Haber LG G5 resmi olarak duyuruldu: 5.3 inç ekran, Snapragon 820, 16MP kamera ve dahası

Sponsorlu Bağlantılar

Luck Star

Luck Star

Üye
Lg g4 kullanıyordum cihaz kapandı açılmadı , değişim yaptım ve sattım sinirlendim lg ye . son cihazlarım lg g2 , g3 ve g4'tü... şimdi de z5 premium aldım 1 ay olmadı . çok sıkıldım ve memnun olmadım kamerasindan açıkcası...
Lg G5 ve S7 arasında kaldım açıkcası ...
Samsung al diyen de çok ... Kamera önemli yani .

Dediğim gibi hız, pil, ekran, suya dayanıklılık, tasarım açısından s7 kuşkusuz önde.

G5 ise çıkan pili ve aparatlar, çift kamera ile geniş açı çekim (ancak kalite düşüyormuş) ile önde.

Kamera konusunu değerlendirmek istemiyorum çeşitli video testler var bana göre en iyi S7 vs G5 . Şimdi kalkıp şu iyi diyemem çünkü profosyonel olarak kamera kullanmam genelde o anı çeker geçerim.

S7 daha parlak canlı çekiyor renkler doğruya yaklaşmış biraz. Karanlıkta ise çok çok iyi çekiyor renkler kararmıyor.
G5 daha gerçek renkleri veriyor ancak bunu verirken eskisi gibi soluklaşmıyor daha koyu çekiyor.
Ancak düşük ışıktaki çekimleri beğenmedim renklerin tonu baya düşüyor.

• Beğen
Tepkiler: DiaBLoS

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Dediğim gibi hız, pil, ekran, suya dayanıklılık, tasarım açısından s7 kuşkusuz önde.

G5 ise çıkan pili ve aparatlar, çift kamera ile geniş açı çekim (ancak kalite düşüyormuş) ile önde.

Kamera konusunu değerlendirmek istemiyorum çeşitli video testler var bana göre en iyi S7 vs G5 . Şimdi kalkıp şu iyi diyemem çünkü profosyonel olarak kamera kullanmam genelde o anı çeker geçerim.

S7 daha parlak canlı çekiyor renkler doğruya yaklaşmış biraz. Karanlıkta ise çok çok iyi çekiyor renkler kararmıyor.
G5 daha gerçek renkleri veriyor ancak bunu verirken eskisi gibi soluklaşmıyor daha koyu çekiyor.
Ancak düşük ışıktaki çekimleri beğenmedim renklerin tonu baya düşüyor.

Hafta sonu istanbul foruma gidip son bir kez incelemek istiyorum s7yi... G5 de gelmiştir muhtemelen...

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
S7 mi , G5 mi alayım hocam ? :)
Valla açıkçası haftasonu mağazada görüp denemek en güzeli.

Performans olarak G5 daha iyi.
Kamera olarak ise bazı yönlerden G5 bazı yönlerden ise S7 daha iyi.

S7den bir süre sonra sıkılma ihtimalin olabilir. Ama G5te yeni modül ve aksesuarların yanı sıra yeni 360 derece duvar kağıtları vs telefon sürekli yeniliğe ve değişikliğe açık olacak.

Lucky Star'ın dediği gibi modül ve aksesuarlar aşırı pahalı olursa bunlardan yararlanman ve keyfine varman zor olabilir. O zaman rakiplerinden yani s7 ve htc10dan farkı kalmaz. Ancak tüm modülleri aynı anda almayacaksın sonuçta. Para biriktirdikçe yavaş yavaş alırsın, zaten zamanla fiyatları da düşer.

Ben de gidip yarın bakacağım G5'e.
Çok merak ediyorum :tebessüm:

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
S7 in ekranı da ufak gibi geldi bana . hep 5.5 inç kullandım :(

Luck Star

Luck Star

Üye
Valla G5 varken HTC tercih etmeyin. Kamerası yine üzer. HTC yine reklam çalışmaları nedeniyle poh pohlanıyor.

Snappdragon oyun için bir nebze daha önde ama diğer her türlü kullanımda exynos daha hızlı çalışıyor.

Sonuç olarak kullanacak olan sizsiniz 1-2 saniye geç açıyor hızlı açıyor önemli değil bence.
Bu hız testi. Kamera için bakacağım. Ekran küçük geliyorsa Edge tavsiye ederim 5.5'dan daha büyük geliyor veya Note 6 bekleyebilirsiniz.

