Kritik Merkez Atıl Diye Kapatılmış

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Kritik Merkez Atıl Diye Kapatılmış
Dünyanın 10 merkezinden biri olan Manisa Tavuk Aşıları Üretim ve Tavuk Hastalıkları Araştırma Enstitüsü 1,5 yıl önce atıl olduğu gerekçesiyle kapadıldığı ortaya çıktı.
09 Ocak 2006 16:15
<div align="center"></div>
1982 yılında tavukçuluk sektörünün aşı ihtiyacını karşılamak ve yeni aşı teknolojileri geliştirmek için kurulan Manisa Tavuk Aşıları Üretim ve Tavuk Hastalıkları Araştırma Enstitüsü, Türkiye&#8217;nin tek, dünyanın da 10 merkezinden birisiydi.

Kuş gribine neden olan &#8216;avian ınfluenza&#8217; virüsünün aşısı da dahil olmak üzere, birçok aşıyı üretebilecek altyapıya sahip olan enstitü, iki yıl önce satışa çıkarıldı, satılamayınca da üretim kapasitesi yeterli olmadığı gerekçesiyle hükümet tarafından kapatıldı.

Adnan Serpen, Manisa Tavuk Aşısı Üretim ve Tavuk Hastalıkları Enstitüsü&#8217;nün eski müdürü... NTV&#8217;nin sorularını yanıtlayan Serpen, &#8220;Enstitümüz, Ortadoğu ve Balkanlar&#8217;ın en büyük estitüsüydü. Kurulduğu yıllarda Türkiye&#8217;deki FAO başkanı sık sık enstitümüzü ziyaret ederdi. Çalışmaları yakından takip ederdi&#8221; diyor.

Kuş gribine karşı aşı arayışı sürüyor

2001 yılında yaşanan &#8220;deli dana&#8221; krizinde aşı ithalatı durdurulduğu zaman Türkiye&#8217;nin aşı ihtiyacını da karşıladığını hatırlatan Adnan Serpen, &#8220;Ama şu anda kuş gribi aşısı bulunduğu taktirde şayet gerçekleşecek olursa Türkiye dışa bağımlı hale gelecektir. Enstitü açık olsaydı aşıyı bulan ülkeden aşı şusu temin edilerek bu estitüde rahatlıkla üretilerek piyasaya verilebilirdi&#8221; diye konuştu.

Uzmanlar, enstitünün kuş gribi riski gözönüne alınarak yeniden açılmasını istiyor.

CK1991

CK1991

Üye
Bugün formundasın Haberci

abuvice

abuvice

Üye
Bu ancak bu ülkede olur zaten..

kikaksk

kikaksk

Üye
<div class='quotetop'>(abuvice &#064; Jan 9 2006, 04&#58;55 PM) [post=249259]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
Bu ancak bu ülkede olur zaten..
[/b][/quote]

cok doğru bi laf...

tofy

Üye
insanlar araştırmaya çok önem veriyorlar bizse ne yapıyoruz kapatıyoruz

teşekkürler haber için haberci

abuvice

abuvice

Üye
Daha neler göreceğiz..Dur bakalım daha..

cllgr

cllgr

Üye
özellikle kapattırmışlardır dışa bağımlı olalımdiye.kuş gribi vakası başımıza dert olsun diye yapmışlardır.

ouSahin

ouSahin

Üye
ne olcak bu ülkenin hali

Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
<div class='quotetop'>(DJOGUZ &#064; Jan 9 2006, 05&#58;30 PM) [post=249304]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
ne olcak bu ülkenin hali
[/b][/quote]

Sen ben bizler sahip çıkacağız şu an için bu mümkün görünmüyorsa da sesimizi yükselteceğiz.Bilenimiz bilmeyenimize öğretecek anlatacak birlikten kuvvet doğar düsturuyla hareket edip sivil insiyatifi kullanarak siyasilere doğruyu yapmaları konusunda baskı yapacağız yapmalıyız.Ama sen ben bizler sesimizi yükseltmez sivil otariteleri devreye sokamazsak her siyasi kendi görüşleri doğrultusunda gelir geçer vatandaşa fayda sağlıyamaz.Yazık olur bu millete.Lütfen biraz daha duyarlı olalım bu tür konulara.Boşvermeyelim...

abuvice

abuvice

Üye
Doğru ama bu ülke adam olmaz..

a21a

a21a

Emekli Yönetici
> bu smile ı kullanmak için bundan iyi bir zemin daha olamaz. o kadar paralar döküp dünyada 10 tanesinden biri olan bir yer açıyoruz. sonra kapatıyoruz..

ABC

ABC

Üye
şu hale bk bu yapılan iş mi yani töb töbe

ouSahin

ouSahin

Üye
<div class='quotetop'>(Haberci &#064; Jan 9 2006, 05&#58;40 PM) [post=249316]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
<div class='quotetop'>(DJOGUZ &#064; Jan 9 2006, 05&#58;30 PM) [post=249304]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
ne olcak bu ülkenin hali
[/b][/quote]

Sen ben bizler sahip çıkacağız şu an için bu mümkün görünmüyorsa da sesimizi yükselteceğiz.Bilenimiz bilmeyenimize öğretecek anlatacak birlikten kuvvet doğar düsturuyla hareket edip sivil insiyatifi kullanarak siyasilere doğruyu yapmaları konusunda baskı yapacağız yapmalıyız.Ama sen ben bizler sesimizi yükseltmez sivil otariteleri devreye sokamazsak her siyasi kendi görüşleri doğrultusunda gelir geçer vatandaşa fayda sağlıyamaz.Yazık olur bu millete.Lütfen biraz daha duyarlı olalım bu tür konulara.Boşvermeyelim...
[/b][/quote]

Ya tamam dogru sölliyonda bize o zaman Avrupa birligi demesinler biz bu halde Avrupa birligine girmeyiz bunu söliim yani cahil insan çok ta ondan

DJMaHo

Üye
<div class='quotetop'>(DJOGUZ &#064; Jan 11 2006, 01&#58;29 AM) [post=250137]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
<div class='quotetop'>(Haberci &#064; Jan 9 2006, 05&#58;40 PM) [post=249316]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
ne olcak bu ülkenin hali
[/b][/quote]

[/b][/quote]

Ya tamam dogru sölliyonda bize o zaman Avrupa birligi demesinler biz bu halde Avrupa birligine girmeyiz bunu söliim yani cahil insan çok ta ondan
[/b][/quote]

kardeşim haklısın destekliorum seni&#33;&#33;&#33;&#33;

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...