Low Format Yardım!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Silinen Üye 2278206

Silinen Üye 2278206

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Low Format Yardım!
Selam! Ben hard diskime bad sectordan dolayı low format atmak istiyorum.(daha iyi önerisi olan varsa lütfen yazsın) ama windows orjinal ve recovery özelliği var. Low format hard diski fabrika çıkışı haline getiriyormuş diye okudum. sorum low format attıktan sonra recovery özelliği kayıp olurmu + W7 silinirmi?

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
bad sectörler için disk birleştirme yapabilirsin format şart değil

Silinen Üye 2278206

Silinen Üye 2278206

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
arkadaşım bilmiyorsun galiba bad sector olunca disk birleştirme+format vs. hiçbiri işlemiyor neden çünkü o noktaya ulaşamıyor onun için orayı düzeltmenin tek şansı low format.

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
arkadaşım bilmiyorsun galiba bad sector olunca disk birleştirme+format vs. hiçbiri işlemiyor neden çünkü o noktaya ulaşamıyor onun için orayı düzeltmenin tek şansı low format.

senin bad sector dediğin olay örneğin 2 program yükledin birini sildin o arada boşluk oluyor ve hep öyle kalıyor şöyle düşün hard diskten 3 tane birşey alacaksın 2 tanesini yan yana yerden alıyor birini gidiyor başka yerden alıyor haliyle kasılma bekleme oluyor işlem hızı düşebiliyor bilgisayarımızın ara sıra bize açarken verdiği mavi ekranda diskinizi gözden geçirin derken bu olaydan bahsediyor disk birleştirme ise o boşlukları kapatıyor uzun süre yapmadıysanız geç birleştirir hatta ayda 1 kere yapmanızı tavsiye ederim tabiki tam çözüm değil ama gerçekten faydası var ;)

Silinen Üye 2278206

Silinen Üye 2278206

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Yok kardeş benim dediğim bilgisayar açıkken sarsılma,voltaj düşmesi,elektrik gitmesi vs bu durumlarda hard disk ciziliyor ve hard disk o bölgeye asla ulaşamıyor(disk birleştirmede kırmızı renkte olan bölge) örneğin formatta o bölgeye ulaşamadığı için örnek 68 de takılıyor ilerlemiyor yani o kırmızı bölge elden çıktı(hard disk küçük bölgelerden oluşmakta. Mesela her bölge 1 gb) yinede ilgilendiğin için teşekkürler :D

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
öyle desene bad sectör öyle geçiyor zaten lov format at bakalım sonrada birleştirmeyi yap bakalım kırmızı çıkacakmı

Silinen Üye 2278206

Silinen Üye 2278206

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
low format atarsam w7,recovery özelliği gider diye korkuyorum

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
sana attığında atacağı bölümü soruyor zaten recovery diskin ayrı bir bölümünde oraya karışmazsan birşey olmaz.

halidgiray

halidgiray

Üye
Low level format sürücü falan dinlemez ve recovery sürücüsü de dahil harddiski sektör sektör resetler. Yaptıysan da üzülmene gerek yok, windowsun seri numarası olduktan sonra üretici sitesinden herşeyin daha güncelini indirebilirsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt