Kamera da ki diyafram acikligi oluyor F değeri ne kadar azsa sensore o kadar fazla ışık geçer bir nevi göz bebeği gibiF 1.8 ne demek oluyor arkadaşlar ?
Açık diyafram kaliteyi doğrudan etkilemez fakat az ışıkta etkiler s6 nin diyaframı f1.9 fazla fark yok yaniAnladım...
Kamera nın foto çekim kalitesi olarak da çok başarılıdır inşallah .
G3 kullanıcısı olarak bekliyorum açıkcası...
Sensor küçük olduğu için fazla etki etmez o konuda üstüne bir de geniş aci olduğu içinDiyafram değeri ne kadar düşük ise yakın çekımlerde (50cm) arka plan Flu olması gayet başarılı olur, ayrıca Diyafram değeri düştükçe gece çekimleri daha güzel olur daha fazla ışık alır mercek.![]()
Fark anlaşılır dostum ama bir Dslr makine olamazSensor küçük olduğu için fazla etki etmez o konuda üstüne bir de geniş aci olduğu için

İnan çok az fark eder geniş aci olması zaten en büyük sorunFark anlaşılır dostum ama bir Dslr makine olamaz![]()
Diyafram değerlerinde zaten öyle uçuk bir fark olmaz. Aslında 0.1 bence önemli bir fark.Açık diyafram kaliteyi doğrudan etkilemez fakat az ışıkta etkiler s6 nin diyaframı f1.9 fazla fark yok yani
Cep telefonu ile doğrudan macro cekilmemekle beraber yalniz yakım çekim yapılırGece cekimi etkiler gunduz yani normal cekim etkilenmez denmis.
Gece cekimini etkiler evet cunku isigi daha iyi degerlendirir ve bu dogal olarak gunduz cekimleri icin de gecerlidir.Fotografciligin sirri her daim iyi ışıkta saklidir.Nokia'nin efsane modelleri var ışıklı gunduz ve makrolarda harikalar yaratan ama gece cekimlerinde cogu patates oluyodu bu bi nebze de f degerinden ama gerci o makineler donemine gore zaten oldukca dusuk diyafram degerindeydi.S6 ve G4 bu degerler ve ois ile kamera konusunda alir yürür özellikle G4 1.8 ois ve lazer odak dusunce dehset verici diger ozellikleri ne olur bilinmez kamera olmus gibi ama diger acidan sizinti ve konusulanlara gore pek yuksek bi beklenti olusmadi bende G4 icin.
Bütün pureview modellerini sayar şimdiCep telefonu ile doğrudan macro cekilmemekle beraber yalniz yakım çekim yapılır
Ayrıca hangi Nokia bunu yapmış merak ettin

raw formatına hafızamı yeter dostumBenim fikrim ; f/1.8 diafram doğrudur ışıktan daha fazla yararlanacaktır Yanlız herşey beklenildiği gibide olmaya bilir nedeni sensör kalitesi sensör büyüklüğü alınması istenilen kaliteyi doğrudan etkileyeceği için gece çekimlerinde oldukca grinli kareler karşımıza çıkabilir gün ışığındada tam tersi sorunlarla karşılaşılabilir otomatik iso da yer yer ışık patlamaları olacağını tahmin ediyorum Yanlız bunlar vasat kullanıcılar için böyle biraz bilgili kullanıcıların elinde compakt makinelerin verdiği performansı verir kanısındayım. Ben bu diafram değeri yanında RAW formatındada fotoğraflar kaydetmesini beklerim o zaman çok çok başarılı olur diye düşünüyorum. Selamlar

Kameranın daha geniş açiyi görmeside bu f1.8 e bağlı değilmi bu deger yükseldikçe daha geniş açiyi çekebiliyor die biliyordum
Benim dediğim açı hangisi gösteriyor peki :?Yo hayır F değeri diyafram aralıgını belirler ne kadar düşerse o kadar daha fazla ışık alır