Lüküs hayat: 2-0

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kdr05

Kdr05

Üye
    Konu Sahibi
Lüküs hayat: 2-0
[h=2]Sneijder yeni yeni ısınıyor, Drogba sahaya adımını bile atmadı ama Aslan, bir takipçisini daha parçaladı. Galatasaray, deplasmanda kötü sonuçlar alıyor ama nezaman zirve ortaklarıyla oynasa fark yaratıyor. Fener ve Beşiktaş derbilerini zaferle bitiren Cim Bom, kendine yaklaşmaya çalışan Antalya'yı da terlemeden geçti, golleri de 2 haftadır kulübede bekleyen Kral Burak attı.[/h]


Aslan sürklase etti

Bursa deplasmanından beraberlikle dönen Galatasaray’da Fatih Terim taktik ve kadroda değişime gitti. Cezası biten Hamit ve Amrabat’a formayı veren tecrübeli teknik adam, Sneijder’a da ilk kez 11’de yer verdi.

Coşkulu başladı

Maçın başlama düdüğü ile beraber oyunun kontrolünü eline geçiren Galatasaray maça çok iyi başladı. Sarı-Kırmızılılar’da 8. dakikada Hamit’in kullandığı serbest vuruşta top ceza sahasındaki Semih’e çarparak Burak’ın önünde kaldı. Golcü oyuncu kaleciyle karşı karşıya pozisyonda Hakan Arıkan’ı mağlup etmekte zorlanmadı: 1-0. Aslan golden sonra da baskısını sürdürdü. Rakibine önde basan ve orta sahadan çıkartmayan Cim-Bom’da Hamit, Burak ve Sneijder ilk yarıda oldukça etkili oynadı. Her bölgede topa hakim olan Galatasaray’da 44. dakikada savunmadan seken top Sabri’nin önünde kaldı. Kaptan sert vursa da Hakan topu son anda kornere tokatladı. Soyunma odasına 1-0 önde giden Aslan ilk yarıda uzun zamandır olmadığı kadar iyiydi.

Her bölgede baskı

Galatasaray 2. yarıya da iyi başladı. Cim Bom’da 61. dakikada Amrabat orta sahada kaptığı topu ceza sahasına koşu yapan Burak’ın önüne oynadı. Golcü oyuncu ceza sahasına girer girmez çok sert vurdu ve farkı 2’ye çıkarttı: 2-0. Özellikle orta alanda rakibini sindiren Sarı-Kırmızılılar’da yüksek pas yüzdesi, Antalyaspor’un oyuna katılmasını engelledi. Özellikle Hamit’in orta sahanın her bölgesinde yaptığı presle kaptığı toplar takımı ateşledi. Yıldız oyuncu tam bir maestro gibiydi. Burak’ın da hırsını unutmamak gerekir. Yıldız oyuncu ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu bir kez daha gösterdi. 90 dakika boyuca rakibine gol pozisyonu vermeyen Galatasaray maçı 2-0 kazanarak büyük moral buldu.

Metin Karabaş


Maçın hakemi ne yaptı?

Oyun kontrolü yetersiz ve zayıftı

Bu yılın başında, FİFA kokartı takan Barış Şimşek’in, öncelikle ilk 45 dakikayı oturup, defalarca izlemesini tavsiye ederim. Burak’ın atmış olduğu birinci gol öncesinde, Musa Nizam’ın faul kararı yerinde idi. Hatta Semih’ten top sektiği anda ofsayt da yoktu, yani gol kararı doğru. Ancak serbest vuruşun kullanılması sırasında Amrabat, atış yapılmadan önce barajı açık şekilde, omzuyla iterek oradaki düzeni bozuyordu. Hakem, atışı durdurup, Amrabat’a sportmenlik dışı davranışından dolayı sarı kart göstermesi lazımdı. Aynı Amrabat, bu sefer de Mehmet Eren’in ayak bileğine bastı. Yine sarı karttan kurtuldu. Amrabat, yine iki ayağını kaldırıp tehlikeli bir şekilde Deniz’e kayarak yaptığı hareketinden dolayı sonunda sarı kartı gördü. Bu maçın 30. dakikasıydı. Barış Şimşek, eğer pozisyonları doğru süzmüş olsaydı, bu dakikada iki kez oyundan atılmış olacaktı. Barış Şimşek’in iyi niyetinden hiç şüphem yok. Galatasaray’ın üstün oynayarak ve hak ettiği bir galibiyet aldığını söyleyebilirim. Bu arada Barış Şimşek, FİFA kokartı taktıktan sonra sorumluluğunun daha fazla arttığının bilincinde olmalı.

Serdar Tatlı
 
  • Beğen
Tepkiler: .Murat.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt