Lösemiye Virüs Yol Açıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Albert Einstein

Albert Einstein

Üye
    Konu Sahibi
Lösemiye Virüs Yol Açıyor
ösemiye Virüs Yol Açıyor
Göğüs kanserinden sonra çocuklarda görülen löseminin de virüs yoluyla bulaştığı saptandı. Oxford Üniversitesi'nde kanser üzerine çalışmaları ile tanınan Profesör Leo Kinlen'in araştırmasına göre, kan kanseri ya da diğer adıyla lösemi, enfeksiyon sonucu meydana geliyor. Kinlen enfeksiyona bir virüsün yol açtığını saptadı. Ancak bu virüsün özellikleri ve hangi şartlarda ortaya çıktığı konusundaki detaylar kesin olarak açıklığa kavuşmadı. Lösemi, şimdiye kadar bilindiği kadarıyla radyasyon ya da kimyasal çevre kirliliği sonucunda kan hücrelerinin kontrolsüzce bölünüp çoğalması sonucu oluşuyordu. Ancak Prof. Kinlen'in İngiltere'de yayınlanan British Journal of Cancer dergisinde yer alacak araştırmasında, radyasyona ya da kötü çevre koşullarına maruz kalan her çocukta lösemiye rastlanmadığı belirtiliyor. ????:





Kanser uzmanları, epidemolog ve radyobiyologlar 20 yıldır Cumbria'daki Sellafield Nükleer Atık İşleme merkezi çevresinde kanser araştırması yapıyorlardı. Araştırma sonucunda, kanser ile radyasyon ya da kimyasal kirlilik arasında doğrudan bir bağlantı kurulamadı. Hassas yapılı bazı çocuklar vücutlarına virüs girince, enfeksiyon geliştirip sonunda da kan kanserine yakalanıyordu.
Kinley'in araştırması, kanser alanında adını kitaplara yazdırmış olan Sir Richard Doll tarafından da tam destek buldu. Sir Richard, akciğer kanserinin sigara ile doğrudan bağlantılı olduğunu ortaya koymuştu. Sir Richard, "Lösemiye yol açan enfeksiyon bir virüsten kaynaklanıyor. Bu virüsle ilgili çalışmalar devam ediyor. Sonuçlar çok kısa bir zamanda belli olacak" şeklinde konuştu. Enfeksiyona neden olan virüsün özellikleri saptanırsa lösemi aşısı için kollar sıvanacak.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

TheNightMare.
Cevap
3
Görüntüleme
323
Selim Baltaci
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
605
Haydar
haydaravısyon
Cevap
1
Görüntüleme
698
OttomaN TigeR


Üst Alt