LG G3 32GB ses sorunu yardım lütfen

Sponsorlu Bağlantılar

kaymen

Üye
    Konu Sahibi
LG G3 32GB ses sorunu yardım lütfen
lg g3 32gb beyaz ürünü aldım telefonda konuşurken karşı tarafın sesimi almaması,kelimelerin kesik gitmesi , hoparlör kısmında karşı taraf konuşurken tık tık diye ses duyulması sorunu yaşıyorum ve bunlar bazen oluyor normal süreçte sıkıntı olmuyor karşı tarafın sesi net geliyor sesim bazen kesik gidiyor cümlenin başı gidiyor ortası gitmiyor sonu gidiyor sürüm v10e-global-com aynı sorunu olan varmı acaba

turkishield

turkishield

Üye
sorun donanımsal gibi görünüyor.
en son çıkan güncellemeyi veya optimus g3 romunu yükleyin yine sorun varsa kesin donanım sorunu vardır garantiye yollayın.

86vural

Üye
evet aynı sorun bende de var çözüm bulabilirseniz paylaşımınızı bekliyorum ben çok yöntem denedim fakat çözemedim. rootlu oluğu için baya bi yöntem denedim. g2 de de aynı sorundan bahsedilmişti başka forumda cloudyflex romla çözüldüğünden bahsedilmiş bu romun ses dosyasındaki mixer path ta bulunan değerlerle aynı yaptım microfon sesini açtım fakat halen devam ediyor net vermiyor karşı tarafa sesi. siz bulabildiniz mi bi çözüm

kaymen

Üye
    Konu Sahibi
hayır bende bulamadım daha mikrofonda sıkıntı oldugunu söyleyenler oldu anlam veremedim bende

cihansarikaya

Üye
arkadaşlar sorun yazılımsal mı donanımsal mı önce ona bakıyoruz tespit için ses kaydeci ile kontrol yapıyoruz kayıt yaparken imlece dikkat edin kayıt normal ise yazılımsaldır aksi durumda donanımsaldır.
1- yazılımsal sorun
çözüm: ayarlar - arama ayarları -ses geliştirme kapalı ise açın açık ise kapatın
2- donanımsal sorun
a-mikrofon arızalı ise mikrofon değişimi yapılır önerilen her ikiside değişir
b- anakart(bord) arızası eğer durumbuysa arıza kroniktir tamiri mümkün ama devamlı tekrar eder sarsıntı düşme veya darbeye gelmez.

stakkaya

Üye
arkadaşlar sorununuz mikrafon da değil. donanımsal bir sorun söz konusu değil yani.
bu sorun iki şekilde yaşanıyor
ya konuşmaya direk başlandığında yada konuşmanın başlamasından belli bir süre sonra ses boğuk bir şekilde karşı tarafa gidiyor.
ses kaydı ve videodaki ses kaydını karşılaştırarak anlayabilirsiniz yada gogle play üzerinden işe yarar bir ses kaydetme programı denediğinizde sorunun yazılımsal olduğu anlaşılıyor
ÇÖZÜMÜ
BEN BİRKAÇ ROM DENEMESİNDEN SONRA SORUNU ÇÖZDÜM .FAKAT LOLİPOP ROM DENEME SÜRÜMÜ GİBİ BİRŞEY OLDUĞU İÇİN MARSHMALLOW GEÇTİM YİNE AYNI SORUNU YAŞIYORUM. MECBUREN LOLİPOP YAPACAM YİNE :D

turancen

turancen

Üye
Hattınız avea ise bu sorun aylardır zaten var, sık sık olmasa bile arada yapıyor bunu, vodafone geçtim kurtuldum