lumia 800 yardım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hsngul44

hsngul44

Üye
    Konu Sahibi
lumia 800 yardım
Arkadaşlar benim lumia kayıtlı idi şimdi kaydı kapandı imei girdiğimde (kayıt dışı olduğu tespit edilen cihaz) yazıyor şimdi bunu kayıt yaptıracağım ama sim'de kilitlenmişmidir
Kilitli ise nasıl öğrenirim kilitli olup olmadığını
Şimdiden teşekkürler

kimbilir_01

kimbilir_01

Üye
bildigim kadariyla sim kilitlenmez.cihazi sorunsuz kullanmak istiyorsan pasaportla kayit yaptirman gerek ki bunun icin en fazla 1 ay icindevyurtdişindan gelmişş biriyle tim e gidip 100 tl yi bayilman gerek.(tim-turkcell iletişim merkezi) başka yerler yapiyomu bilgim yok.

korsan638

korsan638

Üye
bu ne bicim bir sistem ya.. Bu nasil bir sacmalik... Dunyanin baska hicbir ulkesinde boyle bir uygulama yok sadece turkiyeye ozel... Yaziklar olsun milleti hep gasp etme cabasindalar... Adam 100 tl vermek zorundami kardesim... Ben bu sene tr den yeni aldigim cihazla yurt disina ciktim ve hala yurtdisindayim hic boyle bir uygulamayla karsilasmadim... Daha sonra o cihazim calindi, fransadan yeni bir cihaz aldim, italyaya gectim yine ayni sekilde sorunsuz bir sekilde kullaniyorum... Sadece turkiyeye "has" bir gereksiz uygulama.. Ne diyim helal olsun...

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
bu ne bicim bir sistem ya.. Bu nasil bir sacmalik... Dunyanin baska hicbir ulkesinde boyle bir uygulama yok sadece turkiyeye ozel... Yaziklar olsun milleti hep gasp etme cabasindalar... Adam 100 tl vermek zorundami kardesim... Ben bu sene tr den yeni aldigim cihazla yurt disina ciktim ve hala yurtdisindayim hic boyle bir uygulamayla karsilasmadim... Daha sonra o cihazim calindi, fransadan yeni bir cihaz aldim, italyaya gectim yine ayni sekilde sorunsuz bir sekilde kullaniyorum... Sadece turkiyeye "has" bir gereksiz uygulama.. Ne diyim helal olsun...

cunku bulundugunuz ulkelerde bu cihazlarin yasadişi ticareti yapilmiyor. Eskiden ucretsizdi cihaz kaydi yaptirmak fakat bazilari bunu suistimal edip işi ticarete dokunce devlet de vergi kaybina ugramamak icin bu onlemi aldi. Ben de yurtdişindan cihaz aliyorum surekli ve bu bedeli oduyorum. Ama bence bu 100tl vergi normal yoksa kimse resmi satişli cihaz almayacak bu gidişle. Birileri de işi iyice ticarete dokup azitinca mecburen bu durum oluştu.

hsngul44

hsngul44

Üye
    Konu Sahibi
teşekkür ederim

hsngul44

hsngul44

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar cihazımı kayıt ettirdim ama açılmadı kayıtlı görünüyor sim kilitli olabilir mi nasıl anlayacağım yardım lütfen

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
arkadaşlar cihazımı kayıt ettirdim ama açılmadı kayıtlı görünüyor sim kilitli olabilir mi nasıl anlayacağım yardım lütfen

mcks'den imei numaranı kontrol et kayıtlı gözüküyorsa ve hala simkartını tanımıyorsa simkilitlidir.

hsngul44

hsngul44

Üye
    Konu Sahibi
peki kilitli diyelim nasıl açtıraçağım nereden geldigini bilmiyorum tel'in hangi operatör den alındı onu'da bilmiyorum nasıl öğrenip nasıl kilidi kaldırabilirim

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
settings/about sekmesinde carrier yazar onun olduğu yerde hangi operatöre ait olduğu belirtilir. Operatoreu arayarak imei numarasını verip kilit kodunu alabilir veya internette unlock code satan sitelerden düşük bir ücret karşılığında alabilirsin.

hsngul44

hsngul44

Üye
    Konu Sahibi
teşekkür ederim kayıt olduk tan sonra kontrol edip size bilgi vereceğim yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt