Linux Mint Hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

foreverthe

foreverthe

Üye
    Konu Sahibi
Linux Mint Hakkında
Merhaba arkadaşlar . Benim bilgisayarım şuan Windows8 32 bit. Ben bunu Linux Mint Cinnamon 64 Bit yapmak istiyorum format işlemini nasıl yapacağız ? Bildiğimiz Windows8 filan kurar gibi mi ? Birde hiç Linux kullanmadım yapmam gerekenler nelerdir ben sadece Google Chrome filan kullanacağım birde oyun. Linux, Windows tabanlı şeyleri açıyor mu ? Birde ekran kartı, ethernet driverlarını filan nasıl halledeceğim ?

Son düzenleme:

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Evet Linux Dünyasına adım atmadan önce bilmeniz gerekenleri ön bir araştırma yapınız. Daha sonra istediğiniz bir sürümü indiriniz. Lütfen ama lütfen :) ezbere kurulum yapmayınız. Nedenini kısaca şu şekilde belirteyim . Kullanmak istediğiniz sistem, alışılagelmiş Windows sisteminden çok çok farklıdır ( bana göre ).

İlk etapta VirtualBox Programını indirip sanalda test ve kurulum yapınız, bu konuyla ilgili bölümde anlatımını yapmıştım. İyice tecrübe kazandığınıza karar verdiğinizde sistemi asıl kurulum aşamasına geçiniz.

Sizleri düşünmesem direk kurun derim ancak, zamanında bizlerin de imkansızlılar dahilinde test ederek bu tecrübeleri kazandığımızı unutmayınız .:)

foreverthe

foreverthe

Üye
    Konu Sahibi
Evet Linux Dünyasına adım atmadan önce bilmeniz gerekenleri ön bir araştırma yapınız. Daha sonra istediğiniz bir sürümü indiriniz. Lütfen ama lütfen :) ezbere kurulum yapmayınız. Nedenini kısaca şu şekilde belirteyim . Kullanmak istediğiniz sistem, alışılagelmiş Windows sisteminden çok çok farklıdır ( bana göre ).

İlk etapta VirtualBox Programını indirip sanalda test ve kurulum yapınız, bu konuyla ilgili bölümde anlatımını yapmıştım. İyice tecrübe kazandığınıza karar verdiğinizde sistemi asıl kurulum aşamasına geçiniz.

Sizleri düşünmesem direk kurun derim ancak, zamanında bizlerin de imkansızlılar dahilinde test ederek bu tecrübeleri kazandığımızı unutmayınız .:)
Sağ olun hocam çoğu şeyi araştırdım buldum. Şuan indirmeye koyuldum. Tek sıkıntım Windows uzantılı şeyleri açıyor mu bununla ilgili kesin bir bilgiye varamadım.

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Ubuntu tabanlı türevlerde Wine eklentisi ile bazı Exe uzantılı uygulamaları kullanabiliyordunuz. Ancak bende uzun süredir Ubuntu sürümlerini kursamda bu eklentisini kurmadım. Zira çok sıkıntı çıkartıyor du ilk zamanlar.

Bu nedenle eğerki Windows'da vazgeçemediğiniz uygulama varsa, önce bunun linux destekli sürümü varmı yokmu kontrol ediniz ya da o uygulama ile aynı görevi destekleyecek uygulama araması yapabilirsiniz.

foreverthe

foreverthe

Üye
    Konu Sahibi
Aynen hocam şimdi usb ile kuruluma başlayacağım, her şey için çok teşekkürler. İnşallah benim için güzel bir deneyim olur :)

• Beğen
Tepkiler: Nextman
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Aynen hocam şimdi usb ile kuruluma başlayacağım, her şey için çok teşekkürler. İnşallah benim için güzel bir deneyim olur :)
Rica ederim bu konu altında sorularınızı elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım :oke:

foreverthe

foreverthe

Üye
    Konu Sahibi
Rica ederim bu konu altında sorularınızı elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım :oke:

Install Linux Mint diyorum burada donuyor bekliyorum suan tepki vericek mi diye. Birde ben Linux Mint 17 64 Bit indirdim. Usb ile yapicam surumlerde Amd64, oem, i386 mi ne diyor bunlar ne ve neye gore sececegim ?

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
  • Beğen
Tepkiler: hsynkckygcı@
foreverthe

foreverthe

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: Nextman
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
foreverthe

foreverthe

Üye
    Konu Sahibi
İzlersen yardımcı olacağını düşünüyorum nereyi atladığını bulursun :oke:

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Zaten bunların aynısını yaptım ama olmadı :(

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Ozaman ortada yanlış bir durum var :hmmm şu klavye ayarlarının ekran resmini eklermisin :hmmm

foreverthe

foreverthe

Üye
    Konu Sahibi

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Yazma test alanında Alt+q yaptığında da "@" olmuyormu ?

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
+ işaretine tıkla oradan Türkçe Alt+Q seçermisin

Takipçi Satın Al

Üst Alt