LG Optimus 2X-N8 ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
eizo33

eizo33

Üye
    Konu Sahibi
LG Optimus 2X-N8 ?
N8 alacaktım ama 8-9 mağazaya gittim ve hiçbirinde yok.Bir yakınım İtalya'ya gideceği için LG Optimus 2X aklıma geldi ve araştırdım.(2X LG nin açıklamasına göre Türkiye'de satılmayak.. satılsa bile en az 1600 tl olur!!!)
Lg Optimus 2X Mart ayında Avrupa'da satışa sunulacak ve fiyatı 500-600 € arası olacak.

'''''LG Optimus 2X'''''
1 GHz Nvidia Tegra2 işlemci (çift çekirdekli)
512 Mb Ram
4 inç boyutunda 800x480 çözünürlüklü ekran
8 GB dahili hafıza + maksimum 32 GB destekli MicroSD kart girişi
1080p video kayıt destekli 8 mp kamera + video görüşme için hazırlanmış 1.3 mp ön kamera
1500 mAh batarya
Android 2.2 işletim sistemi ( Android 2.3 güncellemesi gelecek)
Bluetooth 2.1
Hdmi

'''''Nokia N8'''''''
680 GHz işlemci
256 Mb ram
3.5 inç boyutunda 360x640 çözünürlüklü ekran
16 GB dahili hafıza+ maksimum 32 GB destekli MicroSD kart girişi
720p video kayıt destekli 12 mp kamera + video görüşme için hazırlanmış 0.3 mp ön kamera
1200 mAh batarya
Symbian^3 işletim sistemi
Bluetooth 3.0
Hdmi

2X te Usb OTG yok bildiğim kadarıyla.
N8 in fotoğraf ve video kalitesi daha üstün
2X in tarayıcısı çok hızlı.Yanyana video incelemede iphone4 ten daha hızlı olduğu anlaşılıyor.
2X in açtığı oyunları N8 de açar ama ayda yılda bir oyun çıkıyo Symbian^3 e.

Telefondan beklentilerim:
kalteli oyun oynamak
HD film izlemek.1080p ve 720p hd film arşivim var.İlk olarak N8 istememdeki sebeplerden biri bu.
wifiyla internete bağlanmak

N8 in videolarını koymuyorum.Herkes biliyordur nasıl bir telefon olduğunu.

2X mi almalıyım N8 mi??
Sebepleriyle birlikte yazarsanız daha iyi olur.
Yine bir Android-Symbian tartışması yapılmasın.Ortalığı karıştırıp konuyu dağıtanlara lütfen cevap vermeyin!

J_JoKeR_R

J_JoKeR_R

Üye
İlk videoda gördüğüm kadarıyla hızlı
bence 2x ama bi kamera konusunda kararsız kaldım :S

--------------- Ekleme ---------------

evde televizyonda hdmi ile oyun oynarken ekran kalitesi çok düşüyor telden mi kaynaklanıyor ???

chilekesh_mert

Üye
Açıkcası kaliteli oyun oynamak istiyorsan kesinlikle lg optimus 2x al derim symbian 3 ün geleceği ne olacak belli değil bu 1.
2. mevzuya gelirsek lg optimus 1080p video kayıt yapıyorsa ki öyle yazmışsın n8 in 720p kayıt yaptığı gözönüne alınırsa yine lg optimus 2x al derim. üzerinde kullanılan nvidia tegra2 işlemci zaten devrim gibi bişey. kısacası geleceğe yönelik yatırım istiyorsan lg optimus 2x al. ama günü kurtarmak istersen n8 al seçim senin :D

venusutarit

venusutarit

Üye
Lg nin ekranı Hd değil ki izlerken zevk vermez kenarlarda boşluk kalır

maktama

maktama

Üye
N8 alacaktım ama 8-9 mağazaya gittim ve hiçbirinde yok.Bir yakınım İtalya'ya gideceği için LG Optimus 2X aklıma geldi ve araştırdım.(2X LG nin açıklamasına göre Türkiye'de satılmayak.. satılsa bile en az 1600 tl olur!!!)
Lg Optimus 2X Mart ayında Avrupa'da satışa sunulacak ve fiyatı 500-600 € arası olacak.

'''''LG Optimus 2X'''''
1 GHz Nvidia Tegra2 işlemci (çift çekirdekli)
512 Mb Ram
4 inç boyutunda 800x480 çözünürlüklü ekran
8 GB dahili hafıza + maksimum 32 GB destekli MicroSD kart girişi
1080p video kayıt destekli 8 mp kamera + video görüşme için hazırlanmış 1.3 mp ön kamera
1500 mAh batarya
Android 2.2 işletim sistemi ( Android 2.3 güncellemesi gelecek)
Bluetooth 2.1
Hdmi

'''''Nokia N8'''''''
680 GHz işlemci
256 Mb ram
3.5 inç boyutunda 360x640 çözünürlüklü ekran
16 GB dahili hafıza+ maksimum 32 GB destekli MicroSD kart girişi
720p video kayıt destekli 12 mp kamera + video görüşme için hazırlanmış 0.3 mp ön kamera
1200 mAh batarya
Symbian^3 işletim sistemi
Bluetooth 3.0
Hdmi

2X te Usb OTG yok bildiğim kadarıyla.
N8 in fotoğraf ve video kalitesi daha üstün
2X in tarayıcısı çok hızlı.Yanyana video incelemede iphone4 ten daha hızlı olduğu anlaşılıyor.
2X in açtığı oyunları N8 de açar ama ayda yılda bir oyun çıkıyo Symbian^3 e.

Telefondan beklentilerim:
kalteli oyun oynamak
HD film izlemek.1080p ve 720p hd film arşivim var.İlk olarak N8 istememdeki sebeplerden biri bu.
wifiyla internete bağlanmak

2X mi almalıyım N8 mi??
Sebepleriyle birlikte yazarsanız daha iyi olur.
Yine bir Android-Symbian tartışması yapılmasın.Ortalığı karıştırıp konuyu dağıtanlara lütfen cevap vermeyin!
Sanırım Maxicep serverlarında bir sorun oldu, bugün atılan mesajlar FORUM Genelinde silinmiş, sanırım bir yedek geriyüklemesi oldu. Allahtan firefoxu kapatmamuştım ki yazdıklarımı offline modda görebildim:):)
Ekleme: evet, öğlen alınan yedeğe geri dönülmüş.

Yazdıklarıma gelince:

şöyle bir araştırdım(halen de devam ediyorum) LG çok daha ağır basıyor gibi donanım olarak. Benim N8 almayı istememdeki önemli nedenlerden olan hdmi çıkışı LG'de de var.
Sizin için Sorun olabilecek bir şey belki türkçe desteği olacaktır, android işletim sistemlerinde bu destek eklenebiliyor mu kolayca bilmiyorum androidle işim olmadı. Ama ingilizce'de sorununuz yoksa LG derim, ben LG'yi alırdım yani.

Ekleme:

Burdaki incelemeye göre 2 tane 1GHz Cortex-A9 CPU çekirdeği ve 8 adet GeForce GPU çekirdeği bulunuyor Tegra 2'de.:yuru:yuru Ve ayrıca native HDMI destei ve çift ekran desteği(hem telefondan hem LCD Tvden görüntü) sunuyor, bu destek video oynatımında yok(zaten tvye bağlanınca telefondan da filmin görüntüsünü almak manasız olurdu sanırım) ama oyun ve internet geziniminde, fotoğraf gösteriminde çalışıyor bu çift ekran desteği. 1080 p videoları oynatabiliyor. 1080p'de 24 fps, 720p'de 30 fps video çekimi yapabiliyor
Fotğraf çekiminin biraz renksiz/mat(washed out) olduğu söylenmiş ama foto ayarlarında kendiliğinden bir "saturate" modu olduğu da eklenmiş, netlik olarak başarılı denmiş. Ekranın tabiki Samsungun super Amoledi ya da iphone4'ün ve Sharp'ın IS03 lerinde olduğu gibi IPS ekrana sahip olmadıını ama normal LCD ekranlara kıyasla ekran parlaklığının ve rengk doygunluğunun standardın çok üstünde olduğunu söylemiş.

Yalnız andorid yazılmıyla alakalı sorunları var LG'nin. Ve bunlar küçük sorunlar da değil, düzeltilmesi gerekiyor muhakkak diye özetleyebilirz sanırım yazıyı. Donanımsal olarak çok başarılı ama bu donanımı destekleyen yazılımsal olarak kötü bir tablo çizmiş.

Yine de yakın fiyat aralığında N8'mi Lg Optimus2X'mi diye sorarsan tabiki LG derim...

Utku

Utku

Üye
Lg telefon mu :D asla ne olursa olsun almam

muratcan1905

Üye
ben olsam x2 alırdım

eizo33

eizo33

Üye
    Konu Sahibi
Sanırım Maxicep serverlarında bir sorun oldu, bugün atılan mesajlar FORUM Genelinde silinmiş, sanırım bir yedek geriyüklemesi oldu. Allahtan firefoxu kapatmamuştım ki yazdıklarımı offline modda görebildim:):)
Ekleme: evet, öğlen alınan yedeğe geri dönülmüş.

