Tavsiye Lg G2 Hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

legend_hellfire

legend_hellfire

Üye
    Konu Sahibi
Lg G2 Hakkında
İyi günler arkadaslar, benim aklıma takılan birkac soru var. Yakın bir zamanda LG G2'yi almayı düsünüyorum fakat fiyat araştırması yaparken cihaz için bazı yerlerde Resmi Distribütör Garantisi Altında, bazı yerlerde 24 Ay İthalatçı Firma garantisi altında, bazı yerlerdeyse LG Türkiye garantili diye yazı okuyorum. Kafam çok karıştı bu konuda, ben de LG Türkiyeyi arayıp sordum bu konuyu başarı, kvk garantili telefonlar aynı zamanda sizin garantiniz altında oluyor mu diye. Evet cevabını aldım. Sizin fikirlerinizi almak istiyorum ne diyorsunuz bu konuda ?
Fiyatları yazacak olursam eğer,

LG Türkiye garantili yazan yer = Havale İndirimli:1.385,44 TLKDV Dahil

24 Ay İthalatçı Firma garantisi altında yazan yer = %8 İndirim Havale İle 1.403,68 TL

Resmi Distribütör Garantisi Altında yazan yer = Tek Çekim Fiyatı :1.439,00 TLKDV Dahil
Fikirlerinizi bekliyorum.
 


OnurAYDN

OnurAYDN

Üye
Bu distribütör garantili falan festik bunlardan hiçbir zaman hiçbirşey anlamadım. Konuya açıklık getiren olursa benimde işime yarıcak..
 
Luck Star

Luck Star

Üye
Bu distribütör garantili falan festik bunlardan hiçbir zaman hiçbirşey anlamadım. Konuya açıklık getiren olursa benimde işime yarıcak..

LG = Lg olduğuna bakma distribütörlerin daha büyükleri işte.
Distribütör = ithalatçıdan iyidir ama hepsi değil Telpa KVK en iyileridir. bunlarda ithalatçılar gibidir ama resmidir bizzat belgesiyle getirtir.

İthalatçı yada Paralel İthalat = anlaşma yaparak yurt dışından getirtenler . isimleri tanınmamış ve güven vermez. garantide sorun çıkarırlar.

uzun sürelerdir deneyimlerime göre anlatmaya çalıştım . netten bakmadım belki daha farklıdır .

ancak LG garantsi yada kvk telpa başarı aynı sayılır.

ithalatçıların fiyatları 100-200 daha ucuzdur diğerlerine göre .
 
boran9999

boran9999

Üye
Distribütör garantili cihazlar alırken sorun yaşama ihtimalinizin çok düşük olduğu Turkcell, Vodafone ,Avea gibi büyük firmaların sağladığı Telpa ,Genpa, Brighstar gibi firmaların distrübütör garantisi altında satılan cihazlardır.Eğer ürününüz distribütör garantiliyse telefonunuz arzalandığında alıcağınız teknik servis daha geniş kapsamlıdır ve müşteri memnuniyeti daha üst düzeydedir.

İthalatçı firma garantili ürünler diğer adıyla paralel ithalat ürünlerdir(Gray ürün de denir).Yurtdışından tedarik edilmiş ve garantisi ithalatçı firma tarafından sağlanan ürünlerdir.Bu ithalatçı firma sanayi bakanlığından izin almış, ürün ithal etmeye izni olan ve en az bir bölgede teknik servis hizmeti sağlayan kuruluştur. Bu ürünlerde distribütör cihazlar gibi 2 yıl garantili ve faturalıdır.Ancak sağladığı teknik servis kalitesi tartışılır.Üst düzey bir akıllı telefonun fiyatı distribütör garantili cihazlardan 200-300 tl kadar daha ucuza satılmaktadır
Cihazınızın distribütör garantili olmasının avantajı tamamen teknik servisle alakalıdır.Elinize ulaşan ürünün hiçbir farkı yoktur.Ancak alacağınız paralel ithalat ürün pasaportla imei kaydı yapılması gerekmektedir aksi takdirde telefonunuz kullanım dışı olacaktır.Ya da başka bir telefonun imei’inin alacağınız ürüne kopyalanması ürünün 1 ay kadar sonra tekrar kapanmasına neden olabilmektedir.115 tl lık pasaport harç ücretini yatırmak istemeyen satıcılar böyle bir yolla müşterilerine ileride daha büyük sorunlar açabilmektedir.Aldığınız ürünün kayıtlı olup olmadığını btk’nın kendi sitesinden de sorgulayabilirsiniz.

Günümüzde sıkça artan ithalatçı firma garantili ürünler gittigiyor, sanalpazar gibi kişisel satışların yapıldığı bir çok sitenin yanında birçok büyük alışveriş firma tarafından dahi satımı yapılmaktadır.Bu yüzden alacağınız ürünün garantisini web sayfası içinde dikkatlice aratın eğer bulamıyorsanız web sitesinin destek kısmından bunu sormanız gerekmektedir. Eğer uygun fiyata ithalatçı firma garantili almak istiyorsanız ürünün pasaportla imei kaydının dışında ürünün hangi firmanın ithalat garantisi altında öğrenip bir araştırma yapmanızda fayda var.

Not: Alıntıdır.
 


Üst Alt