Kürtçe klavye

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ofdoganoz

ofdoganoz

Üye
    Konu Sahibi
Kürtçe klavye
31 harfli Kürtçe klavye satışta
Diyarbakırlı girişimci ürünü piyasaya sundu

Diyarbakırlı girişimci Muhammed Yaman, Kürtçenin bilgisayar dünyasında yaygınlaşması için ilk Kürtçe klavyeyi tasarlayıp piyasaya sundu. İstanbul’da bir işyerinde sergilenen ve 31 harften oluşan klavyede Türkçedeki Ğ, İ, Ü, Ö harfleri bulunmuyor, bunların yerine Kürtçedeki Ê, Î ve Û harfleri yer alıyor.
Programı ile birlikte kullanıcılara sunulan klavyenin üretimi ise Hong-Kong’da bilgisayar ve sarf malzemesi üreten bir Türk firmasında gerçekleştiriliyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da hediye edilen klavyenin, 3 yıl içinde bir milyon satış rakamına ulaşması hedefleniyor. Satışa sunulan klavye için internetten sipariş verilebiliyor.

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Aman ne kadar yaygın ya ... Normal hayatta tahammül edemiyorum sanal alemde nasıl tahammül edeceğim bilmiyorum ...!

futbol123

futbol123

Üye
kürtçe klavyemi??????????

Odysseus

Odysseus

Üye
Önemli bir adım !. Türkçe bilmeyen, bu nedenle klavye kullanımında zorluk çeken bir sürü "Türk Dostu" bilgisayar dehası olabilir. Türk olmayan birisi, Türklere kolaylık sağlaması amacıyla tasarlanan "F" klavye üretildiğinde nasıl doğal karşıladıysa ben de doğal karşılıyorum.

arslansem

arslansem

Üye
Evet normal bi durum :oke:

chatlaq_izmitli

chatlaq_izmitli

Üye
Neresi normal yhaa arkadaşlar 25 yıl içinde ülkemiz bölunecek sız daha destekliyorsunuz

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
İlgi falan görmez bu ya merak etmeyin

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
kabul etsekde etmesekte birşeyler oluyor..

Odysseus

Odysseus

Üye
Neresi normal yhaa arkadaşlar 25 yıl içinde ülkemiz bölunecek sız daha destekliyorsunuz

Osmanlı Devleti 700 sene tüm ırklara her haklarını tanıdı. Bölünme sebebi nedir acaba araştırdın mı ?. 25 yıl gibi iddialı bir rakam söylemişsin, neye dayandırıyorsun acaba. Emin olun ülkenin bölüneceği falan yok. Yeter ki yerli yersiz düşünceleri bırakıp mantıklı düşünelim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...