Kuleli Askeri Lisesi'nde Beyin Geliştirmek İçin Sorulan Sorulardan 1 tanesi...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dafny

Dafny

Üye
    Konu Sahibi
adam hangisinin yalancı oldugunu soracaktır,yalancı veya dogrucu olan mecburi olarak soruya dogru cevabı verecektir.bu yüzden hangisi dogrucu ortaya çıkacaktır.ve dorucu olanda da yaşam kapısı olabilirse...:D
Hanginiz yalancısınız? diye sordu diyelim. A kişisi yalancı olsa o diyecek.B kişisi doğrucu olsa o da o diyecek.Nasıl anlayacaksın?

mangdaşire

mangdaşire

Üye
Hanginiz yalancısınız? diye sordu diyelim. A kişisi yalancı olsa o diyecek.B kişisi doğrucu olsa o da o diyecek.Nasıl anlayacaksın?
ama hem dogrucu,hem de yalancı soruya dogru yanıt vermek zorunda degiller mi?

Dafny

Dafny

Üye
    Konu Sahibi
ama hem dogrucu,hem de yalancı soruya dogru yanıt vermek zorunda degiller mi?
Yalancı yalan söylüyor işte.Bak Y bekçisi yalancı , D bekçisi doğrucu olsun.Adam soruyor.''Hanginiz yalancısınız?''Y kişisi yalan söylemek zorunda olduğu için '' O.'' diyecektir. D kişisi de doğru söylemek zorunda olduğu için ''O.'' diyecektir.

mangdaşire

mangdaşire

Üye
anlaşıldı.o adam oradan çıkamayacak...:hmmm:D veya belki şöyle sorsa"beni hangi kapıdan getirdiniz"diye yinede çıkamazmı?

Dafny

Dafny

Üye
    Konu Sahibi
Bence yumurta tavuktan çıkar.:P:

CoDeYs

CoDeYs

Üye
ben bunu öncedende duymuştum cevabını bi türlü hatırlamıyorum .ama çok saçma oldugu hatırlıyorum ugraşmıcam cevabını beklicem daha iyi :D

--------------- Ekleme ---------------

he şu tavuk olayıyla alakası varmıydı ya :hmmm

Dafny

Dafny

Üye
    Konu Sahibi
:aha: Delirmek üzereyim.
Bulana ödül mü versek...

mangdaşire

mangdaşire

Üye
ya rastgele bir kapıdan girsin.ölürse de ölür ne yapalım mukadderat böyleymiş...:ehe hem belki dogru kapıyı bulur ölmez.

CoDeYs

CoDeYs

Üye
:hmmm

Dafny

Dafny

Üye
    Konu Sahibi
ya rastgele bir kapıdan girsin.ölürse de ölür ne yapalım mukadderat böyleymiş...:ehe hem belki dogru kapıyı bulur ölmez.
Annem style :d:
''Kaderinde varsa zaten ölür girsin birinden.'' :D

mangdaşire

mangdaşire

Üye
adamın sorusu şu olacak"benim buradan çıkabilmek için hangi soruyu sormam lazımdı?"dogal olarak dogrucunun yanıtı mantıklı gelecek ve yalancı elenecek.ama devamında adam sadece cevabı ögrenecek.yine çıkamayacak:ehe

buketcik

buketcik

Üye
galba bu sefer yanıtı buldum.adamın sorusu şu olacak"benim buradan çıkabilmek için hangi soruyu sormam lazımdı?"dogal olarak dogrucunun yanıtı mantıklı gelecek ve yalancı elenecek.
ben hala bulamadım.ama senin ki mantıklı geldi .olabilir.

Dafny

Dafny

Üye
    Konu Sahibi
Sanmam.:s

CoDeYs

CoDeYs

Üye
kolaj abi geldi bekledigim 2 kişiden biri :)

mangdaşire

mangdaşire

Üye
başka sitelerde de gördüm,oralarda da yanıt yok.merak ettim şimdi.eski tarkan filmlerinde böyle sorular soruldu mu,kurt hemen atlar sahneyi bitirirdi.bu adam ne yapacak bakalım.:ehe:D

kol@j

kol@j

Üye
bekçinin birine sorulur...

"Arkadaşına sorsam yaşama giden kapı hangisidir diye bana hangi kapıyı gösterir" diye?

gösterilen kapı iki durumda da ölüme giden kapıdır.

doğrucu ya bu soru sorulursa: arkadaşının yalancı olduğunu bildiği için ölüm kapısını gösterir.
yalancıya sorulsa: doğrucunun yaşam kapısını göstereceğini bildiği için yalan söyler ve ölüm kapısını gösterir.

cevap bu

kolaj abi geldi bekledigim 2 kişiden biri :)

teşekkürler...

mangdaşire

mangdaşire

Üye

"Arkadaşına sorsam yaşama giden kapı hangisidir diye bana hangi kapıyı gösterir" diye?

doğrucu ya bu soru sorulursa: arkadaşının yalancı olduğunu bildiği için ölüm kapısını gösterir.
yalancıya sorulsa: doğrucunun yaşam kapısını göstereceğini bildiği için yalan söyler ve ölüm kapısını gösterir.

cevap bu

teşekkürler...

mantıklı...

Dafny

Dafny

Üye
    Konu Sahibi

cevap bu
Ben düşündüm o şekilde olmuyor.Her ikisi de ''Beni gösterir'' diyecektir.

CoDeYs

CoDeYs

Üye
sen düşüncene göremi yanıtları cavaplıyorsun yoksa .sorunun cevabına göremi ?

Rica ederim abi :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...