Lepistes Doğum Öncesi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Lepistes Doğum Öncesi
Lepistes üreme öncesi
Lepistes in doğum öncesi
Lepistes hamilelik zamanı
Lepistes doğum anı

Daha önce doğum yapmış her lepistes hamiledir. Çünkü dişi lepistesler, erkeğin materyallerini vücutlarına depolarlar. Ve bu sayede 7-8 kez (ortalama 7-8 ay) doğum yaparlar. Dolayısıyla bir lepistesiniz daha önce doğum yaptıysa, normal koşullarda yeniden doğum yapacak denebilir.

Bir erkek lepistesle bir defa karşılaşmış bir dişi lepistes, muhtemelen hamiledir. Çünkü bu balıklar dur durak bilmeden üremeye çalışırlar. Özellikle erkek lepistesler, canlılar aleminin en üreme meraklısı üyelerinden biridir.

Hamile bir lepistesin arka kısmı (anüs kısmı) koyu bir renge sahip olur. Ayrıca üstten bakıldığında, balığın yanlardan da şiştiği görülür.

"Lepistesim ne zaman doğurur?"

Hamile olan lepistes, normal şartlarda ortalama 30 günde bir doğum yapar. Bu süre aslında 27-40 gün arasında değişir. Bu süreyi etkileyen etkenler; balığın ırkı, balığın yaşı, beslenme durumu, suyun özellikleri gibi etkenlerdir.

bir lepistes doğum yapmadan saatler önce bunu anlayabilir miyiz?

Anlayabiliriz. Ama bunu anlamak için çok iyi gözlem yapmak gerekir. Hamile lepistesler genelde doğumdan birkaç saat öncesinde gizlenme ihtiyacı hissederler. Duruma göre değişebilmekle birlikte, hırçınlaşabilirler. Ve erkek lepistesler en çok doğumu yaklaşan hamileleri kovalarlar. Çünkü hamile lepistesler, doğumun hemen öncesinde erkekleri iyice delirten ve kendine çeken bir madde salgılarlar. Erkek lepistesler de bundan dolayı hamileleri (doğuma çok yaklaşmış, saatler kalmış hamileleri) daha yoğun bir şekilde kovalarlar. Doğumdan saatler öncesinde, hamile balığın arkasındaki siyah renkli kısmın ucunda kabaca "üçgen" biçimli bir oluşum gözlemlenir. Bunu görebilmek için gerçekten çok dikkatli bakmanız gerekir. Bu, doğuma saatler ve belki de dakikalar kaldığının habercisidir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
20
Görüntüleme
614
DarkredBlue61
Doğuş Pertez
Cevap
1
Görüntüleme
3K
federico2424
Doğuş Pertez
Cevap
2
Görüntüleme
2K
federico2424
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Doğuş Pertez
jotem173
Cevap
1
Görüntüleme
414
mrzstyl


Üst Alt