Laptopta Isinma Sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

megatim

megatim

Üye
    Konu Sahibi
Laptopta Isinma Sorunu
Merhaba arkadaslar
Yaklasik uc ay once bir HP Laptop almistim.Ozellikleri kisaca
Amd Turion 64 (1.8 Ghz)
1024 Ram
80 Gb HDD
Ati 128 Ekran karti (paylasimli)
15"
DVD RW
6 i 1 Kart okuyucu
Wless,Firewere,
Yarim saat gectikten sonra alet cok isiniyor.
Ama risk aldim Yaklasik iki saat kullandim.
Ates gibi olmustu mousepad bayya bi isinmisti.
Sizce bu normal mi.
Yani tamam laptop isinir ama iste adami korkutuyo simdi yakariz islemciyi falan
sonra ugras dur
Sizce ne yapayim AMD kullanan arkadaslarin bir bilgisi varmi
Ha bir de bu ozelliklere gore 1.700 YTL fiyat nasil sizce ?

DeLmIrA

DeLmIrA

Üye
hocam babamdada war bi p4 laptop oda baya ısınıo ama 1.5 sene falan olmustur heralde hiçbiyerine bişe olmadı haa "ben guvenemıorum yapıcak bişe yokmu" dersen,war ;

laptop altlarına fanlı padler satılıo onlardan temın edebilirsin laptopun klavye bolumunun kalınlıgı kadar falan alıo onun uzerine oturtarak kullanıosun bilgisayarı ısınma problemini cözse cözse o cozer

DeRMaNTeS

DeRMaNTeS

Üye
amd çok ısınır,normaldir.kullanımına da baglı.oyun oynarken felan cok ısınması da normaldir,yok normal kullanımda oyle cok cok asırı bı ısınma varsa belkı bı problem olabılır.ama ısınma derken nası bı ısınma el degmıycek kadar falan mı nedır...

***BlackrosE***

***BlackrosE***

Üye
bende de Ibm P.4 2.6 VAR laptop olarak ama o senin dediğin kadar ısınmıyor!!

Eski işlemci var seninkinde galiba çünkü amd bu sorunu çözdü ve intelden daha az ısınıyor suanda1!!

perfectlover

Üye
Isınma gayet normal. Sonuç olarak laptopu bir masa üzerine koyarak çalıştırıyoruz ve haliyle altından hava alamadığı için sirkülasyon sağlanamıyor. Tüm soğutma işlemi fanın üzerine biniyor ancak o da tek başına soğutma işlemi için yeterli değil. Tavsiyem laptopu kullandıktan bir müddet sonra kaldırarak havalandır veya altına metal benzeri bir plaka koy ki ısıyı üzerine alsın. Bir nevi harici soğutma olayı.

megatim

megatim

Üye
    Konu Sahibi
Yok oyle el deyemeyecek kadar bir isinma yok tabii.
Ama mousepad ine kadar iyi bir isinma hissettigim için aklima takildi iste.
Ayrica laptop daha yeni yani AMDTurion 64 bu teknoloji AMD nin laptoplar için tasarladigi son teknoloji olarak biliyorum yani islemcisinin yeni olmasi gerekmezmi yanlisim varsa düzeltin.
Fiyat için bisey demediniz sizce nasil bu fiyata bu alet.
Tavsiyelerinize uyacam cok tesekkurler.

***BlackrosE***

***BlackrosE***

Üye
Bu fiyata ii!!

Bence ama hesaplı değil normal bi fiyat!!!

Ama AMD de yeni işlemcilerinde soğutma kabiliyeti yüksek!!!

Bu işlemciden kaynaklanıyor olamaz bence

barabelli

barabelli

Üye
bnmkıde ısınıo sen bıde pılı cıkarıp guz cıkısına yıede bagla oyle bıde calıstır dene bakalım

abc.de

Üye
hepsi boş iş bende de aynısı oluyo ama belli bir sıcaklığa ulaştımı laptop otomatik kendini kapatıyor size tavsiyem garantiye gönderin ama garanti bu konuda bir sonuca varamadığı için kendiniz güvendiğiniz bir bilgisayarcıya götürün derim....

ahmettttt37

ahmettttt37

Üye
aynen bndede hp marka leptop war baya ısınıyo dizimi fln ısıtıyor normal karşılıyorum

djserkan37

djserkan37

Üye
Bi Sorun Olmaz Herhalde

Tr3k

Üye
yaa bendede var vestel marka bii laptop baya baya ısınıyor dızımı fln cok pis yakıyor garantıye göndersen garantı bakarmı acama

Marchegiani

Marchegiani

Üye
Bu laptoplar kışları süper oluyor yahu.:D.Fan al kurtul be kardeş,bunun bir çözümü yok.

polo291

polo291

Üye
arkadaşlar laptop lar için sogutucular cıktı laptop'un altına yerleştiri yosun o soguduyo fiyatı is 30-40 tl arası ben kullanıyorum gayet iyi

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
arkadaşlar amd ve ati ler genelde çok ısınma yapaıyorlar test sonuçları bu dedigimi destekliyor.
Yeni 1 hafta önce arkadaşım 2.1 gb core2duo ati 1gb ekran kartlı Hp laptop aldı bilgisayar güzel ama normal makinalara göre daha fazla ısınıyor normal olarak ısınma da işlemciyi etkiliyip performans düşüşü gerçekleşiyor.
Çözüm olarak gg den laptop sogutucusu aldık 18 tlye şaka gibi ucuz, herkeze tavsiye ederim resimleri ekledim farklı modelleride koydum..
Bilginize sunarım

göktaş

Üye
çözümü kesinlikle var fan çıkışının ucuna bir elektrik süpürgesi ucu getir abimin vestelide çok ısınıyodu öyle yaptık şimdi mal 48 saat açık kaldı hala ısınma yok

RZA2105

Üye
Arkadaşlar bence biosunu updite edin ten servis ve destek bölümüne girseniz oradada böyle bir şey yazmışlar bende acer ekran kartı envidia ancak orada ısınma sorunu için bios güncelle yazmışlar

--------------- Ekleme ---------------

Arkadaşlar bence biosunu updite edin ten servis ve destek bölümüne girseniz oradada böyle bir şey yazmışlar bende acer ekran kartı envidia ancak orada ısınma sorunu için bios güncelle yazmışlar tabii ki fazla ısınıyorsa. Yoksa laptoplarda ısınma normaldir.

Üst Alt