Linux Ubuntu hakkında bilgi verir misiniz ?

Sponsorlu Bağlantılar

Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
Linux Ubuntu hakkında bilgi verir misiniz ?
Arkadaşlar, değişiklik olması için Linux Ubuntuya geçmek istiyorum fakat sorunlarım var :/
Örneğin ben Ubuntuyu kurduktan sonra internetten indireceğim programları çalıştırabilirmiyim ? Örneğin çok bilindik bir program Deamon TOLLS veya Torrent. Ben ubuntu kurduktan sonra bu ve benzeri programları çalıştırabilir miyim ? oyunları çalıştırabilirmiyim ?

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Linüx için olanları indirebilirsin

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Programlar çeşitli işletim sistemlerine göre yazılırlar mesela windows exeleri açar her işletim sistemine göre olmayabilir mesela torrent varmı bilmiyorum google ubuntu torrent diye aratın.

Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
Programlar çeşitli işletim sistemlerine göre yazılırlar mesela windows exeleri açar her işletim sistemine göre olmayabilir mesela torrent varmı bilmiyorum google ubuntu torrent diye aratın.

yani örneğin gezginlerden indirdiğim çoğu programı linuxda açamam ?

_RYUK_

_RYUK_

Üye
windowsta olan olan programlarin çogu ubuntuda var.google yazsan cıkar.ayrıca ubuntuda window uygulamarı kullamak istersen wine adlı programı kurman yeterli.

ecel54

ecel54

Üye
uygulamalar senin için önemliyse bence başlangıç olarak windows'un yanına ubuntuyu kur ve dene beğenir ve uygulamlarda sıkıntı olmadığını düşünürsen windows silersin :)

qLaMoR

qLaMoR

Üye
linux çok zor ben bi ara denedim kapatken bi kod açarken bi kod yazıyodum wifi kullanıcaksan çoğu marka ve modeleni tanımıyor ..

etnernet kablosu ile kullanıcaksan bi sorun yok .

linuxun zorluk larındn yana kolaylıklarıda çok linux açık kodlu bir yazılım yani istediğin herşeyi yapabilirsin gerekli şeyleri kurup web server vs.

Invoke

Invoke

Üye
linux çok zor ben bi ara denedim kapatken bi kod açarken bi kod yazıyodum wifi kullanıcaksan çoğu marka ve modeleni tanımıyor ..

etnernet kablosu ile kullanıcaksan bi sorun yok .

linuxun zorluk larındn yana kolaylıklarıda çok linux açık kodlu bir yazılım yani istediğin herşeyi yapabilirsin gerekli şeyleri kurup web server vs.

ne zaman denedin acaba? :D
Ben de denedim yapamadım geri döndüm öyle zor değil açarken açılıyor kapatırken kapanıyor, internete bağlanmak yaptığım tek şey, bir kere en başta modemin şifresini girmek oldu sonrasında tarayıcıya tıklamaktan başka bir işlem yapmadım :D

222112

222112

Üye
Arkadaşlar, değişiklik olması için Linux Ubuntuya geçmek istiyorum fakat sorunlarım var :/
Örneğin ben Ubuntuyu kurduktan sonra internetten indireceğim programları çalıştırabilirmiyim ? Örneğin çok bilindik bir program Deamon TOLLS veya Torrent. Ben ubuntu kurduktan sonra bu ve benzeri programları çalıştırabilir miyim ? oyunları çalıştırabilirmiyim ?

Gezginlerden indirdiğin programları wine adlı emülatör ile açabilirsin ama hepsini değil. Windows altında kullandığın tüm programların alternatifleri var. Torrent programları, daemon tools daki gibi isoları yerleştirmeni sağlayan programlar, aradığın her türlü şey Ubuntu yazılım merkezi adındaki yerde var. Çok azı ücretli çoğu bedava indirilebiliyor, program kurmak çok kolay ve hepsi kategori halinde olduğu için bulmak da çok kolay. Internete bağlanman da kolay, bir çok donanımımı bulmuştu webcam, wifi, kart okuyucu vs.. Fakat oyun oynuyorsan henüz fazla büyük stüdyo oyunu yok ama yavaş yavaş oyun geliştiricileri linux için de oyun geliştirmeye başlıyor. Temel işler nette gezinme mp3 düzenleme vs windowsta yaptığın her türlü iş için programlar var. Oyun pek fazla oynamıyorsan tavsiye ederim. :)

Quantal Quetzal

Quantal Quetzal

Üye
Keşke konu Linux forumunda olsaydı

MaxiHan

MaxiHan

Üye
Degisiklik icin gecmek istiyorsan linux'a gecmeni tavsiye etmem, oncesinde guzel bir arastirma yapmalisin (sabit konulardaki linuxa gecmeden once okuyun konusuna bak.) torrent uygulamasi zaten linuxda yuklu olarak geliyor ve utorrent/bittorent gibi torrent istemcilerinden cok daha hizli. Iso islemlerine gelince linuxda bir suru iso yazilimi bulunmakta. Oyun konusuna baktigimizda ise durum pek ic acici degil (en azindan 2-3 sene icerisinde boyle devam edecek.) Peki linux icin windows oyunlaru calismiyor mu? Tabiki calisiyor, hatta windows'tan daha hizli calisiyor ama bu durum direct x gerektirmeyen oyunlar icin gecerli. Direct x gerektiren oyunlarda renk sorunlari gibi bazi sorunlar yasanabiliyor. Windows uygulamalari genelde wine ile sorunsuz calisiyor ama calismayan uygulamalar tabiki var, hatta baya var. Merak ettiklerini sorarsan yardimci olurum, iyi forumlar.

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Ben ISO dosyası indiriyordum, birde Windows'ta Daemon Tools ile felan uğraşacağım diye düşünürken indirme bitince bir baktım direk dosyaların içinde sol tarafta CD takmışım gibi ISO dosyasını gördüm.

Yani bir şey yapmanıza gerek kalmadan sistem ISO dosyasını otomatik olarak CD olarak görüyor.

Varsayılan torrent istemcisi de gayet başarılı zaten.

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Nasıl yani :D

DalvikCache

DalvikCache

Üye
wine ile vice city ve san andreas sorunsuz çalışıyor most wanted da renkler karışık

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Run denedin mi?

- - - Eklendi - - -

1.6 mı kullanıyon

Takipçi Satın Al

Üst Alt