Haber LG G5 resmi olarak duyuruldu: 5.3 inç ekran, Snapragon 820, 16MP kamera ve dahası

Sponsorlu Bağlantılar

Luck Star

Luck Star

Üye
Ya benim için şu yeter. HTC ile s7 aynı puanı veriyorlarlardi kamerada. Çekimler doğru ise g5 ezmiş htcyi. Benim gözümde s7 lider. Bir de s7 larin Amerika versiyonunda Sony sensör var exynos uluslararası sürümde isocell Samsung sensör var. İsocell ile. Test yapıldığında bariz daha iyi olduğu görülüyor ama yine de g5 in şu htc yi ezmesi sevindirdi. Adamlar m7 den beri bi kamera yapamadı adam gibi.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Bu arada sahibindene yurtdisi g5 ilanı düşmüş bile

LG-V500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Luck Star

Luck Star

Üye

Sonucu ben sana söyleyeyim.

Bunda en iyi s7 çekmiş ve en kötü puanı s7 ye vermiş. Test sonucu bu resim ile benim için yeterli :) S7 win.

Koradam

Üye

Sonucu ben sana söyleyeyim.

Bunda en iyi s7 çekmiş ve en kötü puanı s7 ye vermiş. Test sonucu bu resim ile benim için yeterli :) S7 win.
G5 sanki doğru netleme yapamamış :D iPhone 6S e sözüm yok gelen geçen gömüyor
HaTeCe 10 yüksek puan alması için ya sağlam sağlamış ya da tanıdıktan yardım almış

Son düzenleme:
DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Dün bende inceledim G5'i....
S7 nin ekranı ufak geldi bana ... Elime aldığımda ufacık geliyor , bu zamana kadar 5.5 inç kullandım ... s7 elimde çocuk oyuncağı gibi durdu . Açıkcası 2800 para vereceğim 5 inç telefon kullanacağım , mantıklı gelmedi.
G5 in ekranı ele tam oturuyor ve hoş duruyor gerçekten . Resimlerle ilgisi yok bana göre de ... Gold rengi özellikle hoşuma gitti... Kamerasına baktığımda , G4 ile aşırı fark göremedim açıkcası ... Demo cihazlar mı ortam ışığımı ondan dolayı olabilir .

Sahibinden aracılığıyla 2550 2600 2800 gibi fiyatlarda mevcut ... Ben z5 premium cihazımı takasta kullanacağım için 1 hafta daha bekleyip , ilanların çoğalmasını bekleyeceğim . :)

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
Luck Star

Luck Star

Üye
S7'nin siyahı da bana öyle geldi aşırı ufak duruyor ama ama ekran yeterli sanırım. S7 edge bulabilirseniz o da olur.

• Beğen
Tepkiler: DiaBLoS
DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Elimde aşırı ufak durdu açıkcası ... Yoksa aklımda s7 vardı vallahi . :(

0MG90

0MG90

Üye
Puanlama yanlış olmuş. Hem yakınlaştırmadan hemde yakınlaştırdığımızdaki puanlama olmamış. Mesela 1. resimde 6S Plus ve HTC10 daha iyi çekmiş. 2. resimde HTC10 daha doğal göstermiş kalitesi daha iyi. 4. resimde S7 daha iyi ama yakınlaştırdığımızda 6S Plus ten rengini daha doğal şekilde gösteriyor. 5. resimde 6S Plus daha iyi, 6. resimde 6S Plus ve S7 daha iyi. 7 ve 8. resimde HTC10 daha iyi.

Koradam

Üye
Puanlama yanlış olmuş. Hem yakınlaştırmadan hemde yakınlaştırdığımızdaki puanlama olmamış. Mesela 1. resimde 6S Plus ve HTC10 daha iyi çekmiş. 2. resimde HTC10 daha doğal göstermiş kalitesi daha iyi. 4. resimde S7 daha iyi ama yakınlaştırdığımızda 6S Plus ten rengini daha doğal şekilde gösteriyor. 5. resimde 6S Plus daha iyi, 6. resimde 6S Plus ve S7 daha iyi. 7 ve 8. resimde HTC10 daha iyi.
Mekanı kendi gözünle görmeden nasıl gerçek renk diyebiliyorsun ?

• Beğen
Tepkiler: Luck Star
0MG90

0MG90

Üye
Mekanı kendi gözünle görmeden nasıl gerçek renk diyebiliyorsun ?
4 resme göre yorum yapıyorum. Göz var nizam var anlayabilir herhalde herkes en doğal rengi. HDR ve normal foto arasındaki farkı anlayamaz mısın?

Koradam

Üye
4 resme göre yorum yapıyorum. Göz var nizam var anlayabilir herhalde herkes en doğal rengi. HDR ve normal foto arasındaki farkı anlayamaz mısın?
HDR de zaten çok belirgin olur ne noise oluşur. Ancak A telefonu daha gerçek renk vermiş B telefonu daha abartılı renk vermiş demek yanlıştır ortamı görmediğimiz sürece

• Beğen
0MG90

0MG90

Üye
HDR de zaten çok belirgin olur ne noise oluşur. Ancak A telefonu daha gerçek renk vermiş B telefonu daha abartılı renk vermiş demek yanlıştır ortamı görmediğimiz sürece
2. resimde yakınlaştırılmamış kısma değil normal fotoya baktığımızda öyle duruyor ama. Mesela S7 ve G5'te arkadaki binada ışık patlaması olmuş ama HTC10 ve 6S Plus'ta gayet iyi duruyor bina rengi ve yol rengi vs.
O resmin orjinalini atayım birde öyle bakın

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ekli dosyalar

Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye

HTC10 - iPhone 6S Plus - Samsung Galaxy S7 - LG G5 (Düşük Işık Fotoğraf Çekimi Karşılaştırması) - Alıntıdır

SAHNE-1

SAHNE-2

SAHNE-3

SAHNE-4

SAHNE-5

SAHNE-6

SAHNE-7

SAHNE-8

FİNAL DEĞERLENDİRMESİ

@DiaBLoS @El~PisToLeRo @Koradam @Luck Star @muratalperr55 @boran9999 @byAndroid @ArMaGeDdOn_87 @Dexter Morgan @bmw_m6 @osicik

Lg kesinlikle en iyisi değil :)

• Beğen
Tepkiler: bmw_m6 ve Luck Star
Luck Star

Luck Star

Üye
Zaten o denli işikli bir ortamda ışık parlar, yansır. Bunu ya gerçekten iyi bir dslr ile çekmeden veya gözümüzle görmeden anlayamayız. S7 ve g5 yere düşen sarı ışığı verebilmis ama diğerleri verememiş. Orada olmadan yerdeki yansımasınin hangisi doğru olduğu anlaşılamaz. Eski tarihi binada ise f1.7 kendini göstermiş. Burada dikkat edilmesi gereken düşük isiktaki performans. Amaç karanlık ama doğru çekmek değil.. Ben gözümle bile zar zor görebildiğim loş ışıklı bir odayı telefonla flashsiz çektiğimde sanki ışık açık gibi çekti. Olay budur doğruluk değil. Herkes doğruyu sevse tft lcd ekran kullanıyor olurdu. Resimlerde canlılık ve düşük. Işık performansı olarak sırasıyla s7> g5 >htc 10> 6s Plus sadece bir fotoğrafta s7 yi beğenmedim..

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Daha da çok kafam karışıyor vallahi . :(

Luck Star

Luck Star

Üye
Hangisini sevdiyseniz onu alın bence. S7 karanlıkta çok çok iyi çekiyor gerçekten. Geri kalan taraflarda hemen hemen aynı sayılır g5 ile. Zaten telefondan beklenen kamera performansını fazlasıyla veriyor.

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
S7 de bana çok ufak geliyor dostum ya ... Tamam güzel cihaz da .:(

Luck Star

Luck Star

Üye
Ya aslında 0.2'' çok fark edilmez mesela s4 ile g2 arasındaki fark gibi. Ama şöyle düşünün. LG g5 te sanal tuşlar olcak ve çok rahat 0.3'' ekranı kaplar. S7 de ise böyle bir şey yok tabi film izlerken veya oyun oynarken kapanır orası ekran buyur ama genel kullanımda değişmez...

Bir de s7 larin fonttan tutun ikonlara ve ana ekran düzenine kadar her şey çok büyük. Bunları küçültüp bir daha incelemenizi tavsiye ederim. Ana ekrana basılı tutup ekranı 5x5 daha sonra ayarlar ekrandan ikonları ve fontu küçültüp deneyebilirsiniz. Okuma büyüklüğü yine yeterli normalikte oluyor ama ellenmemis hali aşırı büyük. Belki ondan küçük gelmiztir.

Koradam

Üye
2. resimde yakınlaştırılmamış kısma değil normal fotoya baktığımızda öyle duruyor ama. Mesela S7 ve G5'te arkadaki binada ışık patlaması olmuş ama HTC10 ve 6S Plus'ta gayet iyi duruyor bina rengi ve yol rengi vs.
O resmin orjinalini atayım birde öyle bakın

Fotoğrafı -1 stop yani poz telefisini -1 yaparsın o parlama biter. Ayrıca şunu unutmayalım ki ''raw'' fotoğraf çekebilme özellikleri sayesinde bu tür şeyleri gidermek mümkündür. DSLR makinelerinin iyi fotoğraf elde etmesinin bir kozu da raw fotoğraf çekmesidir

• Beğen

Üst Alt