Kurban............

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dreamgirls

dreamgirls

Üye
    Konu Sahibi
Kurban............

c3r3n

c3r3n

Üye
süpermiş yaa :D

> çileke$ <

> çileke$ <

Üye
:( Bende vejeteryanım kokusu bile midemi bulandırır kurban bayramlarını hiç sevmem...

keremerson

keremerson

Üye
waş et gibisi warmı.. off acıktım yaa.. acılı sucuk olsada ekmeğmin arasına koyup yesemmm :(:(

kurt bey

kurt bey

Üye
şimdi burda vejeteryanların odun yediği anlamını çıkarmamız gerek:ehe

dreamgirls

dreamgirls

Üye
    Konu Sahibi
:( Bende vejeteryanım kokusu bile midemi bulandırır kurban bayramlarını hiç sevmem...

aynen benimde öle...
bende kurban bayramlarını sevmem...:( her taraf et... :(
et yemiyorum, ısrarlar sonucu, biras belki, zorla...
sevmiyorum işte... :bilmem:

kurt bey

kurt bey

Üye
aynen benimde öle...
bende kurban bayramlarını sevmem...:( her taraf et... :(
et yemiyorum, ısrarlar sonucu, biras belki, zorla...
sevmiyorum işte... :bilmem:

kurban bayramının asıl amacı et ziyafeti çekmek değildir ancak günümüzde maalesef bu şekilde algılanıyor. tıpkı ramazan bayramının adnın şeker bayramı olrak değiştirilmesi gibi:bilmem:

dreamgirls

dreamgirls

Üye
    Konu Sahibi
şimdi burda vejeteryanların odun yediği anlamını çıkarmamız gerek:ehe

alakası yok, vejeteryanın da kurbanı böle oluyomuş... :ehe:ehe
napsın zavallı vejeteryan işte, ot türü bişiler kesiyo, koç kesse olmaz... :ehe:ehe
ot yiyoruz biz, et'e HAYIR.!!! dimi > çileke$ < ?? ;);)

SelmanTE

SelmanTE

Üye
:kop:

dreamgirls

dreamgirls

Üye
    Konu Sahibi
kurban bayramının asıl amacı et ziyafeti çekmek değildir ancak günümüzde maalesef bu şekilde algılanıyor. tıpkı ramazan bayramının adnın şeker bayramı olrak değiştirilmesi gibi:bilmem:

haklısın tabi...
ama türkiye de yaşayan insanların durumu belli, dar gelirli aileler çoğunlukta, çoğu insan için ziyafet günü... bayramdan bayrama et yüzü görenler war...
adı üstünde bayram, bayramlarda herşey güzel olur...
et sevmeyenler içinde istisnalar işte...
;);)

kurt bey

kurt bey

Üye
uzun yıllar kaldığım bir şehirde (adını vermek istemiyorum) kurban bayramlarında çok tuhaf bi uygulamaları vardı. ordaki insanlar kurban kesme olyını bi gurur meselesi haline getirmiş gibiydiler.
borç para alarak gidip kurban keserlerdi ve bu kurbanın etini nerdeyse kimseyle paylaşmazlar,parçalara ayırıp saklarlardı ve uzun süre bu eti yerlerdi. :nono:

> çileke$ <

> çileke$ <

Üye
GuNSTuR

GuNSTuR

Üye
güzel bi karikatürmüş

dreamgirls

dreamgirls

Üye
    Konu Sahibi
uzun yıllar kaldığım bir şehirde (adını vermek istemiyorum) kurban bayramlarında çok tuhaf bi uygulamaları vardı. ordaki insanlar kurban kesme olyını bi gurur meselesi haline getirmiş gibiydiler.
borç para alarak gidip kurban keserlerdi ve bu kurbanın etini nerdeyse kimseyle paylaşmazlar,parçalara ayırıp saklarlardı ve uzun süre bu eti yerlerdi. :nono:

asıl böyle kişiler için kurban bayramı ziyafet günü olarak algılanıyo, böyle kişiler olduğu için bilinen değerler kayboluyo, değişiyo...
ama böyle yaparak da sadece et yemek için kesmiş gibi oluyolar kurbanlarını, ama bilmiyolar ki kabul olmuyo...
borçla kurban kesilmez, durumun warsa kesceksin we bunu diğer müslüman kardeşlerinle paylaşcaksın ki ahirette sırat köprüsünde kurbanın yanında sana refakat etsin...;)
ama yine de ben et sevmiyorum... :)

mservank

mservank

Üye
bazen ben de et yerken midem bulanıyo kendimi yabani gibi hissediyorum kırmızı etten hoşlanmıyorum ksinlikle sadece kurban bayramında biraz yerim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt