Telefon Tavsiyesi Lumia 820 Batarya Performansı Nasıl?

Sponsorlu Bağlantılar

metinmb407

Üye
Sırf sms ve whatsapp için almıyorum, ama önceliğim onlar. Almışken uzun soluklu kullanmak isterim o yüzden işlemci ve ram önemli benim için. 625 ve 720 yi de çok düşündüm. 625 ekranı büyük olduğu için istemedim. 720 ise ram ve işlemci düşük. Tek avantajları 2000 Mah batarya.
Soruyu şu şekilde soruyum bir de. Lumia 820 ortalama 150 sms ve 25 whatsapp mesajı ile beni sabah 8 den gece 11 e kadar, yani 15 saat idare eder mi?

Gerekli ekran ayarları, arka plan görevleri, çift tıklatma kilidi iptali, yerine göre şebeke değil de wi fi seçeneğinin daha az şarj tükettiğini varsayarsam 24 saat yeter. Benim şebeke üzerinden kullandığm bir netim yok zaten nereye gitsem wifi var. Okul da çalışırken internet takibi, forumlar, mağaza bağlantısı, oyun derken sabah %100 olan şarjım akşam 8-10 gibi %30 kalıyor.

YsF_90

YsF_90

Üye
    Konu Sahibi
Gerekli ekran ayarları, arka plan görevleri, çift tıklatma kilidi iptali, yerine göre şebeke değil de wi fi seçeneğinin daha az şarj tükettiğini varsayarsam 24 saat yeter. Benim şebeke üzerinden kullandığm bir netim yok zaten nereye gitsem wifi var. Okul da çalışırken internet takibi, forumlar, mağaza bağlantısı, oyun derken sabah %100 olan şarjım akşam 8-10 gibi %30 kalıyor.
Benim için yeterli bir süre. Bakalım uygun bir tane bulursam almayı düşünüyorum.

respection123

Üye
Konumla zaten işim yok. Ama whatsapp ile 10-14 saat giderse SMS'ler 36 saati bulur diye düşünüyorum.
2000 değil hocam, 1650 mAh bataryası.
720 2000Mah 820 1650 :) Nokiayı bazen anlayamıyorum

biloz

Üye
Yaklaşık 6 aydır lumia 820 kullanıcısıyım. Şu ana kadar ne batarya ne görüntü sorunu yaşadım tek sorun ekranın dönme ayarlarını bulamamış olmam. Şarj olayına gelince ben 3g kullanan whatsapp instagram tumblr twitter kullanan bi kişiyim ve şu kadar söylüyorum sabah 8 de evden çıkarım (gece şarjda) akşam 10 da en geç takarım tekrar. wifi kullanmıyorum ama ekran ayarı da otomatik olarak ayarlı. önemli olan senin arka plan da uygulamaları ayarlaman ve eğer güç tasarrafu modunda kullanırsan bu süre daha da artar. tasarruf modunda %12 deyken 3 saat whatsapp da 2g ile konuştuğumu bilirim. performans olarak kesinlikle 920 den daha üstün bi cihaz. Gerek şekliyle masaya koyduğumda aaa o telefon ne dedirtecek bir telefon farklı görünüşü ışığın üstünde bıraktığı izler açıkcası nokia yı hiç sevmezdim lumia 820 tesadüfen elime geçti s3 ü bırakıp lumia ya geçtim ilk başlarda çok bunaldım telefondan ancak nokia nın microsoft a satılmasıyla birlikte gelen süreçte (eylül ayının başı) gözle görülür kulakla duyulur derecede bir ilerleme kayıt etti. Böyle giderse yani bu büyümeyle muhtemelen ios seviyesine kadar gelebilir. Gelmelidir de. Kullandığımız bilgisayarların hepsinde hemen hemen windows mevcut yani mantık çerçevesinde bu uyumu düşündüğümüz de gelecek vaat ettiğini zaten mantık çerçevesinde canlandırabiliriz. Hee bi başka sorun çok sık sık gelen güncellemeler olabilir senin için ki bu da kötü birşey değil aslında çünkü her bi güncelleme yeni bi özellik katıyor. en son gelen bi güncellemeyle mesela nokianın yayınladığı bir uygulamayla gece görüşü fotoğraf çekimleri için kendine has bir özellik eklendi. memnunum tavsiye ederim. şarjdan çok rahatsız olursan farklı bir batarya seçeneği ile destekleyebilirsin.

