Kupa 90+3'te Chelsea'nin

Sponsorlu Bağlantılar

Kdr05

Kdr05

Üye
    Konu Sahibi
Kupa 90+3'te Chelsea'nin

UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon Chelsea... Amsterdam Arena Stadı’nda Benfica ile karşılaşan İngiliz ekibi 90+3'te Ivanovic'in attığı golle kupanın sahibi oldu.



UEFA Avrupa Ligi finalinde Chelsea ile Benfica kozlarını paylaştı. Hollanda'nın Amstersam Arena Stadı'nda oynan mücadelede Chelsea 90+3'te Ivanovic'in kafa golüyle kupaya uzandı. 59'da Torres'le öne geçen Chelsea, 68'de Cardozo'nun penaltısına engel olamadı. Maviler son ana kadar öne geçmek için çabalarken 90+3'te sahneye Ivanovic çıktı. Kornerden gelen topu kafayla ağlara gönderen Sırp yıldız takımına kupayı getiren isim oldu.

BENFICA ÇOK ETKİLİ BAŞLADI
Maça hızlı başlayan taraf Benfica oldu. Portekiz ekibi ilk 15 dakika çok net gol pozisyonlarına girse de topu bir türlü ağlarla buluşturamadı. İlk dakikalardaki Benfica ataklarını savuşturan Chelsea ilk yarının ortalarına doğru oyunu dengeledi. İlk yarı iki takımın karşılıklı ataklarıyla geçti.

TORRES CHELSEA'Yİ AYAĞA KALDIRDI
İkinci yarıya hızlı başlayan Chelsea, 59. dakikada 1-0 öne geçti. Benfica atağının dönüşünde kaleci Cech topu hızla oyuna soktu. Ceza sahası önünde topla buluşan Mata, Torres'i gördü. İspanyol yıldız önce Luisao'yu sonra da kaleci Artur'u çalımlayarak topu ağlara gönderdi.

CARDOZO 'MAÇ DEVAM EDİYOR' DEDİ
Golden sonra beraberlik adına oyuncu değişikleri yapan Benfica aradığı gole 68. dakikada penaltıdan ulaştı. Chelseali Azpilicueta ceza sahası içinde topa elle dokununca hakem Kuipers penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Oscar Cardozo penaltıyı gole çevirerek skora denge getirdi.

LAMPARD DİREĞE TAKILDI
Beraberliğin ardından iki takımda öne geçmek için çok çabaladı. Chelsea'nin 87. dakika Lampard'la bir topu direkten döndü.

SON SÖZÜ IVANOVIC SÖYLEDİ
Maç tam bitti derken 90+3'te sahneye çıkan Ivanovic Chelsea'ya kupayı getiren isim oldu. Sağdan kullanılan kornerde kalabalığın arasından çok iyi yükselen Ivanovic topu ağlara göndererek takımını 2-1 öne geçirdi. Benfica kalan dakikalarda beraberliği sağlayamyınca UEFA Avrupa Ligi'nin şampiyonu Chelsea oldu.


STAT:
Amsterdam Arena
HAKEMLER: Björn Kuipers, Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (Hollanda Futbol Federasyonu)
BENFİCA: Artur 5, Melgarejo 4 (Dk. 65 John 4), Garay 5 (Dk. 78 Jardel 3), Luisao 3, Andre Almeida 3, Rodrigo 3 (Dk. 65 Lima 3), Matic 4, Perez 3, Salvi 4, Oscar Cardozo 4, Gaitan 4
CHELSEA: Cech 7, Azpilicueta 6, Ivanovice 7, Cahill 7, A. Cole 7, Lampard 8, David Luiz 7, Ramires 7, Juan Mata 7, Oskar 7, Torres 7
GOLLER: Dk. 60 Torres, Dk. 90+3 Ivanovice (Chelsea), Dk. 68 Oscar Cardozo (penaltı) (Benfica)
SARI KARTLAR: Dk. 14 Oskar (Chelsea), Dk. 45+1 Garay, Dk. 62 Luisao


KARŞILAŞMADAN NOTLAR

BİLETLER GÜNLER ÖNCESİNDEN TÜKENDİ
Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da, Portekiz temsilcisi Benfica ile İngiltere'nin Chelsea ekibinin oynadığı UEFA Avrupa Ligi finaline futbolseverler büyük ilgi gösterdi. Maçtan saatler önce Arena Stadı'na gelen İngiliz ve Portekizli taraftarlar, takımlarına destek verdi. 53 bin kapasiteli Arena Stadı'nın günler öncesinden tükenen biletlerin önemli bölümü finale kalan iki takım taraftarlarına ayrıldı. Satılan biletlerin 10'ar bini İngiliz ve Portekiz taraftarlara tahsis edilirken, kalanı diğer futbolseverlere satıldı. Taraftarlar son bir umutla bilet bulabilmek için stada akın ederken, karaborsaya düşen biletlerin normal fiyatın çok üstünde satıldığı belirtildi.

ÜST DÜZEY ÖNLEM ALINDI
İngiliz ve Portekizli taraftarlar arasında bir gerginlik yaşanmaması için üst düzey önlemler alan Amsterdam emniyeti, bu kapsamda 600 polis görevlendirdi. Polis ekipleri, Schiphol Havaalanı, şehir merkezi ve stadın etrafında güvenlik önlemi alarak taşkınlık çıkmasını engellemeye çalıştı.

PLATİNİ DE GELDİ
Dev finali büyük bir medya ordusu takip etti. 200 yayın kuruluşu, 300 gazeteci ve 120 foto muhabirinin akredite olduğu maçı, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini'nin yanı sıra çok sayıda tanınmış sima da izledi. Avrupa'nın iki güçlü ekibini karşı karşıya getiren maç 150 ülkede canlı yayımlandı.

AMSTERDAM'IN 4. EV SAHİPLİĞİ
UEFA Avrupa Ligi Kupası'nı 19 Nisan'dan bu yana farklı platformlarda futbolseverle buluşturan Amsterdam kenti, şimdiye kadar UEFA tarafından 4 kez bu düzeyde bir finale ev sahipliği yapmakla görevlendirildi. Amsterdam'da 1962'de Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası, 1977'de Avrupa Kupa Galipleri Kupası ve 1998 yılında Şampiyonlar Ligi Finali oynanmıştı.

TERRY VE HAZARD FORMA GİYEMEDİ
Şampiyonlar Ligi'nden elendikten sonra tüm gücüyle UEFA Avrupa Ligi'ne yönelen İngiliz ekibinde, son oynadığı lig maçında sakatlanan Belçikalı Hazard ve Teryy, Benfica karşısında forma giyemedi.Benfica'da ise Uruguaylı Maxi Pereira, cezası nedeniyle kadroya alınmadı.

KLUIVERT'E SEVGİ GÖSTERİLERİ
Maçtan önce UFEA Avrupa Ligi Kupası'nı stadın ortasına kadar taşıyan Patrick Kluivert'e taraftarlar sevgi gösterisinde bulundu. Kluivert'ın kupayı içeri götürmesinden sonra statta görsel bir sunum gerçekleştirildi. Onlarca genç, ellerinde taşıdıkları lale motifleriyle farklı sunumlar gerçekleştirdi.

MAÇTAKİ HOLLANDALILAR
Hollanda Futbol Federasyonu'ndan Björn Kuipers'in yönettiği karşılaşmada her iki takımda iki Hollanda vatandaşı da kadroda yer aldı. Geçen sene FC Twente'den transfer edilen Ola Jonh, Benfica adına sahay çıkarken, Chelsea'nın iki sene önce Feyenoord'dan aldığı genç yıldız Ake ise 18 kişilik kadroya girmeyi başardı.

KUIPERS'İN İKİNCİ FİNALİ
Hollandalı Sander van Roekel ve Erwin Zeinstra'nın yardımcılıkları yaptığı FIFA kokartlı Björn Kuipers, Avrupa kupalarındaki ikinci final maçına çıktı. Tecrübeli hakem, iki sene önce Barcelona ile FC Porto arasında oynanan ve İspanyol ekibinin 2-0 galibiyetiyle sonuçlanan UEFA Süper Kupa finalinde düdük çalmıştı. Kuipers, Polonya ve Ukrayna'da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nın yanı sıra Şampiyonlar Ligi'nde de birçok maç yönetti.
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
oyun anlamında kupayı hak eden taraf benficaydı. chelsea geçen sezonki şl finalinde olduğu gibi şansla skor galibiyetini aldı.
 


Üst Alt