emreli01
Üye
-
Konu Sahibi
-
Bu bilgisayarım Windows 7 çıkışlıydi acaba Windows 10dan mi die bende düşündüm Windows 7 yükledim ama sorun hem Windows 7 hemde 10 da aynı şekilde büyük ihtimalle Windows sürümü ile alakalı birşey değilWindows 10 da her güncelleme ile bazı sorunlar düzelirken, yerine başka sorunlar çıkabiliyor.
Siz zaten konuyu açmadan önce yapılması gerekenleri yapmışsınız. Muhtemel hatayıda tahmin etmek zor.
Sormak istediğim windows 7 de böyle bir sorun varmıydı ?
Ne zamandır win 10 kullanıyorsunuz bu cihazda ?
Formattan ne kadar süre sonra böyle oldu ?
Önceki win 10 sürümlerinde (1511, 1607, 1703) sorun varmıydı ?
Hayır Windows ile alakalı değil bence her Windows sürümünde sorun aynı şekildeMuhtemelen, kullandiginiz Windows kalip Dosyasından kaynaklanıyor. Fortmat atarken Orijinal MSDN Windows 10 İSo ( Kalıp Dosyası ) kullandığınızdan emin olun.Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınızOrijinal Windows 10 indirip uygun bir şekilde hazırlayın ve tekrar deneyin. AyrıcaLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınızVideo'dan yararlanarak, sorunsuz bir şekilde Windows 10 kurulum USB'si hazırlayabilirsiniz.
Eğer HDD den şüpheleniyorsanız diskteki önemli verilerinizi güvenli bir yere yedekleyin...Windows 7 hemde 10 da aynı şekilde büyük ihtimalle Windows sürümü ile alakalı birşey değil
Bu sorunun yani kapanma sorunun neyden olduğunu nasıl tespit etme şansım var acabaEğer HDD den şüpheleniyorsanız diskteki önemli verilerinizi güvenli bir yere yedekleyin...
Bad sektor veya dosya sistemi hataları soruna sebep olabilir. PC her açılışta hatayı düzeltmeye çalışır...
Format atarken HDD yi tamamen silip (C, D, E ne varsa silip diski tek parça hale getirip) sonra format atmak faydalı olabilir.
Bu konu işinize yarayabilir;Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Verdiğim linkte diskinizin sağlık durumunu nasıl öğrenebileceğinizden detaylı şekilde bahsediyor.Bu sorunun yani kapanma sorunun neyden olduğunu nasıl tespit etme şansım var acaba
HD tune pro ile sağlıklı olup olmadığını nasıl anlayabilirim fazla kullanmadığım için bu tarz programlar tam bilmiyorum daVerdiğim linkte diskinizin sağlık durumunu nasıl öğrenebileceğinizden detaylı şekilde bahsediyor.Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Bu yazılımın nasıl kullanacağınızda üst yorumdaki enpedi linkinde varLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Enpedi de zaten bunu anlatıyor. Konu detaylı bir konu, sorun şudur demek zor...HD tune pro ile sağlıklı olup olmadığını nasıl anlayabilirim fazla kullanmadığım için bu tarz programlar tam bilmiyorum da
Hayır açılıyor 4 5 kere kapandıktan sonra açılıyor Windows ve şuan hata tarama yaptırdım sonuç bu şekildeEnpedi de zaten bunu anlatıyor. Konu detaylı bir konu, sorun şudur demek zor...
Ayrıca sizin windows tam açılmıyor galiba. Tam açılmıyorsa işiniz zor. Çünkü bu yazılım windows üzerinden çalışır.
Belki işine yarar.Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Hardiskim zaten 320 GB bunun 300 GB sorunlumu yani [emoji848]Current Pending Sector;
Bir sektörde sorun olduğunda önce veri okunmaya çalışılır ve okunduğunda yedek sektörlerle değiştirilir.
Ancak okunamıyorsa bir süreliğinde yeniden denenmek üzere bekletilir.
Disk sorunlu sektörü aklında tutar ve ara ara tekrar kontrol eder. Sanırım sorun HDD de sarı kısım bunu söylüyor.
Ayrıca diskinizin son 300gb lık kısmın da bad sector var. Açılışa engel olacağını sanmıyorum (eğer o bölgede dosya yoksa)
Elinizde imkan varsa diskinizi yedekleyin ve tamamen silip o şekilde format atın (bunu yukarda söylemiştim)
Eğer çözüm olmazsa HDD regenerator adlı yazılım var siz yapamazsanız bilgisayarcılar yapar tamir programı araştırın.
Ama zamanla tekrar sorun çıkabilir ve sorun kesinlikle diskten mi ? kaynaklı orasıda belli değil
Bir yerden emanet HDD alın takın ve format atın. Sorunsuz çalışırsa yeni disk almanın vakti gelmiştir. Kolay gelsin...
Hayır.Hardiskim zaten 320 GB bunun 300 GB sorunlumu yani [emoji848]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?