LG Optimus P970 Nasıl Rootlanır ? (Anlatım)

Sponsorlu Bağlantılar

Dr.ift

Dr.ift

Üye
    Konu Sahibi
LG Optimus P970 Nasıl Rootlanır ? (Anlatım)
ALINTIDIR

LG Optimus Black P970 telefonunuzu Android v2.3.4′e güncelleyerek root yetkilerini nasıl alacağınızı merak ediyorsanız en ince detayına kadar adım adım hazırlanmış bu kılavuzumuzu inceleyerek zahmetsizce telefonunuzu nasıl root yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Yaklaşık dört aydır kullanmakta olduğu LG Optimus Black P970 telefonumdan son derece memnunum, performansı, fiyatı, inceliği ve tasarımı bu telefonu seçmeme neden oldu. Telefonu aldığımdan beri ülkemizdeki Android işletim sistemi üzerine hazırlanmış forumları epey inceledim, hiçbirisinde detaylı bir anlatım bulamadım, mutlaka bir bilgi eksik ya da hatalı verilmişti ve güvenilir değildi. Yabancı forumlarda yaptığım araştırmalarla bu kılavuzu hazırlamaya karar verdim. Telefonu ilk aldığımda üzerinde Android v2.2 Froyo vardı ve telefon gerçek performansını gösteremiyordu. Araştırmalarım sonucu telefon için en performanslı rom’un avrupadaki LG Optimus Black P970 telefonlarda kullanılan v2.3.4 v20-O olduğunu öğrendim. Bu süre zarfında pek çok kişi tarafından düzenlenmiş, modifiye edilmiş romlarıda inceledim ancak en iyi performansı ve en uzun batarya süresini bahsetmiş olduğum bu rom ile sağladım.
Telefonu root olarak kullanmak isteyişimin asıl amacı içerisinde gelen pek çok gereksiz uygulamayı kaldıramıyor oluşumdu. Örneğin müşterisi olmadığım bir bankanın uygulamasını telefonumdan kaldıramıyordum. Ayrıca Android dünyasına girdiğinizde root yetkilerine sahip olmadan işin tadının çıkmadığını anlıyorsunuz
Öncelikle aklınıza gelebilecek bir kaç soruyu şimdiden yanıtlayayım;

  • Telefonun pili gps ve internet kapalıyken 3 gün, gps ve internet açıkken 1 gün gidiyor. Bu rom öncesinde ne olursa olsun 1 gün civarında gidiyordu.
  • Radyo özelliği bu rom içerisinde var.
  • Türkçe dil desteği var. Telefona rom’u yükledikten sonra telefon Almanca olarak açılacaktır, daha sonra dil ayarlarından Türkçe yapabiliyorsunuz. Rom içerisinde İngilizce dil desteği var.
  • Telefonda ciddi anlamda bir performans artışı sağlanıyor.
  • İstemediğiniz tüm uygulamaları silebiliyorsunuz.
Adım 1 : Öncelikle adresinden gerekli araçları bilgisayarınıza indirin.
Adım 2 : İndirdiğiniz dosyayı masaüstüne bir klasöre çıkartın. Zip dosyası içerisinden 4 adet farklı dosya çıkacaktır :

  • LGUnitedMobileDriver_S4981MAN36AP22_ML_WHQL_Ver_3.6.zip
  • patched_bin_lgp970_v20o.zip
  • SmartFlashTool_External.rar
  • Superuser.zip
Bu 4 dosyadan Superuser.zip hariç diğer 3 dosyayı aynı dizin içerisine açın ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta klasör isimlerini değiştirmemeniz gerektiğidir. Örneğin patched_bin_lgp970_v20o.zip dosyasını açtıysanız klasörü patched_bin_lgp970_v20o olmalıdır.
Adım 3 : LGUnitedMobileDriver_S4981MAN36AP22_ML_WHQL_Ver_3.6.zip dosyasını açtığınız zaman içerisinden şunlar çıkacaktır :

  • LG_SmartPhone (Klasör)
  • LGUnitedMobileDriver_S4981MAN36AP22_ML_WHQL_Ver_3.6.exe
LGUnitedMobileDriver_S4981MAN36AP22_ML_WHQL_Ver_3.6.exe’yi sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırıp yükleyin. Yükleme sırasında telefonunuz bilgisayarınıza takılı olmamalı. Yüklediğimiz bu dosya telefonumuzun sürücüleridir.
LG_SmartPhone klasörü içerisinde iki adet .zip dosyası daha göreceksiniz :