Yazdıklarıma gelince:

şöyle bir araştırdım(halen de devam ediyorum) LG çok daha ağır basıyor gibi donanım olarak. Benim N8 almayı istememdeki önemli nedenlerden olan hdmi çıkışı LG'de de var.
Sizin için Sorun olabilecek bir şey belki türkçe desteği olacaktır, android işletim sistemlerinde bu destek eklenebiliyor mu kolayca bilmiyorum androidle işim olmadı. Ama ingilizce'de sorununuz yoksa LG derim, ben LG'yi alırdım yani.

Ekleme:

Burdaki incelemeye göre 2 tane 1GHz Cortex-A9 CPU çekirdeği ve 8 adet GeForce GPU çekirdeği bulunuyor Tegra 2'de.:yuru:yuru Ve ayrıca native HDMI destei ve çift ekran desteği(hem telefondan hem LCD Tvden görüntü) sunuyor, bu destek video oynatımında yok(zaten tvye bağlanınca telefondan da filmin görüntüsünü almak manasız olurdu sanırım) ama oyun ve internet geziniminde, fotoğraf gösteriminde çalışıyor bu çift ekran desteği. 1080 p videoları oynatabiliyor. 1080p'de 24 fps, 720p'de 30 fps video çekimi yapabiliyor
Fotğraf çekiminin biraz renksiz/mat(washed out) olduğu söylenmiş ama foto ayarlarında kendiliğinden bir "saturate" modu olduğu da eklenmiş, netlik olarak başarılı denmiş. Ekranın tabiki Samsungun super Amoledi ya da iphone4'ün ve Sharp'ın IS03 lerinde olduğu gibi IPS ekrana sahip olmadıını ama normal LCD ekranlara kıyasla ekran parlaklığının ve rengk doygunluğunun standardın çok üstünde olduğunu söylemiş.

Yalnız andorid yazılmıyla alakalı sorunları var LG'nin. Ve bunlar küçük sorunlar da değil, düzeltilmesi gerekiyor muhakkak diye özetleyebilirz sanırım yazıyı. Donanımsal olarak çok başarılı ama bu donanımı destekleyen yazılımsal olarak kötü bir tablo çizmiş.

Yine de yakın fiyat aralığında N8'mi Lg Optimus2X'mi diye sorarsan tabiki LG derim...

Yazılımla ilgili olarak android 2.2 mevcut 2.3 destekliyor ve 2.4 çıkınca onuda destekleyecekmiş.
Bir de yeni birşey öğrendim 2X te Tegra Zone diye bi uygulama var.telefonun kapasitesi yüksek olduğu için HD oyunları görüntü kalitesi olarak daha da geliştiriyorlar. HD nin HD si :)

xxbo

Üye
öncelikle ön yargılarınızı bırakmanız gerek.
lg ye laf atıyorsunuz da telefonu elinize alın öle laf atn derim.
bide nasıl ekranı hd değil 1080p hd diye biliyorum.yanlışım varsa düzeltin.

saygılar...

eizo33

eizo33

Üye
    Konu Sahibi

saygılar...

yanlışın yok bazıları rasgele yazıyor

maktama

maktama

Üye

saygılar...
Ekranı hd değildir, hd görüntüyü telefonda gösterebilir, lcd tvye hd olarak verebilir ama ekranın hd olması için 1920'ye 1080 (fu.ll hd) pixel olması lazım ekranın ki öyle bir çözünürlük telefonlarda yok.
Arkadaşın demek istediği oranının tutmaması sanırım, yani 1920/1080 ve 1280/720 oranını sağlayacak şekilde orantılı olmaması, 800/480 yerine 853/480 olması gerektiği snırım. 800x480 olunca yukarıda-aşağıda boşluk kalmasından bahsediyor heralde. Bu kadar özelliğin içinde çok da sorun değil kanımca. :oke:

axpe

axpe

Üye
arkadaşlar amazon.de stiesinde lg optimus 2x'i türkiyede bulunan bi telefonla oranlama yaptım fiyatı türkiyede büyük ihtimalle 1200 tl civarı olucak birde lgnin alamanya sitesinde telefonun dil seçenklerinde türkçede var büyük ihtimalle türkiyede bu telefon çıkıcak zaten lg türkiyeye mail atığımda interneteki haberlere ihtimas edilmemesi gerktiği söylendi.

Masha

Masha

Üye
Lg Optimus 2X , N8'e ezici bir üstünlük kuruyor. Çift çekirdek olması Android 2.2 işletim sistemi ve HDMI girişi olması artı yönleri N8'e göre, N8 de ise kameraya ağırlık verilmiş 12 MP ve ekranı tam istediğim gibi ne küçük nede büyük. Sağlamlık olarakta gayet başarılı. Sadece bir eksik 2X Türkiye'de satışta değil.

y n s c n

y n s c n

Üye
Donanımsal olarak 2x n8'in önünde. N8 sadece kameradan kazanıyor.. 2x'in rakipleri sgs2 ve iphone 4 olabilir diye düşünüyorum ve 2x tavsiye ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt