Lenovo Thinkpad SL510-NSL9DTX Notebook İncelemesi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

xxatasagunxx

Üye
    Konu Sahibi
Lenovo Thinkpad SL510-NSL9DTX Notebook İncelemesi
Lenovo Thinkpad SL510-NSL9DTX Notebook İncelemesi
Herkes İçin Thinkpad.
Lenovo, SL510-NSL9DTX serisi ile düşük fiyat kategorisinde birçok müşterinin dikkatini çekmeyi amaçlıyor. thinkpad SL510-NSL9DTX serisi, Thinkpad kalitesini düşük fiyata sunarak, herkesin karşılayabileceği bir fiyata kaliteye sahip olmasını sağlayacak gibi.

Bir Thinkpad Business notebook nasıl olurda yapısını hiç değiştirmeden tüketici segmentine sokulabilirdi? Bu sorunun yanıtı Lenovonun ekibi tarafından parlak yüzeyler olarak bulunmuş olsa gerek.Sonuç olarak thinkpad SL510-NSL9DTX laptop larda business notebooklarda pek alışılmadık piyano görünümlü siyah ekran kapağı kullanılmış. Ama her parlak yüzeyde olduğu gibi, bu kapakta parmak izi ve çiziklere karşı oldukça duyarlı. Bu duruma özellikle çok sık hareket eden kullanıcıların dikkat etmesi gerekli.
thinkpad SL510-NSL9DTX laptop ta diğer bir kritik nokta ise parlak yüzeylerin aynı zamanda kire karşıda aşırı duyarlı olmaları. Eğer deri eldivenkeriniz olmadan çalışıyorsanız, parmak izlerinizi notebookun her yerine bırakmanız mümkün. Bu duruma karşı yapabileceğiniz tek şey mikro fiber bir bez ile yüzeyi sık sık temizemek.

SL510-NSL9DTX notebook ta tasarımın renginin değişmemesine karar verilmiş. Kırmızı trackpoint ve yeterince siyah tasarımın ana renkleri.Ama SL510-NSL9DTX küçük bir numara ile geliyor:Ekran kapağındaki Thinkpad logosu, i'nin üzerindeki noktanın yerine kırmızı bir LED'e sahip. Bu özellikle karanlık odalarda belli oluyor ve ilgi çekiyor. Yani yeni thinkpad SL510-NSL9DTX notebook Thinkpadlerde bulunmayan bir tasarım özelliğine sahip.
thinkpad SL510-NSL9DTX laptop larda kasanın şeklide alışıldık eşsiz Lenovo business şeklinden biraz farklı. Business modelleri basit ve değerli şekillere sahipken, SL510-NSL9DTX neredeyse v şeklini andıran bir tasarıma sahip. Bu sayede 40mm'nin üzerindeki yüksekliği daha azmış gibi algılanıyor. Ama bu özellik malesef portların kullanımında zorluk çıkarmakta. Bu noktaylada thinkpad SL510-NSL9DTX diğer Thinkpad modellerinden ayrılıyor.
thinkpad SL510-NSL9DTX notebook, Thinkpad modellerinin kendilerine özgü sağlamlığını sunmakta. Bunu üst kısımlar ve kapağın baskıya karşı nasıl dirençli olduğundan anlamak mümkün. SL510-NSL9DTX laptop un genelinde plastik kullanılmış olsada, avuç içi bölgesinde metalik bileşenler kullanılmış.
Öte yandan iç kısımda kullanılan metal bir hat ile tüm parçalar sağlam bir şekilde birbirine bağlanmış. Bu sayede cihazı tutarken herhangi bir çatırtı sesi duymak mümkün değil.
Diğer modeller gibi Thinkpad SL510-NSL9DTX de açıkça deniz kabuğu tasarımına sahip. Menteşeler yeniden tasarlanmış ve metalik alaşım kullanılmış. thinkpad SL510-NSL9DTX laptop ta taşıma kancası bulunmadığı için, kapağın güvenliği tamamen bu kancalara bırakılmış.

thinkpad SL510-NSL9DTX laptop ta sadece görüntü değil, bağlantı olanaklarıda business laptopundan çok tüketici laptopu olarak tasarlanmış.
thinkpad SL510-NSL9DTX notebook ta Sağ tarafta ses çıkışları (kulaklık ve mikrofon) ve USB 2.0 portları. Hemen bunların arkasında ExpressCard slotu ve Optik sürücü. Sağ kısımda ise modem ve LANçıkışları mevcut.
thinkpad SL510-NSL9DTX laptop un arka kısım ise bağlantı olanakları yönünden fakir, çünkü batarya bu kısmın büyük çoğunluğunu kapsamakta. Sol tarafta Kensington kilidi bulunurken, sağ kısımda analogVGA çıkışı mevcut.
thinkpad SL510-NSL9DTX laptop un sol tarafta arkaya doğru ekstra 2 adet USB portu ve HDMI çıkışı bulunmakta. Öne doğru kart okuyucu ve FireWıre portu mevcut. Ön kısımda ise herhangi bir bağlantı noktası bulunmamakta.
thinkpad SL510-NSL9DTX laptopta portların pozisyonu kesinlikle harika, tek sorun kasanın şeklinden ötürü kolayca erişilememeleri.

