketli şeyleri çekmek sitiyorsanız nokai camera uygulamasının akıllı çekim modunu tavsiye ederim sizin için daha kullanışlı olur
serecans
Üye
odaklama yaptıktan sonra devreye giriyor denklaşöre yarım bas odaklama yap görürsün
beats
Üye
pro modda kullan pozlama süresini düşür kaymayı önlersin misal;
Buna bayıldım. Sadece pozlama değeriyle mi yaptın bunu?Yoksa spor modu filan açık mıydı ?
beats
Üye
yok ben yapmadım ama fotoğraf çok iyi enstantane örneği tamamen pozlama süresiyle ilgili
osmanmert99
Üye
Konu Sahibi
Arkadaşlar denedim ben söylediklerinizi mesela kendi etrafımda dönerken fotoğraf çektiğmde kayıyor resim ama mesela bir araba giderken dediğinizi yapınca sorun yok.
Arkadaşlar denedim ben söylediklerinizi mesela kendi etrafımda dönerken fotoğraf çektiğmde kayıyor resim ama mesela bir araba giderken dediğinizi yapınca sorun yok.
onun deklanşör hız ayarı var en yüksek 1/16000 dir ve bunda inanılmaz fotoğraflar çekebilirsiniz ancak resimler karanlık çıkar siz bu ayarı ortama göre ayarlamanız gerekiyor mesela geceleyin çok hızlı haraket için 1/1000 veya 1/2000 civarıdna çekin daha alt kısımlarında yani 1/50 indiriğinde resimler bulanık çıkar bunu biraz uğraşmanız gerekiyor bulunulan ortama göre değişiyor ben 1/16000 de suyun haraketini çekiyorum pervanenin en yüksek hızda dönüşünü yakalıyorum yani gerisini siz düşünün
alical33
Üye
ben 1/16000 de çektimde simsiyah çıktı bişey görünmedi flaş patlamasına ramen
o ayarda çekebilmek için ortamın aşırı aydınlık olması gerekiyor ancak çok güzel kareler yakalıyor benim bir kaç resim var
buyur link su resimleri o ayarda çekildi Cep Telefonu Fotoğrafçılığı | Sayfa 199