Kur'an'ı Kerim Satın Alınırmı ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
istersensor

istersensor

Üye
    Konu Sahibi
Kur'an'ı Kerim Satın Alınırmı ?
ilk önce satın almanın ne demek olduğunu tekrarlıyalım ;

1. bir mal veya hizmeti bedeli karşılığında edinmek, almak.
2. bedel karşılığı sahip olmak.
3.para vererek sahip olmak.
4. para üzerinden emek değiş tokuşu.
vs. vs. vs.

evet değerli arkadaşlar şimdi söz konusu kutsal bir kitap olunca akıllarda elbette soru işaretleri kalıyor ..

* kütüp haneye gidiyorum Kur'an'ı Kerim istiyorum Adam bana Kur'an'ı Kerim veriyor bende para veriyorum, bu satın almak değilmidir?

* ya hocam hediye denen Şey ne kadar doğru ? sonuçta para vermeden alamıyorum, Kur'an'ı Kerim i satın almış olmuyomuyum?

******* VS. .VS.

birincisi arkadaşlar kütüphneyi ele alalım ;
öncelikle bir şeyi satmak için sahibi veya patentli (izinli olmak) lazım ..

peki kütüp haneci kitabın sahibimidir.. hayır değildir .. o halde satamaz
patenti varmı .. hayır .. o halde satamaz ..

peki nasıl oluyorda kütüphaneden para vermeden alamıyoruz ..

satın almak ;
satın almanın ne olduğunu yazmıştık ..
Kur'an'ı Kerim i satın almak demek o na sahip olmak demek .. sahibini değiştirmek demek .. o halde satın alamayız .. çünkü o nun bir sahibi ve ebedi koruyucusu var zaten .. AYETLERLEDE SABİT ..

Hımmmm

öyleyse
satın alıp satamıyorsak .. ne yapalım bu meseleyi ..

asrın alimlerinde hemen cevap geliyor .. YILLLLLAAAAR ÖNCE

1. . Kur'an'ı Kerim i kütüp haneci size hediye eder sizde ona para hediye (hibe) edersiniz ..

2. . Kur'an'ı Kerim i sizin için hazır hale kadar getirilene kadar ki emek lerin karşılığını verirsiniz.. ​ çünkü kitap basmak cilt yapmak mürekkebiyle cihazıyla bir masraf çıkarır..

FAZLA UZATMAYA GREK YOK .. KISA VE ÖZ OLSUN
şimdi ;
evet ne anladık

Kur'an'ı Kerim satın alınamaz satılamaz çümkü sahibi değiliz sahibi olamayız ..

peki verdiğimiz ücret ..

ya hediye (hibe) ederiz

yada emeklerinin karşılığını veririz..

SAYGILAR

----------Eklendi @ 14:37:18 ---------- Yazıldı @ 13:57:34 ----------

m*rat aksu sordu ;

peki kütüphanecinin üzerine attığı kâr oranı ? helal mifdir ?

cevap ;

ona tam olarak kâr diyemeyiz .. hizmet bedeli olarak adlandırmak daha doğrudur ..

kitabı ciltlemek ,yazdırmak ,kağıt matbaa vs. kargo ,yol parası gibi ücretlere hitap edilir o kâr payı dediğiniz şey ..

yok sa biliyorsunuz ki Kur'anı Kerim üzerinden menfaat ancak manevidir maddi söz konusu değildir..

sonuç olarak ;

zaten o işleme kâr diyemeyiz .. hizmet bedeli ..

remixindir

Üye
aynen hocam fazla derine girilirse bu konularda çözümsüzlük ve kafa karışıklığı meydana gelecektir. en iyisi hiç kafa karıştırmamak KURAN'I KERİMİ anlamak

kraldost

kraldost

Üye
fazla derine inersen tabiki kafan karışır mutlak mülk Allah'ındır insanlarda faydalanır siz kuranı satın almazsanız kimsede hayrına bastırmaz bastırıp dağıtsa bir yere kadar içiniz rahat olsun telif hakkı Allah'ındır kur'ani kerimin onun için ister satarsınız ister alırsınız isterseniz hediye edersiniz ama mutlaka bir şekilde yaymalısınız herkesin eline ulaşması lazım

HaqperesT

HaqperesT

Üye
ayetlerlerde geçen ayetleri satma, politik siyasi akidesel saptırma karşılığı elde edilen her türlü kazançtır. Kuran elbette satılmaz satılan sadece kuranin yazılı kopyalarıdır ki yayılmasına hizmet olduğu için sevaptir.

• Beğen
Tepkiler: istersensor ve kraldost
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt