Lityum-iyon bataryaların ömürleri neden azalıyor ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

techtakip

Üye
    Konu Sahibi
Lityum-iyon bataryaların ömürleri neden azalıyor ?


Ohio State University'de yapılan araştırmalar sonucunda lityum-iyon pillerin ömürlerinin neden azaldığına yanıt bulundu.

Son zamanlarda birçok alanda kullanımına başlanan lityum-iyon piller yeniden doldurulabilir olmaları sebebiyle daha çok elektronik cihazlarda kullanılıyor. Bunun dışında son zamanlarda hybrid ve elektrikli otomobillerde de kullanılan pillerin ömürleri açıkçası merak konusu. Konu üzerinde çalışmalar yürüten Ohio State University, lityum-iyon pillerdeki zaman etkisini araştırıyor. Bu pillerin zamanla ömürlerinin azaldığı kanısına varan araştırmacılar şimdi de buna sebep olan etmenleri araştırıyorlar.



Toplumda genel olarak bol şarj etmenin pillerin ömrünü azaltacağı düşüncesi yer alsa da bunun böyle olmadığını açıklayan araştırmacılar, bunun sebebinin zamanlar değişime uğrayan nano ölçülerin olduğunu söylediler. Bu ölçüler; katottaki lityum konsantrasyonunun azalması ve anotta çoğalması şeklinde değişime uğruyor. Ve bu değişim başladığı anda artık buna engel olunamıyor. Çalışmalarına devam eden araştırmacılar daha kesin ve detaylı bilgilere ulaşmayı hedefliyorlar. Hedeflerine ulaştıklarında ise daha uzun ömürlü piller üretmek mümkün olabilecek.

kaynak:
 


DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
Ben bol şarj edince batarya kullanılıp eskidiğinden şarj süresi azalıyor sanıodum .

Güzel bi yazı teşekkürler
 
Utku

Utku

Üye
teşekkürler bilgi için
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt