Haber LG G5 resmi olarak duyuruldu: 5.3 inç ekran, Snapragon 820, 16MP kamera ve dahası

Sponsorlu Bağlantılar

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

S7'de sanki biraz sarılık var gibi :hmmm

Koradam

Üye
Videoyu sonuna kadar izleyip insanların yüzlerine dikkat ettiniz mi?
Sonuna kadar izledim fakat tamamen beyaz plakayı/duvarı çektiğinde bile S7 daha beyaz iken G5 koyu beyazdı hatta başka renge de benzemiş.O kişilerin gerçek ten rengini ışık şartlarını bilemediğimiz için objektif yorum yapmak zor

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Sonuna kadar izledim fakat tamamen beyaz plakayı/duvarı çektiğinde bile S7 daha beyaz iken G5 koyu beyazdı hatta başka renge de benzemiş.O kişilerin gerçek ten rengini ışık şartlarını bilemediğimiz için objektif yorum yapmak zor

S7'nin kamera açıklık değeri G5'ten biraz daha iyi olduğundan (S7: 1.7 - G5: 1.8) daha fazla ışık alıyor.
Bu durum az ışığın olduğu gece çekimlerinde S7'ye biraz daha avantaj sağlayacaktır.
Ancak öte yandan gündüz çekimlerinde renklerin olağandan daha açık olmasına neden olacaktır.
Videoda gördüğümüz durum da bu.
İnsan yüzlerinde G5 daha doğal çekerken, S7'de açıklaşma ve ışığın tonu nedeniyle sararma var.
O yüzden mobil telefon kameralarında açıklık değerini dengede tutmak çok önemli.

Koradam

Üye
S7'nin kamera açıklık değeri G5'ten biraz daha iyi olduğundan (S7: 1.7 - G5: 1.8) daha fazla ışık alıyor.
Bu durum az ışığın olduğu gece çekimlerinde S7'ye biraz daha avantaj sağlayacaktır.
Ancak öte yandan gündüz çekimlerinde renklerin olağandan daha açık olmasına neden olacaktır.
Videoda gördüğümüz durum da bu.
İnsan yüzlerinde G5 daha doğal çekerken, S7'de açıklaşma ve ışığın tonu nedeniyle sararma var.
O yüzden mobil telefon kameralarında açıklık değerini dengede tutmak çok önemli.
Pozlama değeri diye bir şey var biliyorsun dimi ?
Enstantane hızı hani ?
Bunu dengeleyecektir.

• Beğen
Tepkiler: boran9999

Koradam

Üye
İşte onları manuel ayarlamak zorunda kalırsan mesele orada...
Sensör zaten pozlama yapıp buna göre ayarlıyor.Çekilen ortamın bağımsız bir şekilde görüp tripod kullanarak fotoğrafı çekmek lazım aynrıca poz ölçümü de aynı olmalı

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Sensör zaten pozlama yapıp buna göre ayarlıyor.Çekilen ortamın bağımsız bir şekilde görüp tripod kullanarak fotoğrafı çekmek lazım aynrıca poz ölçümü de aynı olmalı

Eğer şu daha önce paylaştığımız resimdeki gibi olursa sıkıntı var demektir :hmmm
Neyse zaten 15 gün sonra yerli sitelerin karşılaştırmaları düşmeye başlar, o zaman daha net anlaşılır.

Murat Alper

Murat Alper

Üye
lg g5 galaxy s7 iphone 6s fotoğraf karşılaştırması
lg g5

galaxy s7

iphone 6s

galaxys7

iphone 6s

lg g5

Koradam

Üye
lg g5 galaxy s7 iphone 6s fotoğraf karşılaştırması
lg g5

iphone 6s

lg G5

Diğer fotoğraflara göre daha yakından çekilmiş ve DSLR makineye göre pozlama almış daha güzel bir görüntü elde etmişler
G5 ve S7 de ise daha arkadan veya lenslerinden dolayı daha geniş açıdan fotoğrafı çekmişler. Kısaca bu kara adil değil.

G5 de optik sabitleyici yok sanırım :D

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Sanırım bu sene kamerada s7 lider olcak.

O fiyatlarla bizim ülkede zor olur.

S7: 2799 TL
S7 EDGE: 3299 TL

Ben söylemiştim S7 'nin 2800tl civarindan gelecegini.
Bir arkadas 2599 olacak diye iddia etmisti, ben de o fiyata zor demistim.
Dur o mesajlari bir bulayim:)

Bu arada G5in eline guzel bir firsat gecti.
2400tl civarinda bir fiyat aciklanirsa G5 guzel bir grafik yakalayabilir.

• Beğen
Tepkiler: Murdoc Massaka
byAndroid

byAndroid

Üye
samsung türkiye garantili o fiyata çıkar. ithalat alanda çok onun fiyatıda 2500 olabilir.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Taa MWCden önce yazdığım mesaj :)

Samsung'a albenisi var demek komik olur bence.
Adamlar yıllardır aynı kasanın içinde işlemci ve rami artırıp yeni model diye sürüyorlar.
Tasarımsal olarak hiç bir yeniliği ve albenisi yok.
Üstelik muhtemelen S7'nin fiyatı 2700-2800TL arası, S7 Edge'in fiyatı 3000-3100TL arası olacak.
Sen Samsung'un tasarımına bu fiyatları rahat rahat gömerim diyorsan sorun yok :tebessüm:

Yerli ve yabancı portalların yaptığı pek çok ankette de G5 getireceği yeni solukla, Samsung'un S7'sinden daha çok beklenen model olarak öne çıkıyor.

Neyse yarın Barcelona'da Türkiye Saati İle 15.00'te LG'nin, 20.00'de ise Samsung'un etkinliği var.
Neyin ne olduğu o zaman belli olur.

boran9999

boran9999

Üye
Pozlama değeri diye bir şey var biliyorsun dimi ?
Enstantane hızı hani ?
Bunu dengeleyecektir.

S7 lerin bir videosunda vardı sanırım gün ışığında enstantaneyi maksimuma getirdiği halde beyazlarda patlama oluyor buda gün ışığında çekilecek fotoğraflarda bir soru işareti. DSLR makinamda öğlen güneşinde bu sıkıntıya benzer sigma 50mm art 1:1.4 de yaşadım nd filtre ile cözdüm. Sanırım alacak arkadaşların bu sorunu böye aşabilir. Tabi bu işin şakası ama bu tür sıkıntınında olabileceği akıllardan çıkmamalı.

Koradam

Üye
S7 lerin bir videosunda vardı sanırım gün ışığında enstantaneyi maksimuma getirdiği halde beyazlarda patlama oluyor buda gün ışığında çekilecek fotoğraflarda bir soru işareti. DSLR makinamda öğlen güneşinde bu sıkıntıya benzer sigma 50mm art 1:1.4 de yaşadım nd filtre ile cözdüm. Sanırım alacak arkadaşların bu sorunu böye aşabilir. Tabi bu işin şakası ama bu tür sıkıntınında olabileceği akıllardan çıkmamalı.
Diyaframi kissaydin :D Alan derinliginden ödün veririm ama keskinlikten odun vermem her ne kadar art serisi keskinligi ile meşhur olsada

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Teknosa'dan bir manzara...

Bakalım G5te durum nasıl olacak...

Ekli dosyalar

Üst Alt