Kronik Hastalıklar Başlıca Ölüm nedeni Oldu.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yusufucan

yusufucan

Üye
    Konu Sahibi
Kronik Hastalıklar Başlıca Ölüm nedeni Oldu.
CENEVRE - Merkezi Cenevre’de bulunan BM’ye bağlı WHO’nun raporunda, geleneksel ölüm nedenleri olan tüberküloz, AIDS ve sıtma gibi enfeksiyon hastalıklarının yerini bulaşıcı olmayan hastalıkların alarak, başlıca ölüm nedeni haline gelmesinin 2030’a kadar süreceği kaydedildi.

WHO’nun sağlık istatistiği ve bilişim bölümü başkanı Ties Boerma, yaptığı açıklamada, giderek daha fazla ülkede kalp rahatsızlıkları ve inme gibi bulaşıcı olmayan hastalıkların başlıca ölüm nedeni haline geldiğini belirtti.

WHO üyesi 193 ülkeden toplanan verilere dayanan 2008 raporunda, çocuklar ve erişkinlerdeki ölüm oranları, hastalık türleri ile sigara ve alkol kullanımı gibi risk faktörlerinin yaygınlığının düzeyleri belgelendi.

Raporda, nüfusu orta yaşlı ve düşük gelirli olan ülkelerde gelecek 25 yılda, bulaşıcı olmayan hastalıklardan ölümlerin önemli oranda artacağı belirtildi.

WHO’nün raporunda, kanser, kalp-damar hastalıkları ve trafik kazalarının birlikte 2030’a kadar bütün ölümlerin yüzde 30’unun nedenini oluşturacağı öngörüsünde bulunuldu.

“ÖNLENEBİLİR ÖLÜMLERİN EN BÜYÜK NEDENİ SİGARA”
Sigara kullanımının tek başına dünya çapında önlenebilir ölümlerin en büyük nedeni olduğu belirtilen raporda, sigaranın iskemik kalp hastalıkları, inme ve kronik obstrüktif akciğer hastalığından ölümlere etkisinin bulunduğu kaydedildi.

Raporda, 2030’da öngörülen 8.3 milyon sigara kullanımı bağlantılı ölümlerin yüzde 80’inden fazlasının gelişmekte olan ülkelerde olacağı da ifade edildi.

WHO başkanı Margaret Chan da örgütün dünkü genel kurulunda yaptığı konuşmada, bulaşıcı olmayan kronik hastalıkların artmasından duyulan kaygıyı dile getirdi.

Chan, diyabet ve astım hastalığı sayısının dünyanın her yerinde arttığını belirtirken, düşük gelirli ülkelerde bile özellikle kırsal bölgelerde ve genelde çocuklukla başlayan obezitedeki şaşırtıcı artışın görüldüğünü kaydetti.

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
433
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
455
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
326
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
431
Haydar


Üst Alt