sekajmer

sekajmer

Üye
şarjı az gidenler kesinlikle servise versinler. 820 ile günlük: sabah 7 den akşam 8e kadar ; yaklaşık günün 4 saatını whasapta geçiririm bu sırada parlaklık en yüksekte arkaplanda ne yüklü ise aktif wifi-konum açık günde 4 saat mix radioda müzik dinlerim(online olarak) . 200-500 whastapp , 1000 -1100 Facebook, birde wechat ve arayuzde gezme. Bu aktif kullanımda akşamı çıkartıyor fakat 5 dk bile oyun oynarsam hızlı deşarj oluyor. 820 , 925'ten daha iyi bir batarya performansına sahip

dakamon

dakamon

Üye
Şöyle söylemek isterim internet paketim yokken sabah çıkıp akşam 8 de eve gelince yüzde 60 şarjım kaldığını bilirim :D ama internet paketi aldıktan sonra face twitter biraz sayfa gezintisi arada whatsapp mesajlaşma telefon derken akşam altı da sıkıntılara girer oldum :D hele bide oyun oynarım dersen akşam altıyı da görmez bence :) Artık batarya sorunu çoğu telefonda var ne bilim bi süre sonra insanlar yanında taşınabilir bataryalarla dolaşacaktır ben öğrenciyim xomia 11400 mah lık bi btaryayı global olarak 11 dolardan satmaya hazırlanıyor ufakta bir taşınabilir batarya dediğim gibi öğrenci olduğum için çanta taşıyorum yanımda bi batarya taşırım diyorsan telefon süper korkmadan da kullanırsın sömürürsün telefonu :) performans olarak güzel telefon son zamanlarda takılmalar kasmalar olsa da sınıfının en iyilerinden diyebilirim :) ama sd karta uygulama atılamadığı için kapasitesi bence büyük eksiklik. bunları düşün derim :)

kursatalpkaan

kursatalpkaan

Üye
günde 100-150 sms, 2-3 saat whatsapp full time face twitter bana 12 saat gidiyor 820. Batatyadan gayet memnunum. Arkadaş var aynı evdeyiz, biri iphone 5 biri s3 kullanıyo, onlar 2 3 saate bi şarj aletine koşuyolar

YsF_90

YsF_90

Üye
    Konu Sahibi
Bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Amacım lumia 820 almaktı ama çok uygun bir 720 buldum onu sipariş verdim. Kağıt üzerindeki bilgilere göre lumia 720 2000 mah batarya ile 820 ye göre daha fazla kapasiteye sahip. Gelince göreceğiz batarya performansını :)

serverfun912

serverfun912

Üye
Kardeş
Nokiaya geri bildirim ve içindeki katılımı kapat,diğer geri bildirimide kapat,telefon güncellemesindeki tikleri kaldır,pil tasarrufunu aç ve her zaman yap,Konumu kapat ve bir gün keyfini çıkar ben telefonumda tüm tasarrufu açmışım bir gün yetiyor oyunda oynuyorum.İlk aldığımda şaşırdım 1650lik batarya nasıl dayanıyor diye nokia kalitesi samsung gibi nerede patlayacağı belli olmayanlardan değil.Şimdiye kadar patlayan nokia pili görmedim bundan sonra olur mu bilmem.

sekajmer

sekajmer

Üye
Kardeş
Nokiaya geri bildirim ve içindeki katılımı kapat,diğer geri bildirimide kapat,telefon güncellemesindeki tikleri kaldır,pil tasarrufunu aç ve her zaman yap,Konumu kapat ve bir gün keyfini çıkar ben telefonumda tüm tasarrufu açmışım bir gün yetiyor oyunda oynuyorum.İlk aldığımda şaşırdım 1650lik batarya nasıl dayanıyor diye nokia kalitesi samsung gibi nerede patlayacağı belli olmayanlardan değil.Şimdiye kadar patlayan nokia pili görmedim bundan sonra olur mu bilmem.
akıllı telden çıktı 3310 oldu :)lumia 720 almakla iyi yaptın bence hem ince hafif hem de gorilla glass 2 koruması var ekranda . Bataryaya gelince 820,920,925,1020 den iyi gideceği kesin :) şimdiden hayırlı olsun İpucu - Nokia Lumia Kullanıcıları Kulübü | Sayfa 847artık buradasın

Üst Alt