laptop vista yardım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

metenery1

Üye
    Konu Sahibi
laptop vista yardım
arkadaşlar bugün laptop aldım.msı ex610.ama işletim sistemi free dos olduğu için vista ultimateyi kurmak istedim.hiç bişey yapmadan direk dvd formatındaki cd yi taktım ve başlattım bilgisayarı kendiliğinden normal olarak başladı kuruluma.ancak harddisk seçeceğim yere geldiğimde harddiski görmedi.sanırım biostan yapmam lazım ama bilmiyorum.bana bu konuda ayrıntılı olarak anlatırsanız sevinirim.

Altun.

Altun.

Üye
arkadaşım biosda tam olarak bitmiyorum jangi kategoride olduğunu ama "sata native support" war onu disable ise enable, enable ise disable yap bi de öle dene

dediğim gbi hangi kategoride olduğunu bilmyrumm tek tek gir de bak bulursun...

metenery1

Üye
    Konu Sahibi
bilgisayar açılınca delete tuşuna basıp biosa girdim ama sata ''native support'' diye bişey göremedim:( her yere iyice baktım.

Altun.

Altun.

Üye
sata ibaresi geçen bi yazı gördünmü peki??

metenery1

Üye
    Konu Sahibi
ben aynen yazayım biosta neler varsa:

Maın

System DAte
System Time
****** ATA Hard Disk
Prımary IDE Master Atapı Cdrom
System Information

Advanced

PowerNow
Enhanced Power Saving
PCI Latency Timer
Legacy USB Support

Security
İçeriğinde bişeyler var ama tıklanmıyor

Boot

Boot Settings Configuration
Boot Device Priority

Ve bunların içeriklerinde hiç SATA yazmıyor.
sadece SATA yazısı şurda geçiyor:

Boot içinde Boot Device Priority yaan yeri tıkladığında

1st Boot device CD/DVD:PM-HL-DT-ST
2st Boot device SATA:3M TOSHIBA MK
3st Boot device Network:Realtek Bo

--------------- Ekleme ---------------

bide yüklerken tam artık hdd yi seçeceğim yere geldiğimde HDD 149 gb yazıyor.ama ileriyi tıklayamıyorum.altta yükle,sil,biçimle falan yazıyor.ama hdd yi nasıl yüklerimki.yükle dediğimde usb,cd yada dvd takın diyor.bide bu laptopun hdd si 160 gb neden orda 149 gb yazıyor?ayrıca ben bu hdd yi 2 parçaya bölmek için ne yaapmam lazım?

--------------- Ekleme ---------------

yardım edecek kimse yokmu?

technonur

technonur

Üye
freedos yüklü olduğu için biçimle butonuna basıp vistanın desteklediği ntfs biçimine çevirmen gerek biçimle dediğinde zaten o sana soracak bölüm oluşturayımmı vs diye kurcala biraz çözersin

Altun.

Altun.

Üye
haa tamam ewet techour doğru söylyür senin hdd biçimlendirlecek. hdd seçilecek yere geldiğin zaman altta seçenekler olması lazım biçimlendir şeklinde ordan bi kere biçimlendirmen gerekcek. ayrıca 160 Gb dediyse tam tamına bu değer olamayabilyor bazen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt