Linux Mint Cinnamon Kurulum Sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

>xGhostx<

>xGhostx<

Üye
    Konu Sahibi
Linux Mint Cinnamon Kurulum Sorunu
Herkese merhabalar.
Başlıktada belirttiğim üzere Mint ile ilgili bir sıkıntım var.
Mint'i Linux'un sitesinden indirip bilgisayarıma attım sonra deamon tools kullanarak bilgisayarıma kurdum ve D:'den 30 gb'lık bir kısmı Mint için ayırdım.Bilgisayarı açtığımda Windows yada Linux seçme yeri geliyor ve Linux'ü seçiyorum fakat yükleme yapılıyor menüsünde
"the ntfs partition was not cleanly unmounted.This probably indicates that the system was not shut down properly.Please run "chkdsk /r" from Windows ..." diye devam ediyor chkdsk yapamamı söylüyor fakat onuda yaptım.Bilgisayarı chkdsk'i doğru yaptıktan sonra açsam bile Linux'ü kullanamıyorum.Bir türlü kuramadım.
İngilizce araştırdım saatlerce yine bir şey bulamadım.Grub kurulu olmalı falan diyordu oda kurulu ESC'ye bastığımda Linux açılırken menü geliyor ama bilemedim ne yapıcağımı
Yardımcı olursanız sevinirim

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Minti universal usb installer ile flaşa yazıp usb den boot edip windowsun yanına kurabilirsin

>xGhostx<

>xGhostx<

Üye
    Konu Sahibi
Dediğini deniyiceğim dostum gelişmeleri aktarırım

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Tamam

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Eğer win 8 ise işletim sistemini kullanıyorssan kuramaman normal izin vermiyor çünkü. Bende denedim çok araştırdım olmuyor. Sadece usb'den live olarak çalışıyor.

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
64 bit pc ye 32 bit win8 kurarsan oluyor :D

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Benimki bu yüzden oluyormuş :)

• Beğen
Tepkiler: Mad EagLe
HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Yok 64 bit işlemci kullanan pc ye 32 bit win8 kur üzerinede 64 bit ubuntu çak :D

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Valla ben öyle yapmıştım :) sanmam o eindowsla alakalı bişey

• Beğen
Tepkiler: Mad EagLe
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Neyse kurmuyorum hevesim kaçtı 8.1 kuracam ben :D

HakanSeven12

HakanSeven12