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
s7 edge kadar açılamam şu an...
takas da kullanacağım açıkcası cihazımı... 1850 gibi sayıyorlar benim cihazımı ... daha 1 ay olmadı 2250 ye aldım... 1 ayda 400 tl zarar olur mu yahu...
sony rezil ettin beni be...

• Beğen
Tepkiler: teknolojibaronu
Luck Star

Luck Star

Üye
Takasta kullanmayın bence veya telefoncuya satmayın. Sahibinden üzerinden satın 400 lira büyük zarar. Sony'nin değil sadece bu ithalatçı ürünler çıkalı piyasa mahvoldu. Sağlam yerden alan zarara uğruyor artık.

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
sahibinden üzerinden yazıyorum . kimi telefoncu kimi şahıs ... bakalım anlaşırsam halledeceğim ... s7 ye 600 800 gibi fark istiyorlar... s7 edge 1000 tl istiyorlar.

Luck Star

Luck Star

Üye
Eğer 800 lira fark verecekseniz direk s7 edge alın derim. Nasıl kullanıyorsunuz bilmiyorum ama G2 de 6 saat ekran süresi alan biri olarak bunda 9 saat alıyorum. Misler gibi :)

G5 için zaten acele edilmemesi lazım bence çok çabuk ucuzluyor.

boran9999

boran9999

Üye
Öncelikle kamera önemli benim için . LG den sonra sony beni memnun etmedi...
Kamera konusunda yine pişman olmak istemiyorum . O yüzden düşünüyorum bu sefer . :(
Cihazlar-markalar övülür genelde kim hangi markayı kullanıyorsa o en iyidir! Bence kıyaslama yapmadan cihaz almak hiçte doğru bir karar değil Kamera önemliyse s7 ve g5 arasında bolca kıyaslama videoları var ama bence hiç birisi ölçü değil benim gördüğüm! Bir tık kontraks farkı var oda hiç bir zaman sorun değil 1:1.7 diafram sizi yanıltmasın biri az ışıkta iyi foroğraf ceker diğeri fazla ışıkta iyi fotoğraf çeker daha doğrusu fotoğrafı kullanıcı çeker yanlız g5 te manuel mod var s7 de yok sanıyorum yanlışım varsa düzeltin. + benim için geniş açı camera çok daha önceleri düşünülmesi geren bir ihtiyaçtı bunuda göz ardı etmemek lazım dediğim gibi fotoğrafı kullanıcı çeker önemli olan cihazın size ne kadar yardımcı olabildiğidir. Bence G5 i görmeden başka bir marka cihaz almamanızdır. Sağlıcakla.

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece ve Luck Star
Luck Star

Luck Star

Üye
Cihazlar-markalar övülür genelde kim hangi markayı kullanıyorsa o en iyidir! Bence kıyaslama yapmadan cihaz almak hiçte doğru bir karar değil Kamera önemliyse s7 ve g5 arasında bolca kıyaslama videoları var ama bence hiç birisi ölçü değil benim gördüğüm! Bir tık kontraks farkı var oda hiç bir zaman sorun değil 1:1.7 diafram sizi yanıltmasın biri az ışıkta iyi foroğraf ceker diğeri fazla ışıkta iyi fotoğraf çeker daha doğrusu fotoğrafı kullanıcı çeker yanlız g5 te manuel mod var s7 de yok sanıyorum yanlışım varsa düzeltin. + benim için geniş açı camera çok daha önceleri düşünülmesi geren bir ihtiyaçtı bunuda göz ardı etmemek lazım dediğim gibi fotoğrafı kullanıcı çeker önemli olan cihazın size ne kadar yardımcı olabildiğidir. Bence G5 i görmeden başka bir marka cihaz almamanızdır. Sağlıcakla.
Bence de ikisi de iyi çekiyor ama gidip görüp hangisi hoşuna gittiyse onu alması daha iyi.
Manuel mod, pro mod diye geçiyor.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: boran9999

Koradam

Üye
Açık diyafram olunca aydınlık ortamda kötü mu çeker ? Bunun kadar saçma bir cevap görmedim . Işık fotoğrafın ana maddesidir . Sensöre ne kadar çok ışık gelirse fotoğraflar da o kadar iyi olur . Ha diyelim ki çok aşırı doğrudan ışık gelir pozlama hızı yetmez bu yüzden patlama olabilir . Fakat aynı durum g5 de de olur. F0.1 lik fark dağlar kadar fark yaratmaz

• Beğen
Tepkiler: Luck Star
Luck Star

Luck Star

Üye
Açık diyafram olunca aydınlık ortamda kötü mu çeker ? Bunun kadar saçma bir cevap görmedim . Işık fotoğrafın ana maddesidir . Sensöre ne kadar çok ışık gelirse fotoğraflar da o kadar iyi olur . Ha diyelim ki çok aşırı doğrudan ışık gelir pozlama hızı yetmez bu yüzden patlama olabilir . Fakat aynı durum g5 de de olur. F0.1 lik fark dağlar kadar fark yaratmaz
İSO değeri zaten bu işe yarıyor. Fazla ışık gelince otomatik ayarlar.

Koradam

Üye
İSO değeri zaten bu işe yarıyor. Fazla ışık gelince otomatik ayarlar.

Iso bir yere kadar düşüyor . Nokialarda fazla ışık gelince mekanik bir sistem siyah filtre çekiyordu lensin önüne muhtemelen yakında tüm cihazlarda görürüz bunu

Luck Star

Luck Star

Üye
Iso bir yere kadar düşüyor . Nokialarda fazla ışık gelince mekanik bir sistem siyah filtre çekiyordu lensin önüne muhtemelen yakında tüm cihazlarda görürüz bunu
Gece sokak lambasina tuttuğumda bile patlama olmuyor bence daha fazlası gereksiz :D olsa güzel olur tabi orası ayrı ama şuan yeterli.

Koradam

Üye
Gece sokak lambasina tuttuğumda bile patlama olmuyor bence daha fazlası gereksiz :D olsa güzel olur tabi orası ayrı ama şuan yeterli.

Bence gelse çok hoş olur ND filtre bununla yaratıcı ve daha profesyonel çekimler yapabilirsin birde tripodlu aksesuar yapsa tamamdır
ND filtre içeri giren ışığı azaltır türleri vardır turune göre ışık kesme özelliği değişir böylece gündüz uzun pozlama yapıp hareketleri çekebilirsiniz mesela akan şelaleler

boran9999

boran9999

Üye
Arkadaşımıza yardımcı olmak maksadıya yazdığım mesaja uslupsuz ukalaca alıntı yapıp cevap yazmanız pek yerinde olmamış sizi ilgilendiren bir konuda değildi. Bu konuda aynı uslupla yine bana cevaben yazdığınız mesajada dikkatinizi çekmiştir cevap bile vermedim.
Açık diaframlı lenslerle ışığın yoğun olduğu ortamlarda yardımcı donanım olmazsa (ND filtreler gibi) çok iyi fotoğraflar çekemezsiniz tabi aynı durum f/1.8 diafram içinde geçerli
vs vs
vs vs
vs vs
0.1 diafram bencede mikro sensörlü kameralarda hiç bir işe yaramaz. Diaframa değinme sebebim samsungun sanki bu 0.1 farkın çok büyük bir + olarak kullanıcılara lanse etmeye çalışmasına atıfendir. Ki aslında o 0.1 diafram farkı bayağı önemli farktır mesela: Leica 50mm f:0.95 lens fiyatı yaklaşık amerika satış fiyatı 10 bin dolar iken yine aynı marka 50mm f/1 diafram lensin yine amerika satış fiyatı 3500 dolardır. 0.05 diafram açıklığı için insanlar 6500 dolar fazla paralarda verebiliyorlar ise demekki vardır bir kermeti. Neyse konuyu fazla kirletmeyelim.Sizden ricam insanlara böyle abuksubuk cevaplar yazmayınız Sağlıcakla

• Beğen
Tepkiler: Murat Alper, 0MG90 ve bulutsuzgece

Koradam

Üye
Arkadaşımıza yardımcı olmak maksadıya yazdığım mesaja uslupsuz ukalaca alıntı yapıp cevap yazmanız pek yerinde olmamış sizi ilgilendiren bir konuda değildi. Bu konuda aynı uslupla yine bana cevaben yazdığınız mesajada dikkatinizi çekmiştir cevap bile vermedim.
Açık diaframlı lenslerle ışığın yoğun olduğu ortamlarda yardımcı donanım olmazsa (ND filtreler gibi) çok iyi fotoğraflar çekemezsiniz tabi aynı durum f/1.8 diafram içinde geçerli
vs vs
vs vs
vs vs
0.1 diafram bencede mikro sensörlü kameralarda hiç bir işe yaramaz. Diaframa değinme sebebim samsungun sanki bu 0.1 farkın çok büyük bir + olarak kullanıcılara lanse etmeye çalışmasına atıfendir. Ki aslında o 0.1 diafram farkı bayağı önemli farktır mesela: Leica 50mm f:0.95 lens fiyatı yaklaşık amerika satış fiyatı 10 bin dolar iken yine aynı marka 50mm f/1 diafram lensin yine amerika satış fiyatı 3500 dolardır. 0.05 diafram açıklığı için insanlar 6500 dolar fazla paralarda verebiliyorlar ise demekki vardır bir kermeti. Neyse konuyu fazla kirletmeyelim.Sizden ricam insanlara böyle abuksubuk cevaplar yazmayınız Sağlıcakla
Elinizde ki ekipmana bakıp cidden bilgili biri olduğunuzu düşünmek gerekirdi.O iki lensin optik kalite olarak aynı olduğunu mu sanıyorsunuz ? Nasıl bir zihin yapısı bu :D Konuyu DSLR ile ilgili yere çekmişsin. Şimdi eline S6 al bir de S7 al lenslerinin içinde ki boşluğa bak bakalım farkı ne derece göreceksin. Sensör küçük olduğu için diyafram boşluğu da farklı ölçekte fakat DSLRlar da ise ölçek daha büyük olduğu için diyafram boşluğu daha fazla oluyor buda içeriye daha fazla ışık gireceği anlamına gelmektedir.Arada ki minik fark ölçek sebebi ile daha fazla fark yaratacaktır. En basiti kırpılmış sensör ile tam kare sensörler. Kırpılmış sensör içine daha az ışık alırken tam kare sensör içeriye daha fazla ışık almaktadır bu sayede fazladan stop avantajı sağlamakta tam kare gövdeler...
Fotoğraf hakkında bilgiler maalesef L lensler ile yüklenmiyor kafalara :)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: byAndroid ve Luck Star
byAndroid

byAndroid

Üye
Koradam haklı beyler

boran9999

boran9999

Üye
Elinizde ki ekipmana bakıp cidden bilgili biri olduğunuzu düşünmek gerekirdi.O iki lensin optik kalite olarak aynı olduğunu mu sanıyorsunuz ? Nasıl bir zihin yapısı bu :D Konuyu DSLR ile ilgili yere çekmişsin. Şimdi eline S6 al bir de S7 al lenslerinin içinde ki boşluğa bak bakalım farkı ne derece göreceksin. Sensör küçük olduğu için diyafram boşluğu da farklı ölçekte fakat DSLRlar da ise ölçek daha büyük olduğu için diyafram boşluğu daha fazla oluyor buda içeriye daha fazla ışık gireceği anlamına gelmektedir.Arada ki minik fark ölçek sebebi ile daha fazla fark yaratacaktır. En basiti kırpılmış sensör ile tam kare sensörler. Kırpılmış sensör içine daha az ışık alırken tam kare sensör içeriye daha fazla ışık almaktadır bu sayede fazladan stop avantajı sağlamakta tam kare gövdeler...
Fotoğraf hakkında bilgiler maalesef L lensler ile yüklenmiyor kafalara :)

O dediğim leica lenslerin optik kaliteleri hakkında bilgi verirseniz aydınlanır kimbilir belki sahip olmayada çalışırız. Zaten konuda LG G5. Cihaz kötü yada çok kötü olabilir bırakında alacak olan arkadaşlar düşünsün. Herkes sizin ısrarla tavsiye ettiğiniz cihazları almak zorunda değilki ha aldı diyelim bu size ne kazandırıyor? Ben şahsen s7 edge yi inceledim beğenmediğimi yazdım kullanan arkadaşlarımız var forumda mesela fotoğraf çektin ve begenmedin siliyorsun işte o fotoğrafı silince cihaz belirli bir süre tepkisiz kalıyor bilemiyorum belkide benim incelediğim 2 cihazdada sorun vardı.Kullandığım ama kamerasını hiç başarılı bulmadığım iphone6s + ile yaptığım fotoğraf karşılaştırmasındada öyle abartılacak bir farkta göremediğimi söylemiştim. G5 i inceleme fırsatım olmadı eğer incelersem zaten sevmediğim yanlarını burada yazarım lg benim babamın firması değilki kaldıki ben lg bile kullanmıyorum şuan. Sadece geniş açı lens seskartı ve o zaman kutu içeriğinde olacağı ön görülen bang & olufsen h3 kulaklıkla ilgili beğendiğimi söyledim. Yine buradan yazıyorum ''LG G5 bang & olufsen ses kartı ve h3 kulaklıkla'' Iphone 6S Plus 64 Gb yurt içi garantili nokta hatasız telefonumu takas edebilirim.Sağlıcakla

• Beğen
Tepkiler: 0MG90

Üst Alt