bmw_m6
Üye
Eyer paneldebos yer varsa vr siz eve gelen kablo hangisi biliyorsanız direk panelde disecq ile birlestirip asagida atiyorum birinci odada disecq bir ikinci odada disecq iki olarak ayarlayip izleyebilirsiniz. Sonucta sanki baska daire gibi opacak panelden bosyer alindigi icinİlk söylediğin çift çanağı tek kabloda birleştirme olayını hallederim onda sistemsel bir sıkıntı yok ne olsa.
Tek kabloyu çoklama olayında ise yukarıdaki mesajlarımda yazdığım gibi LBN olayı yok burada çanak ulaşılmaz Bi yerde melezi sistemdeki panelde ise evet hangi kablo benim belli ama bu bilgi ne işimize yarar ki?
Boş yer yok sanırım. Foto atıcam müsait olunca
Olsada işe yaramaz başka kablo çekme lüksüm yok
Ben anlamadım ne demek istediğinizi. Daha açık anlatır mısınız?Eyer paneldebos yer varsa vr siz eve gelen kablo hangisi biliyorsanız direk panelde disecq ile birlestirip asagida atiyorum birinci odada disecq bir ikinci odada disecq iki olarak ayarlayip izleyebilirsiniz. Sonucta sanki baska daire gibi opacak panelden bosyer alindigi icin
Disecq tek olacak zaten disi erkek disecq diye birsey yok . Yukarda birlestireceksin , asagida tekrar ayirmana gerek yok uydu cihazi ayarlarindan diescq 1veya2 diye ayarlayacaksin.Yani bu durumda iki tane diseqc kullanıcaz anladığım bu. Önce iki erkek bir dişi girişi olan diseqc panelde 18-19 girişlerine takılacak. Bizim eve gelen kablo ise tekli dişi girişe takılacak. Böylece iki LNB çıkışı tek kabloda birleşmiş gibi olacak
Evde ise duvardaki prize yine bir erkek iki dişi disecq takılıp o iki kısımdan iki ayrı kablo ile receiver lara bağlantı yapılıp ayarlardan disecq girişleri belirlenecek.
Bu mudur?
Disecq ile splitter aynı şey oluyor değil mi
Tamamdır. Yukarıda diseqc aşağıda splitter
Youtubedan görsel olarakta buldum bazı detaylar oradan devam edeyim sağolun arkadaşlar.
Zaten her odaya dagitilmamismi yukardan gelen kaplo.İyi güzel diyorsun da bu dediğin olay ile yukarıda iki çıkışı benim daireye inen kabloya bağladık okey.
Peki benim duvardaki prizi iki ayrı odadaki cihaza dağıtmak için yine bir şeylere ihtiyaç var sen burayı tamamen atlıyorsun
Bu arada ben panel olayını kaptım bu arkadaş çok güzel anlatmış.
Benim panelin aynısı
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Hah. Şimdi anlaştık işte.Zaten her odaya dagitilmamismi yukardan gelen kaplo.
Vay cimri mutahit . Tamadir ozaman asagida ayiracaksin.Hah. Şimdi anlaştık işte.
Onu anlatıyordum deminden beri.
En baştandır sen çift kabloya odaklı anlattığından ayrı tellerden çalıyorduk.
Hayır sadece oturma odasında uydu prizi var başka yerde yok. Cimri müteahhit uğraşmamış.
Oturma odası böyle.
Bir de yatak odasında sadece şu boş olan kablotv girişi var o kadar
O halde tekrar sorayım yukarıda kaynadı; disecq dediğimiz olay ile splitter farklı şeyler midir?Vay cimri mutahit . Tamadir ozaman asagida ayiracaksin.
Olur genel olarak polarizasyonda çakışma oluyor yani şöyle bir tuvalete iki kişi girmek gibi bir şey öyle bir örnek vereyim 2li lnb almanız yararınıza olucaktır ve star h ise kanal d ise h ise çakışma yaşarsınız bu da ister istemez sinirlenmenize sebebiyet verecektir diye düşünüyorum benden size söylemesi gene kendiniz bilirsiniz işin en doğru kısmınıMerkezi sistemden eve inen girişi çoklayabilirmiyiz?
Amaç evdeki girişi iki ayrı uydu ve tvde kullanabilmek?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?