Liselere Yeni Düzenleme Geliyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
Liselere Yeni Düzenleme Geliyor
Liselere Yeni Düzenleme Geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liselerde sınıf geçmeyi kolaylaştıracak yeni düzenleme için çalışma başlattı. Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme Yönetmeliği’nde değişiklik yapan taslakta öne çıkan bazı düzenlemeler şöyle:

SINIFTA KALMAK ZOR: Mevcut düzenlemeye göre öğrenciler, üç dersten başarısız olduklarında ortalama yükseltme sınavına girebiliyor. Yeni düzenlemede öğrenciler başarısız oldukları tüm derslerden ortalama yükseltme sınavına katılabilecek. Taslağa göre, öğrenci zayıf dersi olmasa bile başarısını artırmak için bu sınava katılabilecek.

BORÇLA KOLAY SINIF GEÇME: Mevcut yönetmeliğe göre, en fazla iki dersten zayıfı bulunan öğrenciler bir üst sınıfa sorumlu olarak geçebiliyor ve zayıf derslerinin sınavına girmeye devam ediyor. Taslak yönetmelikte, iki ders barajı beşe çıkarıldı. Buna göre, beş zayıfı olan öğrenci bir üst sınıfa borçlu olarak devam edebilecek. Ancak üst sınıfa geçtiğinde zayıf derslerinin de sınavlarına girecek.

FARK SINAVLARI ŞUBATTA: Alan/dal değiştirmek isteyen öğrencilerin girmesi gerektiği sorumluluk sınavları da değiştirilecek. Mevcut düzenlemeye göre; MEB, lise son sınıftaki öğrencilere eğitim-öğretim yılının ilk ayında alan/dal değiştirme hakkı veriyor. Örneğin, Türkçe-matematik alanında okuyan bir öğrenci “fen” bölümüne geçtiğinde, yeni alanıyla ilgili tüm derslerden sorumlu oluyor. Öğrenciler seçtikleri yeni alanda daha önce almadıkları ancak sorumlu oldukları derslerle ilgili fark sınavlarına ağustosta katılıyor. Ancak bu sınavın sonucu haziranda katıldıkları ÖSS’ye yansıyamayacağı için MEB her yıl genelgeyle bu öğrencileri şubatta sınava alıyor. Genelgeyle yapılan bu düzenleme yönetmeliğe madde olarak yazılacak. Yeni yönetmelikte, sınavların şubatta yapılmasıyla ilgili bir madde bulunacak.

Pazartesi onaylanacak
Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nce tamamlanan taslak, Talim ve Terbiye Kurulu’na gönderildi. 5 Mayıs’ta toplanacak kurulun taslağı onaylaması bekleniyor.

Milliyet


 
ßurçiN

ßurçiN

Üye
oh be:alkis:biggrin:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt