Kaptan
Üye
Kürtçe eğitim HAYAL
Başbakan Erdoğan, burada bir konuşma yaptı. Konuşmasında, Kürt sorununun çözümü sürecinden bahsederken, “Yeni bir anayasa yapmak için ülkemizin kangren olmuş sorunlarını çözmek için tüm siyasi partilerle diyaloga her zaman açık olduk,” diyen Başbakan, “Fakat eğer bizden, birileri akıldanelik yapmak suretiyle terör örgütüyle görüşme talebinde bulunurlarsa kusura bakmasınlar, bizim terör örgütü ile görüşme gibi bir fantezimiz yok," diye de ekledi. Referandum sonucunu da geniş bir biçimde değerlendiren Başbakan, "12 Eylül’de kazanan AK Parti olmamıştır,” dedi ve kazananın 73 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Türkiye, hukuk, demokrasi ve millet olduğunu kaydetti.
'TOPHANE’ SALDIRISI
Konuşmasında, Tophane’deki saldırı olayından da bahseden Başbakan, olayı, şu sözleler yorumladı:
“DÖRTYOL VE İNEGÖLDEKİ KIŞKIRTMALAR TOPHANE’DE SERGİLENMEK İSTENİYOR”
"Halkoylaması sürecinde Dörtyol ve İnegöl'de sergilenen kışkırtmalar, ki çok daha açık net belgeler bilgiler açıklanacak, duyacaksınız bunları, Şimdi halkoylamasının ardından Tophane'de sergilenmek isteniyor.
“TERÖR ÖRGÜTÜ İLE GÖRÜŞME GİBİ BİR FANTEZİMİZ YOK”
"Terörü sona erdirmek akan kanı, akan gözyaşını durdurmak, uzlaşı ile mutabakatla yeni bir anayasa yapmak için ülkemizin kangren olmuş sorunlarını çözmek için tüm siyasi partilerle diyaloga her zaman açık olduk, bundan sonra da kapılarımızı ardına kadar açık tutacağız. Fakat eğer bizden, birileri akıldanelik yapmak suretiyle terör örgütüyle görüşme talebinde bulunurlarsa kusura bakmasınlar, bizim terör örgütü ile görüşme gibi bir fantezimiz yok."
ANADİLDE EĞİTİM BEKLEMEYİN
Ana dilde nerede isterseniz orada kurslarını açabilirsiniz ama bizden resmi olarak ana dilde eğitim beklemeyin. Türkiye’nin resmi dili Türkçe’dir. Üniversitelerde ana dilde eğitim bölümleri açıldı.
Ana dilde eğitime gitmenin ülkeyi bölmeye yönelik bir girişim olduğunun söylüyoruz.
'TOPHANE’ SALDIRISI
Konuşmasında, Tophane’deki saldırı olayından da bahseden Başbakan, olayı, şu sözleler yorumladı:
“DÖRTYOL VE İNEGÖLDEKİ KIŞKIRTMALAR TOPHANE’DE SERGİLENMEK İSTENİYOR”
"Halkoylaması sürecinde Dörtyol ve İnegöl'de sergilenen kışkırtmalar, ki çok daha açık net belgeler bilgiler açıklanacak, duyacaksınız bunları, Şimdi halkoylamasının ardından Tophane'de sergilenmek isteniyor.
“TERÖR ÖRGÜTÜ İLE GÖRÜŞME GİBİ BİR FANTEZİMİZ YOK”
"Terörü sona erdirmek akan kanı, akan gözyaşını durdurmak, uzlaşı ile mutabakatla yeni bir anayasa yapmak için ülkemizin kangren olmuş sorunlarını çözmek için tüm siyasi partilerle diyaloga her zaman açık olduk, bundan sonra da kapılarımızı ardına kadar açık tutacağız. Fakat eğer bizden, birileri akıldanelik yapmak suretiyle terör örgütüyle görüşme talebinde bulunurlarsa kusura bakmasınlar, bizim terör örgütü ile görüşme gibi bir fantezimiz yok."
ANADİLDE EĞİTİM BEKLEMEYİN
Ana dilde nerede isterseniz orada kurslarını açabilirsiniz ama bizden resmi olarak ana dilde eğitim beklemeyin. Türkiye’nin resmi dili Türkçe’dir. Üniversitelerde ana dilde eğitim bölümleri açıldı.
Ana dilde eğitime gitmenin ülkeyi bölmeye yönelik bir girişim olduğunun söylüyoruz.