Telefon Tavsiyesi LG4 & Note 4& S6

Hangi Telefonu Alayım

• LG G4

Kullanılan: 9 37.5%
  • Note 4

Kullanılan: 3 12.5%
  • S6

Kullanılan: 3 12.5%
  • Çıkarsa Note 5

Kullanılan: 9 37.5%

• Kullanılan toplam oy
    24
Kur sabit 3.5 ve fiyat 1.200 lira o iste bir sey var bence.

Konu Sahibi
Kur sabit 3.5 ve fiyat 1.200 lira o iste bir sey var bence.
yo hiç birşey yok note 4 lerde burda 1300 tl civarı yani doları tl ye çevirdiğimizde ona denk geliyor
Türkmenistanda vergi yok telefonların garanti olayıda yok o yüzden çok ucuz telefonlar
garanti dersekde zaten suya düşürdünmğ garanti dışı ekranı kırdınmı garati dışı virüs girip çöktümü garanti dışı ne kaldıki
burda baya ucuz Türkiye ye göre o yüzden alacam zaten

Vay be 1300 lira demek... 1900 civarına yeni düştü burada Note 4

Konu Sahibi
vatanla teknosa ile hiçbi alakası yok vergi hepsi vergi ben bunu şakada demiyorum vallahi Türkiyede 80 milyarlık arabalar 50-60 milyar arası burda bu büyük miktar hep vergiye gidiyor

düşünün bir kere yılda 2 milyon telefon satışı yapan Türkiye her telefondan çok değil 200 tl alsa

al sana 400 milyon tl yani eski parayla 400 trilyon para ediyor

her arabadan 5 milyar satışta kar yapsa yılda 400 bin araba satsa 2 milyar tl para yapıyor şaka gibi bir rakam değilmi
bu kadar bu sadece telefon ve araba alıncada bitmiyorki her sene arabaya vergi yola vergi telefon alıyorsun her ay telsiz vergisi

yani bu saydığım sadece araba ve telefon gerisini siz düşünün ve deyinki nerede bu paralar
Allah sonumuzu hayır etsin

Tepkiler: ~N.A.W.Y~ ve teknolojibaronu
Peki 1.200 lira kac manat yapiyor ve bu ... manat ile neler alinabilir mesela asgari ucret ne kadar Turkmenistan'da?

Konu Sahibi
Peki 1.200 lira kac manat yapiyor ve bu ... manat ile neler alinabilir mesela asgari ucret ne kadar Turkmenistan'da?
1200 lira ortalama 450 dolar yapar
Türkmenistanda dikdatör bir yönetim biçimi var buranın başbakanı ne derse o olur burada yaşam ucuz 1 litre benzin 1.2 manat yani türk parası 80 kuruş vergi yok hiçbirşeyde çogu malzeme Türkiyeden geliyor etinden südüne domatesinden peynirine cipsine ne aklına gelirse burda askari ücret 300 dolar civarı bizim yanımızda inşaatta çalışanlar 300 ile 800 dolar hatta 1200 dolara kadar alanları var yerel halkı
dersenki burda 300 dolar türkiyenin askeri ücreti işte Türkiyede asgari ücretli nası geçiyorsa burdada öyle geçinilior

ama buranın şartları Türkiye ye göre baya bi geri tabi buda yönetim biçiminden dolayı

Yani yaşam ucuz vergi yok demek o ekonomi çökmüş hizmet ölmüş demektir.
Bizim burda en garibanımızda araba var orda benzin sudan ucuz ama araç sayısı azdır özellikle lüks denilebilecek araç sayısı oldukça düsüktür diye tahmin ediyorum.Bu da Türkiye'de verginin bir anlamda satın almayı azaltmadan kaynaklı oldugunu gösteriyor.

Konu Sahibi

buranın yönetim biçimi çok farklı dikdatör bi yönetim biçimi var mesela değil zengin milyarder ol

Ferrari porshe lamborcinii hammer bugatti gibi arabalara binemezsin helikoptere binemezsin çünkü bindiğin araç buranın başbakanından iyi olmaması lazım ben gurbette çok çalıştım azerilerle çalıştım türkmenlerle çalışıyorum taciklerle özbeklerle kırgızlarla çalıştım ukraynalılarla çalıştım ve gördüğüm kadarıyla

Rusyadan ayrıldığına hepsi çok pişman keşke geri dönse diyorlar ama iş işten geçmiş
şuan Türkyede kürdistanı kurmaya uğraştıkları gibi zamanındada onlar bölündüler
buranın şartları verğiyle felan hiç alakası yok dikdatör bir yönetim biçimi olduğu için halkına zulm ediyor

nasıl zulm ediyor dersen en ucuz sigara 7 dolar saat 11 den sonra dışarı çıkmak yasak dışarda sigara içmek yasak
Kuranı Kerim okutmak yasak yabancıların türkmen kızlarla konuşması bile yasak

facebook yasak youtube yasak büyük sitelerin geneli yasak
başbakana değil küfürlü yazı yazmak ona karşı küçük bir makale bile yazmak yasak
burada internet 4g ama halkı heryere girmesin diye sadece kendi ve yandaşları girebiliyor halkı en hızlı 1 mb den bağlanabiliyor
hatta şu bile var atıyorum eskişehirdeki bir vatandaş ankarada çalışması için bile evrak gerekiyor çünkü yasak
say sayyy bitmez

Son düzenleme:

Bir de bizim ülkeye diktatör derler.
Hazır yakalamısken sorayım Türklük bilinci nedir oralarda?
Ülkü - Alperen Ocakları tarzında olusumlar dernekler var mı?

Konu Sahibi
sana şunu söyliyeyim
7 senedir gurbet gurbet gezerim akıska Türkleriyle özbeklerle türkmenlerle tacik kırgız azeri hepsini gördüm
ama şunu bildim şunu söylerim
İslamda Türkiye de Türklük de Türkiye de
Alperenle ülküyle alakaları kalmamış bi özüne sadık özbekler var o konuda ama Türklük çok farklı birşey
İslamı hiç saymıyorum bile zaten bunların en büyük sebebi İslama olan saygısızlıklarından dolayı

Türkmen halkının çogu % 80 lik büyük bir kısmı Kuranı kerimi okumasını bile bilmiyor kandili bilmiyor İslamın İmanın şartlarını bilmiyor
burda Kuranı kerim okutmak yasak
mesela özbekistan gençlerin cuma namazı dışında camilere gitmesi bile yasak diyorumya usta
ne varsa hep bizde ama onuda bitirmeye çalışıyorlar.....

Bu konuda kitaplar okudum bu söylediklerinin aynıları kitaplarda da geçiyor teyid etmis oldum sagolasın.

Konu Sahibi
doğrudur bunların olması çok kötü bir durum ama işte elden birşey gelmiyor
ne dersek diyelim o gevur dediklerimiz biz Müslümanlardan çokk çok daha fazla yeryüzüne hizmet ediyorlar ve çok çok fazla İslamiyeti yok etmek için ellerinden gelen her türlü imkanı fazlasıyla değerlendiriyorlar
Türkmenlerin özbeklerin azerilerin... yani Türk boylarının ve hatta İslam devletlerinin tamamının
hayat felsefesini değiştirdiler yaşam akışlarını değiştirdiler İnsanlara ve insanlığa bakış açılarını değiştirdiler
Kültürlerini değiştirdiler Aile düzenini bile bozdular kala kala bizlerde dert sıkıntı vede ibadetsiz bir İman kaldı
Allah sonumuzu hayır etsin

Yazacak çokkk şey var aslında ama hayat işte yada Ahir zaman ne dersen de

Invoke

Üye
Batan güneş yeniden doğar.

Konu Sahibi
peki arkadaşlar note 4 yada s6 arasında kalsam sizce hangisi daha iyi olur
ısnma kamera ve performans önemli

Konu Sahibi
hmm ısınma önemli peki s6 için başka sıkıntıları varmıdır

hmm ısınma önemli peki s6 için başka sıkıntıları varmıdır
mesela batarya 40 derece oluyor 3saat içinde ama işlemci sıcaklığı ise 3 saat içinde anlık işlemlerde 83 dereceyi gördüm ama bu ısınma kaynaklı bir performans düşüşü olmuyor

Bak bu benim s6 cihazda ne kadar çok uygulama oyun var