Kulüpler bunu bekliyor

Sponsorlu Bağlantılar

yaren_dede

yaren_dede

Üye
    Konu Sahibi
Kulüpler bunu bekliyor
Yabancı sorununu çözecek uygulama

TFF'den AB statüsündeki oyuncuları yerli kontenjanına dahil etmesini bekleniyor.





Kongre sürecini geride bırakan ve transfere hız veren Galatasaray, önünün açılması için son bir karar daha bekliyor.

TFF KARARINI VERDİ AMA..

Futbol Federasyonu'nun, Kulüpler Birliği tarafından tavsiye edilen yabancı kontenjanı kuralının aynı şekilde devam etmesi fikrini reddederek, 6+0+4'te diretmesi büyük bir kriz yaratmıştı. Mevcut işleyişe göre, kulüpler istedikleri kadar yabancı transfer edebiliyor, bunların 8'ini 18 kişilik kadroya alıp, 6'sını ilk 11'de oynatabiliyordu.

GALATASARAY UĞRAŞIYOR

Fanatik'in haberine göre; TFF'nin yeni kararına göre kulüpler 10'dan fazla yabancıya imza attıramadığı gibi, bunların sadece 6'sını 18 kişilik kadroya alabilecek. İşte bu sınır nedeniyle kara kara düşünmeye başlayan Sarı-Kırmızılılar, benzer sıkıntılar içinde olan ezeli rakiplerine de öncülük ederek önemli bir hamle yaptı. Hafta içinde Avrupa Adalet Divanı'na başvuran Galatasaray, çözüm önerisini Türkiye Futbol Federasyonu'yla da paylaştı.

NİHAT KAHVECİ ÖRNEĞİ

Cim Bom'un istediği, Avrupa Birliği ülkelerinden pasaportu bulunan oyuncuların, Türkiye'de yerli statüsünde kabul görmesi. Bu talebe gerekçe olarak, Nihat Kahveci'nin İspanya'da AB statüsünde forma giymesi gösterilecek. Ayrıca Türkiye'de yürürlükte olan AB'ye uyum süreci de, futbolcuların haklarını korumak açısından ciddi bir unsur olarak görülüyor.

AYRICALIK DEĞİL

Avrupa Adalet Divanı'ndan çıkacak olan karar, önemli bir tavsiye niteliği taşıyor. Zira bu yüzden kadro dışı kalan yabancı oyuncular, komisyona şikayette bulunarak TFF aleyhinde davacı olabilirler. Bu da, federasyonu büyük tazminatlar ödemek zorunda bırakabilir. Galatasaray'da bu konuyla ilgili olarak CEO Lutfi Arıboğan ve yönetici Sedat Doğan hukuki çalışmalar yürütüyor. Arıboğan, AB pasaportu olan futbolcuların yerli statüsünde oynaması fikrinin bir ayrıcalık değil, zorunluluk olduğu düşüncesinde.

HEPSİ ÇOK RAHATLAYACAK

Pasaport operasyonunun kulüpleri rahatlatacak olan kısmı çok açık. Eğer TFF kuralı değiştirirse, örneğin Galatasaray'ın mevcut kadrosunda sadece bir yabancı oyuncu kalacak, o da Culio. Halihazırda Arjantinli futbolcu satış listesinde yer alıyor. Benzer bir durum Fenerbahçe için de geçerli. Sarı-Lacivertliler'de sadece Cristian yabancı statüsünde görünecek. Beşiktaş'ta AB'ye bağlı olanlar dışında herhangi bir ülkeden futbolcu bulunmuyor. Trabzonspor'da da baş ağrıtan yabancı oyuncu sayısı 6'ya kadar düşecek.
 
WaLLcoT

WaLLcoT

Üye
en mantıklı yöntem bu da bir ırkçılıktır geçmiş örneklere bakarsak yabancı sayılarının arttırıldığı her yıl mutlaka başarılar gelmiştir klüplerde anlaşırsa süper olur
 


Üst Alt