Lg V20 taiwan h990ds root hakkinda ???

Sponsorlu Bağlantılar

KacakMazot

KacakMazot

Üye
    Konu Sahibi
Lg V20 taiwan h990ds root hakkinda ???
merhaba arkadaslar uzun zamandir foruma girmiyordum, sifresini bile unutmusum o derece yani :D
neyse benim elimde cift hatli lg v20 cihaz var root yapmak istiyorum ama bu cihaza root yapmak imkansizmis filan dediler ve sonunda buldum ama acayip kafam karisti rica etsem isin ehli olan kisiler verecegim linkte biraz inceleme yapabilirlermi ?

bu sitede h990ds ve diger modellere root geldigini ve calistigini dogrulayan kisilerde varmis. ama yazi cok uzun oldugu icin kafam karisti yapamadim.
 


Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
@buğra bu konu hakkında daha çok bilgi sahibi, size yardım edebilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: KacakMazot
KacakMazot

KacakMazot

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler ben bir mesaj atayim ona özelden heheh
 
Buğra

Buğra

Admin
Teşekkürler ben bir mesaj atayim ona özelden heheh
Konuya baktım.
Önce yedek alın her şeyinizi. Sonra 31 aralıktan daha eski bir Android güvenlik yaması olan sürüme dönün diyor LGUP yardımı ile.
Daha sonra adb driver ve cihaz driverlarını bilgisayara yükleyin ve telefondan geliştirici seçeneklerinden usb hata ayıklamayı açın ve cihazı pc bağlayın.
Sonra terminal emulator kurun telefona. sonra verdiği dosyalar var orada indirin onları. magisk veya supersu herhangi birini indirin ve cihaz hafızasına atın. birde diger dirty santa dosyası var bunu indirin ve pc de bir yere atın ve telefon hafızasına atın ( virüs programı varsa kapatın yoksa uyarı verebilir )
RUNMEFIRST.bat açın ve kapatmayın. sonra step1.bat dosyasını çalıştırın. sonra run-as con kodunu yazın ve enter basın. ( eğer hata verir olmazsa cihazınızda 31 aralık yaması var demektir daha önce dediğim gibi daha eski yamalı bir rom yükleyin )
sonra chmod 0777 /storage/emulated/0/* kodunu yazın ve enter basın. sonra telefondan terminal emulator açın ve id yazarak enter basın. bir şeyler bulacak eğer bulmazsa işlemleri tekrar yapın.
sonra applypatch /system/bin/atd /storage/emulated/0/dirtysanta kodunu yazın ve enter basın. ardından step2.bat dosyasını çalıştırın. sonra "abootbackup.img" and "bootbackup.img" dosyalarını bir yere kopyalayın ( unutmayın )
Telefon fastboot modunda olması lazım bu aşamada ( aşamalarda fastboot moduna geçin demedi hiç ama tool sayesinde geçiyor sanırım cihaz görmeden bir şey diyemiyorum )

fastboot flash recovery twrp-3.0.2-1-h990.img yaz enter bas.

fastboot flash recovery twrp-3.0.2-1-h990.img yaz enter bas.

fastboot reboot yaz enter bas.
eğer bir sıkıntı olursa telefonu kapatın. güç + ses açma tuşu basılı tutarak bootloader moduna alın cihazı kablo ile pc bağlayarak en son adımda ki kodları tekrar yazın. sonra twrp recovery yüklenince ses kısma + güç tuşu basılı tutun ( lg logosu geldikten sonra güç tuşu elinizi çekin 1sn civarı ) sonra twrp açılmış olur. daha önceden telefonun içine atmış olduğunuz supersu veya magisk dosyasını "yükle" bölümüne girince görürsünüz. oradan seçin ve yükleyin daha sonra cihazı yeniden başlatın.


Daha önce hiç rom root deneyiminiz var mı bilmiyorum ama zor değil basit bir şey sadece anlatırken biraz karışık gelebilir :)
 
  • Beğen
Tepkiler: KacakMazot
KacakMazot

KacakMazot

Üye
    Konu Sahibi
Tesekkurler. Kusura bakma daha önceden tesekkur mesajı attigimi düşünmüştüm. Zamanım olmadığı ve silmek istemedigim programlar olduğundan ertelemiştim. Bugün deneyeceğim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
erhanyavuz91

erhanyavuz91

Üye
Merhabalar. @Buğra
LG V20 H990 TR için root durumu nedir bilginiz var mı?
 

Benzer Konular



Üst Alt