• Üye Haberleri - İncelemeleri bölümümüzde sadece üyelerin kendi yazdığı haberler ve oluşturduğu incelemelere yer verilmektedir. Haber kaynaklarından veya farklı bir kategoriden, birebir alınan içerikler paylaşılamaz.

Lcd Tv Fiyat/ Performans Karşılaştırması

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dreamnoble

dreamnoble

Üye
    Konu Sahibi
Lcd Tv Fiyat/ Performans Karşılaştırması
Uygun fiyatlı ve yüksek kalite sunan 7 LCD televizyonu karşılaştırdık. En iyisi hangisi?

LCD televizyon ararken en önemli kriteriniz görüntü kalitesi olmalıdır. Hareketli görüntülerde bir önceki sahnenin gölgesini görmek, kimseyi memnun etmeyecektir. Televizyonu satın almadan önce, yalnızca yüksek çözünürlüklü "pazarlama" yayınını değil, normal TV yayınını da incelemenizi tavsiye ederiz. Ayrıca satın alma esnasında bağlantı noktalarının konumu, iki kaynak arası geçiş veya uzaktan kumandanın kullanımı gibi küçük detayları da atlamamalısınız.

"Acaba bizim için uygun ekran boyutu hangisi?" sorusu akıllara gelebilir. Bizim tavsiyemiz, izleyeceğiniz noktanın televizyona uzaklığının, ekran köşegen boyutunun 3 katı civarında olmasıdır. Örneğin 40 inçlik bir televizyon için izleme uzaklığı 3 metre civarında olmalıdır.

Test birincisi: Samsung LE40F86
Samsung LE40F86'nın maksimum kontrast oranı, 2.299:1 olarak ölçüldü. Siyah ve beyaz karelerden oluşan kontrast testinde ise 169:1'lik sonuç oldukça başarılı. Bu testte siyah ve beyaz kareler, bir satranç tahtası gibi ekranda yer alır ve beyaz karelerin aydınlığının, siyah kareleri ne kadar etkilediği ölçülür. Ekranın 503 cd / m2'lik parlaklığı ise aynı şekilde oldukça iyi.

Ölçülen değerler, görsel testler ile de doğrulandı: Samsung'un görüntü kalitesi çok iyi. Hareketli sahnelerde, rahatsız edici olmasa da, küçük bozulmalar gözlemlendi. Ekranda renkler, görüntünün kaynağı ne olursa olsun, doğru ve doğal olarak görüntülendi. Karanlık sahnelerdeki performans da aynı şekilde etkileyici. DVD, Blu-ray veya TV yayını: En ince detayları dahi görmek mümkün. Buna rağmen karanlık sahnelerde bazen rahatsız edici kırmızı lekeler oluştu. Otomatik görüntü formatı değişimi, televizyon yayını izlerken pek güvenilir çalışmadı. Kimi zaman, doğru görüntü formatına geçiş oldukça geç gerçekleşti. Ses çıkışı çok yüksek olmasa da, kalite olarak oldukça iyi. Bas sesleri güçlendirme seçeneği iyi düşünülmüş.

Fiyat / Performans: Philips 32PFL7762D
Philips 32PFL7762D, testte doğal renkleri ile öne çıktı. Siyah-beyaz gösterimde ise bazı sorunlar yaşadı. Gri renklerin içine çoğu zaman bir miktar kırmızı karıştı. Görüntünün aydınlık ve karanlık bölümlerde bolca detay vardı. Ancak görüntü tamamen siyah olduğunda, bu televizyonda da ekranda hafif kırmızı lekeler ve küçük miktarda bozulmalar meydana geldi. Televizyonun görüntü kalitesi, tüm kriterler dikkate alındığında yine de oldukça yeterli.

32PFL7762D'nin parlaklığı metrekare başına 464 kandela (464 cd/m2) ile gayet iyi. Kontrast oranı 1440:1, siyah-beyaz "satranç tahtası" kontrast testinde çıkan oran ise 152:1. İki kanal arasında geçiş 1.8 saniye sürüyor, bu süre oldukça uzun. 5 milisaniyelik tepki süresi ise başarılı.

Televizyon, arka bölümünde yer alan subwoofer sayesinde - bu, çoğu LCD TV'de olmayan bir özellik - oldukça doygun bir ses veriyor. İki HDMI bağlantı noktası televizyonun yanı yerine, alt bölümüne dik olarak yerleştirilmiş. Bu noktalara ulaşmak oldukça zahmetli. Menüde, kaynakların isimlendirilmesinde de tek tip tanımlama kullanıldığı için (Ext 1'den 5'e kadar) görüntünün alındığı kaynağı ancak deneme - yanılma ile öğrenebiliyorsunuz.



Testten aldıkları Puan: 91,35 Ekran boyutu: 40 inç Yaklaşık fiyatı: 4.000



Testten aldıkları Puan: 88,07 Ekran boyutu: 32 inç Yaklaşık fiyatı: 3.300 YTL



Testten aldıkları Puan: 85,88 Ekran boyutu: 40 inç Yaklaşık fiyatı: 2.700 YTL



Testten aldıkları Puan: 82,12 Ekran boyutu: 40 inç Yaklaşık fiyatı: 1.950 YTL



Testten aldıkları Puan: 81,06 Ekran boyutu: 32 inç Yaklaşık fiyatı: 1.800 YTL




Testten aldıkları Puan: 80,84 Ekran boyutu: 37 inç Yaklaşık fiyatı: 2.500 YTL



Testten aldıkları Puan: 79,52 Ekran boyutu: 42 inç Yaklaşık fiyatı: 3.500 YTL
 


nafoglu

Üye
Değerli dostlar kaç gündür yorumlara bakıyorum herkes kendi aldığına en iyi diyor be bu tezi çok çok yanlış buluyorum kimse çürüğe bastığını kabullenmiyor oysa ben herzaman sölüyorum ben aldandım sam başkaları aldanmasın. Mesela buzdolabında ben yanıldım SHARP marka aldım oldukça rezalet çok sesli çalışiyor çok enerji harciyor. Kimseye önermem ama tv konusunda benim gibi davrananı görmedim hiç kimse demiyor benimki kötü
o zaman hepsimi iyi bana lütfen 40 veya 42 inc en iyi led veya LCD tv hangisi söleyin sny aldım çok memnun değilim30.000.1 contrası var ben CRT tv ye yakın bişi istiyorum fiyat marka önemli değil. Şimdiden tşkler.
 
bluviaggiatore

bluviaggiatore

Üye
32PFL7762D philips tv nin fiyatı 941 Tl internette araştırıp bulduğum fiyat bu ,Fiyat çok uygun acaba bir yanlışlık mı var Özellikler de gayet iyi .Araştırma yaptığım link aşağıda . 82 cm ekranı var . 8 ms tepki süresi .

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt