Kredi Kartınızı Garsona Bile Vermeyin

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Kredi Kartınızı Garsona Bile Vermeyin
Yemeğe gidiyorsunuz, hesap geliyor, kredi kartınızı büyük bir rahatlıkla uzatıyorsunuz, ne de olsa burası ünlü, güvenilir bir restoran... İsterseniz bir kez daha düşünün!
03 Ocak 2006 09:30
<div align="center"></div>
İstanbul&#8217;da, ünlü restoranlarda çalışan bazı garson kadınlara verdikleri Reader cihazı ile müşterilerin kredi kartlarını kopyalatıp elde ettikleri kart bilgilerini hazırladıkları sahte kartlara yükleyerek pazarlayan şebeke lideri Adnan Y. ile 6 adamı, dört semtte yapılan eşzamanlı operasyonlarla yakalandı.

Şebekenin garson kızlar dışında, hayat kadınları ve travestilere de kopyalama işlemi yaptırdıkları ve kopyalama karşılığında 100 ile 200 YTL arasında para ödediği de tespit edildi. Hazırlanan kartların da piyasaya 500 ile 700 YTL arasında pazarlandığı saptandı. Şebeke üyeleri sorgularının ardından Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı&#8217;na sevk edildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan garson kadınların ise ifadelerinin alınmasından sonra savcılık talimatıyla serbest kaldıkları açaklandı.

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Keisnlikle..

Silinen Üye 153

Silinen Üye 153

Kapalı Hesap
Walla sakat iş en güzeli kredi kartı kullanmamak

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Zaten ben istesemde kullanamıyorum..

Salihyet

Salihyet

Üye
tedbiri mekanda ferahlık vardır

dark_akhyls

Üye
bu tür şeylere çok önemli arkadaşlar ben herkezin bildiği bir bankasında çalıştığım zamanlarda bir müşterimin bu tarz bir şikayeti olmuştu... ve hiçbirşey yapılamadı... o yüzden çok dikkat eteniz gerekiyo kredi kartına.... paylaşım için teşekürrler

Clausius Clapeyron

Üye
3 gün önce kız arkadaşımla yemek yedik ve kartı garsona verdim adam 2-3 dk içinde geldi imzaladım ve oradan ayrıldık şimdi kopyalanıp kopyalanmadığını nerden anlayacağız ki hayda şimdi efamlandımda ne yapsam ki bankayı mı arasam acaba

a21a

a21a

Emekli Yönetici
yanılmıyorsam bu konuda devletin bankalara şart koştuğu bir kural vardı.. tüm kredi kartlarında güvenlik çipi olacak.. daha yeni değişen kredi kartım 2 ay sonra yine yenilendi geldi.. üzerinde çip var.

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Babama da geldi geçen ay yeni kartı ve chipliydi..

Clausius Clapeyron

Üye
<div class='quotetop'>(a21a &#064; Jan 3 2006, 09&#58;47 PM) [post=244225]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
yan&#305;lm&#305;yorsam bu konuda devletin bankalara &#351;art ko&#351;tu&#287;u bir kural vard&#305;.. tüm kredi kartlar&#305;nda güvenlik çipi olacak.. daha yeni de&#287;i&#351;en kredi kart&#305;m 2 ay sonra yine yenilendi geldi.. üzerinde çip var.
[/b][/quote]
çiplileri kopyal&#305;yam&#305;yorlarm&#305; benim ki çipli çünkü

Ayr&#305;ca akbank kart&#305;m çipli ama i&#351;bankas&#305; kart&#305;m normal hemen bankaya ba&#351;vuraca&#287;&#305;m ne olur ne olmaz i&#351;i sa&#287;lama ba&#287;layal&#305;m.

dark_akhyls

Üye
arkadaşlar çipli sisteme aslında çıkan yasaya göre 2006 yılında girmiş bulunuyoruz... çipli sistemde bu tarz olaylar olacağını zannetmiyorum... bu arada diğer taraftan emin ol ki eğer kredi kartın kopyalansaydı şu an kartının limiti çok tan dolmuş olurdu o yüzden bu saatten sonra endişelenme sadece extran bekle...

a21a

a21a

Emekli Yönetici
<div class='quotetop'>(db&#045;jameson &#064; Jan 3 2006, 09&#58;49 PM) [post=244227]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
çiplileri kopyalıyamıyorlarmı benim ki çipli çünkü

[/b][/quote]

biraz zor.. ama bu dünyada olmaz diyede bir şey yok..

Clausius Clapeyron

Üye
Az önce banka ile görüştüm herşey normal bir sorun yok

dark_akhyls

Üye
adına sewindim arkadaşım bundan sonra daha dikkatli olursun artık...

tofy

Üye
evet bu çok önemli bir konu sadece yemek yediğimiz yerde değil mağazalarda da olabiliyor öderken muhakkak inceleyip ödemek lazım dikkatli olun

abuvice

abuvice

Üye
Dikatli olmak lazım. Ne olacağı belli olmuyor..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...