  • LGSmartPhone_ModemlinkDUNDrive_WHQL_ML_Ver_1.0.zip
  • LGWindowsMobile_USBDriver_WHQL_ML_Ver_1.0.zip
İsimlerinden de anlayabileceğiniz gibi birisi USB sürücüsü, diğeri modem sürücüsü. Bu iki sürücünün de telefona rom’u yükleyebilmemiz için kurulması gerekiyor. Öncelikle USB ardından modem sürücüsünü sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırıp yükleyin.
Adım 4 : Yukarıdaki sürücüleri sırasıyla bilgisayarınıza kurduktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve telefonunuzu USB kablosu ile bilgisayarınıza takın. Superuser.zip klasörünü AÇMADAN, .zip olarak SD kartınızın ana dizinine atın ve telefonunuzu kapatın. Pek çok forumda okuyacağınız üzere herkes pili çıkarmanızı söyleyecektir ancak pili çıkarmanıza gerek yok.
Adım 5 : Telefonunuza USB kablonuz takılıyken ses açma tuşuna basılı tutarak telefonunuzu açın. Telefonunuz açıldığında ekranda “S/W upgrade please wait while upgrading” yazdığını göreceksiniz.
Adım 6 : SmartFlashTool_External.rar dosyası içerisinden çıkan klasörde bulunan B_SmartFlashTool_Extern.exe ‘yi sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırın. Açılan yazılımda yukarıdaki ikinci sekme olan ROM copy D/L sekmesine tıklayın.
Adım 7 : Açılan sekmede CP File : kısmına patched_bin_lgp970_v20o.zip dosyasından çıkardığınız [PATCHED]V20O_DEU.bin dosyasını yükleyin. AP File : kısmına yine patched_bin_lgp970_v20o.zip dosyasından çıkardığınız V20O_DEU.fls dosyasını yükleyin ve fiş şeklindeki Start tuşuna basın.
Şu şekilde olmalı :

Adım 8 : Start tuşuna bastıktan sonra yaklaşık 10-15 dakika sürecek işlem sonrasında şu şekilde bir ekran görüntüsü almalısınız :

Adım 9 : Bu işlem tamamlandığında telefonunuz ClockworkMod Touch ile açılacaktır. Bu ekranda Wipe all data/factory reset seçeneğini işaretleyin ve tamamlandıktan sonra Install Zip From Sd Card seçeneği ile kurulumun önceki adımlarında SD kartınızın ana dizinine attığınuz Superuzer.zip dosyasını yükleyin.
Adım 10 : Telefonunuzu ClockworkMod Touch içerisinde reboot seçeneği ile yeniden başlatın.

ALINTIDIR
 
  • Beğen
Tepkiler: mtngln


mtngln

mtngln

Üye
teşekkürler
 
enver_techno

enver_techno

Üye
Emeğine sağlık. ;)
 

mesut74

Üye
Çok açıklayıcı anlatmışsınız teşekkürler bu anlattığınız aşamaları Lg prada p940 içinde aynen yapabilirmiyiz? Zira ben henüz usb sürücülerini dahi bilgisayara tanıtamadım.Merhaba lg prada P940 cihazımı Smart Flash tool ile yaptım .Yalnız S/W ekranı batarya çıkınca sadece kısa bir süreliğine çıkıp kaybolduğu için telefonu kapalı halde bataryayı çıkarmayarak yaptım. yukarıdaki Adım 8 aşamasında çok uzun bir bekleme olduğu ve "Download complete "yazısının belirdiği bu aşamada telefonu kablodan ayırarak yeniden başlattım. Bu ekranda Set FLASH address00:41.6Sec:AeneasDownload ekranında takılı kalıyor güç açma düğmesinden kapatınca magic number doesnt coincide yazıyor.
Cihazı açtığımda hizmet yok "seçili ağ (28603 )kullanılamıyor diyor. Fabrika ayarlarına döndürdüm olmadı. Yedekten geri yükledim olmadı. Telefon özelliğini kullanamaz oldum. Ne yapmalıyım? nerede hata yaptım ? yardım edin arkadaşlar.
 
Son düzenleme:

umitkilic1

Üye
link pert. muhtemelen konu da pert. yıllar sonra hortlattım kusura bakmayın eski LG P970 telefonuma denk gelince çalışştırmaya çalışayım dedim.
 
ömer talat katı

ömer talat katı

Moderator
link pert. muhtemelen konu da pert. yıllar sonra hortlattım kusura bakmayın eski LG P970 telefonuma denk gelince çalışştırmaya çalışayım dedim.
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Bu video yardımcı olacaktır. Video açıklamasında çalışan link de var.
 


Üst Alt