Realtek Gigabit Ethernet ve Intel Wireless Wifi Link 5100 ABGN WLAN modülü ile Thinkpad Lenovo SL510-NSL9DTX de istenebilecek herşey mevcut. SL510-NSL9DTX laptop taBluetooth 2.0 standart olarak sunulurken, notebook UMTS modülü içinde hazırlanmış.
Thinkpad SL510-NSL9DTX laptop, business notebookları arasında giriş seviyesinde olmasına rağmen birçok güvenlik seçeneğine sahip. thinkpad SL510-NSL9DTX laptop İsteğe göre ayrı bir güvenlik paketine ve parmak okuyucuya sahip olmak mümkün.
thinkpad SL510-NSL9DTX laptop ta çok fazla aksesuar için aranmak yersiz olacaktır. Ama bilien ThinkVantage araçları pakete dahil edilmiş. Bu paket sayesinde notebookun ayarlarını kolayca istediğiniz gibi değiştirebilirisiniz.
thinkpad SL510-NSL9DTX laptop diğer Thinkpad modelleri ile kıyaslandığında bu daha kompakt bir tasarım ve özel tuş grupları anlamına gelmekte.
Buna rağmen tuş dağılımı alışıldık Thinkpad tasarımına bağlı olarak yapılmış. FN ve CTRLtuşları ters bir şekilde yerleştirilirken Del tuşu biraz orta kısıma doğru yerleştirilmiş.
Bu Thinkpad'e alışkın kullanıcılar için sorun olmasada, yeni Thinkpad kullanıcıları için alışmak biraz zaman olabilir. Klavyenin sağ kısmı ve sol köşenin baskı uygulandığında biraz çatırdama sesi duymanız mümkün. Bu durum; Tab, CapsLock ve Escape tuşları içinde geçerli.
Tüm bunların haricinde klavye, diğer Thinkpad modellerini sahip olduğu yüksek kaliteye sahip.
Lenovo, thinkpad SL510-NSL9DTX için şu anda 2 farklı ekran türünü Almanyada sunmakta. Bunlardan biri 1280x800 piksel çözünürlüklü 15.4" WXGA iken bir diğeride 1680x1050 piksel çözünürlüklü WSXGA panel. Her iki panelde 'anti-glare' ekran yüzeyine sahip. Amerika pazarında ise yansıtmalı yüzeye sahip 'VibrantView' WXGA panel edinmek mümkün
Ofis kullanıcıları için mat panellerden birini özellikle daha çok alana ihtiyaç duyan kullanıcılar için WSXGA paneli tavsiye ediyoruz. Öte yandan multimedia kullanıcılar için Thinkpadlerde görmeye pek alışık olmadığımız parlak ekranı tavsiye ediyoruz.

SL510-NSL9DTX notebook ta 15.4 inç WXGA panelin bakış açıları ise oldukça dar. Dikey yüzeyde bakışınızı biraz kaydırmanız, görüntüde bozulmalar ve resmin kararmasına yol açmakta. Yatay düzlemde ise yansımalarla karşılaşmanız mümkün.
Diğer yeni Lenovo Thinkpad serileri gibi Thinkpad SL510-NSL9DTX de Intelin son işlemci serisiExpress PM45 platformu yada bilinen adı ile Centrino 2 veya Montevina ailesinin birer üyesi. Bu sayede thinkpad SL510-NSL9DTX birçok güncel donanım ile kullanılabilir. Şu anda Lenovo thinkpad SL510-NSL9DTX notebook ta Intel Core 2 Duo 800 MHz. 2.1 GHz. 2 MB Cache Bellek T6570 İşlemciye bulunmakta.
thinkpad SL510-NSL9DTX notebook ta Grafikler içinse Intel® X3100 Max. 1510 MB Ekran Kartı (ofis kullanıcıları için ideal bir çözüm) ile daha uzun batarya ömrü sağlayabilirsiniz ve dahili olduğu için fiyattan tasarrufta bulunmanızda mümkün. Eğer sadece ofis uygulamaları kullanıcaksanız bu model size göre olabilir.
Bir business notebook a oranla hoparlörler Lenovo thinkpad SL510-NSL9DTX de daha önemli, çünkü notebook tüketici ve business segmenti arasında konumlandırılmış .
thinkpad SL510-NSL9DTX laptop Maksimum seviye DVD ve müzik dinlemek için ideal. Ayrıca ses kalitesi kabul edilebilir, tabiki ses biraz daha gür olabilirdi.
4800 mAh (51.8 Wh) kapasiteli 6 hücreli bataryası ile Lenovo thinkpad SL510-NSL9DTX ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek kadar uzun bir batarya kullanım süresi sunmakta. BatteryEater- Reader's test sonucuna göre (Enerji tasarrufu modunda, minimum parlaklık, WLAN kapalı) notebook 233 dakika kadar kullanılabilir.
thinkpad SL510-NSL9DTX genel Thinkpad kalitesine sahip olduklarını kanıtlıyor. Ama giriş seviyesi fiyatında böyle kaliteli bir cihazı sunabilmek biraz zor. Bu yüzden kullanılan bazı materyaller düşük fiyat modellerinden esinlenilmiş.
thinkpad SL510-NSL9DTX notebook ta Klavye yüksek kaliteli modellerden biraz farklı. Özellikle tuşların dağılımından bu fark anlaşılmakta. Anlaşılan o ki SL modelleri benzer, ama düşük maliyetli klavyelerle gelmekte. Bunun dışında klavye ile yazı yazarken veya biraz baskı uygulandığında çatırtı sesleri duymak mümkün.
thinkpad SL510-NSL9DTX notebook ta performans ise orta olarak değerlendirilebilir. Seçilen konfigrasyona göre thinkpad SL510-NSL9DTX ya daha çok Ofis ya da daha güçlü ekipmanlar seçilmişse multimedia notebookolarak nitelenebilir. Intel Centrino işlemci ile iyi bir hesaplama performansına sahip olan notebook , RAM ve hard disk yüzünden performans kaybına uğrayabilir. Çünkü tasarım esnasında düşük fiyat üzerinde yoğunlaşılmış.
Cihazın fiyatlarını aşşagıdaki siteden rahatlıkla inceleyebilirsiniz;

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt