Lucescu'dan Fener'e övgü!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
YsF_90

YsF_90

Üye
    Konu Sahibi
Lucescu'dan Fener'e övgü!
Shakhtar Donetsk'in teknik patronu Mircea Lucescu, hazırlık maçında mağlup oldukları Fenerbahçe için şunları söyledi...
Türk futbolunu yakından tanıyan Shakhtar Donetsk’in Rumen teknik direktörü, "Güiza birçok ünlü kulübün listesindeydi. Bu transferi gerçekleştirmek için Fenerbahçe gibi güçlü ve zengin bir kulüp olmak gerekirdi. Fenerbahçe kurumsallaşma anlamında da önemli adımlar attı" dedi.

Hazırlık maçı için iki günlüğüne İstanbul’a gelen ve Fenerbahçe’ye 2-1 yenilerek dün Ukrayna’ya dönen Shakhtar Donetsk’in Rumen teknik direktörü Mircea Lucescu, sarı lacivertli kulüp ile başkanı Aziz Yıldırım’a övgüler yağdırdı.

Maçtan sonra bir restorandaki yemek sırasında Türk futbolunu ve Fenerbahçe’yi yorumlayan tecrübeli teknik adam, Aziz Yıldırım yönetimindeki sarı lacivertli kubülün Türkiye sınırlarını aştığını ve Avrupa’da hatırı sayılır bir kulüp haline geldiğini söyledi.

Güiza bir hayaldi
Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe’ye çağ atlattığını, Türk futbolunda örnek bir başkan olduğunu anlatan Rumen hoca, sarı lacivertli kulübün transfer ettiği Daniel Güiza’nın başka kulüpler için bir hayal olduğunu hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye’nin en pahalı transferi olan Güiza birçok ünlü kulübün listesindeydi. Bu transferi gerçekleştirmek için Fenerbahçe gibi güçlü ve zengin bir kulüp olmak gerekirdi. Üstelik Luis Aragones’in de bu transferde önemli bir payı olduğunu söylemek gerek. Semih Şentürk, Türk futbolunun parlayan yıldızı. Dünyanın sayılı santrforları arasında. Güiza ile birlikte bu sezon Fenerbahçe’ye büyük katkısı olacağını düşünüyorum.

Sık sık gelecekler
Emre Belözoğlu da takıma girdiği taktirde Fenerbahçe daha iyi bir noktaya gelecektir. Roberto Carlos, Alex, Lugano, Edu gibi yıldızlar Avrupa’nın birçok takımında yok. Volkan Demirel kendisini giderek geliştiriyor. Bu kadroyla Fenerbahçe’nin Türkiye’de neredeyse rakibi yok. Kurumsallaşma anlamında Fenerbahçe’ye önemli adımlar attıran Aziz Yıldırım Türk futbolunun da önemli bir başkanı. Hem transferleriyle hem de kulüp yönetimiyle kararlı ve de hedefi olan bir insan."

40 kişilik kafileyle İstanbul’a gelen S.Donetsk’in burada krallar gibi ağırlandığını anlatan Lucescu, misafirlerine büyük bir ilgi gösteren Fenerbahçe Kulübü’nün konuklarına gemi turu düzenlediğini de vurgulayarak, bu şartlar altında Avrupa’nın dev kulüplerinin önümüzdeki dönemlerde İstanbul’a sık sık maç yapmaya geleceğini de dile getirdi.

Akıl yaşta değil baştadır

Lucescu, Aragones’in yaşı nedeniyle eleştirilmesine tepki gösterdi. Mircea Lucescu, 70 yaşındaki Luis Aragones’i eleştirenlerin büyük bir yanılgıya düştüklerini dile getirdi. Rumen teknik adam şöyle konuştu: "Akıl yaşta değil, baştadır. Aragones Türkiye’ye Avrupa şampiyonluğunu yaşamış bir teknik adamın gururuyla geldi. Geçtiğimiz yıl Feldkamp’ı yaşından dolayı eleştirenler Galatasaray’ın şampiyonluğuna şahit oldular. Her ne kadar son haftalarda Alman çalıştırıcı takımdan ayrılmış olsa da Galatasaray’ı şampiyonluğa götüren kadroyu kuran isim Feldkamp’dı. Aragones kariyerinde çok önemli takımlara hocalık yaptı. İspanya’yı 44 yıl sonra Avrupa’nın zirvesine taşıdı. Fenerbahçe’de kaliteli kadrosuyla kariyerinin en uç noktasına ulaşacaktır."
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt