Lumia 920 dokunmatik sorunu - hard reset/verileri kurtarma

Sponsorlu Bağlantılar

Dtn

Üye
    Konu Sahibi
Lumia 920 dokunmatik sorunu - hard reset/verileri kurtarma
İki gün önce ekran koruyucu taktırdım ve telefonumu yere düşürdüm. Birinden biri yüzünden dokunmatik ekran bozuldu, çalışmıyor hiçbir şekilde. Yazılımsal olduğunu umarak format atıcam olmazsa servise göndereceğim. Ama önce verilerimi kurtarmanın bir yolu var mı, en azından fotoğraflarımı? Pin kodunun sorulmasını kaldırdım ama telefon da güvenlik kodu sorduğu için bilgisayarda görünmüyor, boşmuş gibi görünüyor daha doğrusu. skydrive`a da yedekleme açık değildi malesef. byclouder diye bir program buldum, o da görmedi telefonu. başka bir program ya da başka bir yöntem var mıdır? mesela microsoft hesabıyla verileri silebiliyoruz bilgisayardan, aynı şekilde yedekleme falan mümkün mü acaba? veya harici klavye gibi farklı çözümler, ne yapabilirim telefona ulaşmak için?

Az önce denedim hard format atmayı ama olmadı. ses kısma+güç tuşu+kamera basılı tuttum, sadece soft format attı. sanırım telefon kapalı konumdayken atabiliyoruz öyle yazıyor açıklamalarda, ama dokunmatik çalışmadığı için ekranı kaydırıp da telefonu kapatamıyorum. açıkken hard format atabilen var mı, nasıl yapacağım?

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Ekran çalışmıyorsa yapacak bir şeyin yok maalesef, telefona açık halde hard format atamazsın :(

Dtn

Üye
    Konu Sahibi
Öyle sanırım akşamdan beri deniyorum olmadı. Bilgisayardan falan belki olabilirdi ama çok bilgim yok sıkıntıya sokmayayım o zaman... Bugün servise vereceğim umarım dediğim gibi yazılımsaldır yoksa o kadar para bayılıp ekranı değiştirmek hiç histemiyorum. :(

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Sanmıyorum ama inşallah yazılımsal bir sıkıntıdır, tavsiyem Demirtepe Nokia Care'a götür.

Dtn

Üye
    Konu Sahibi
Onu düşünüyordum ben de, Ankamalle ulaşım daha kolay benim için ama merkez daha mı iyidir diye.. Farkı ne olur?

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Ankamall'da nokia care var mı! ben bilmiyorum. Nokia care, kvk ve genpa gibi servislere nazaran daha hızlı servis sunuyor.

Dtn

Üye
    Konu Sahibi
Ankamallde var gibi görmüştüm ama tavsiyen üzerine Demirtepeye götürdüm, yazılımsal olmadığını ekran değişimi yapılacağını söylediler, garanti kapsamında zannediyorum. Bugün istanbula gitti telefon, bakalım ne zaman gelir. Sonucu yazarım.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
İnşallah, umarım sonuç lehine olur :oke:

n000k

n000k

Üye
geçmiş olsun dostum.. umarım tez zamanda telini alırsın düzelmiş şekilde..

hllsvrn

hllsvrn

Üye
Geçmiş olsun inşallah kısa zamanda ve istediğin şekilde cihazın gelir...

Dtn

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler arkadaşlar, umarım :)

Dtn

Üye
    Konu Sahibi
Bugün telefonumu servisten aldım, anakartını değiştirmişler. dokunmatik de düzelmiş, hala bozulan şey neymiş onu anlamadım ama olsun :ehe başka bir problem yok gibi görünüyor şimdilik :)

Üst Alt