Krasic kimdir?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Krasic kimdir?
Son yıllarda her transfer döneminde gazete manşetlerini süsleyen Milos Krasic için Türkiye serüveni, 4 yıllık sözleşme imzaladığı Fenerbahçe ile başlıyor. Peki Krasic, sarı-lacivertli renklere evet diyene kadar neler yaptı?

1 Kasım 1984’de Mitrovica’da dünyaya gelen Milos Krasic, futbola Rudar kulübünde başlarken, 1999 yılında Vojvodina’nın dikkatini çekti. Dört buçuk sene Vojvodina’da boy gösteren Krasic, 77 karşılaşmada forma giyerken fileleri 7 kez havalandırdı.

Sırp futbolcunun 2004 yılından CSKA Moskova'ya transfer oluşu ise kariyerinde yeni bir sayfa açtı. Vojvodina’da dikkatleri üzerine çeken Krasic'in yükselişi Rusya'da da devam etti. 6 yıl boyunca CSKA Moskova formasını terleten Sırp yıldız, 150 maçta sahaya çıkarken 26 da gole imza attı. Krasic, CSKA Moskova’nın 2005 yılında UEFA Kupası’nı kazanmasında büyük rol oynadı.

CSKA Moskova takımıyla gerek Rusya’da gerekse Avrupa kupalarında gösterdiği başarılı performansla adından söz ettiren Sırp yıldız, 2010 yılının yaz aylarında İtalya’nın Juventus ekibine transfer oldu. Juventus formasıyla ilk golünü Cagliari’ye atan Krasic, şu ana kadar İtalyan deviyle çıktığı 49 maçta 10 gol kaydetti.

Sırp futbolcunun milli takım kariyeri de oldukça parlak. Krasic, 2004 yılındaki 21 Yaşaltı Avrupa Şampiyonası ve aynı yıl yapılan yaz olimpiyatlarında etkili oyunuyla dikkat çekti. Daha sonra forma giydiği Sırbistan Milli Takımı’yla da beğeni toplayan Krasic, 46 karşılaşmada sahaya çıkarken, fileleri 3 kez havalandırdı. Sırp yıldız 2009 yılında ülkesinde yılın oyuncusu seçildi. 2010 Dünya Kupası finallerinde 3 maçta forma giyen Krasic, 2012 Avrupa Şampiyonası elemerinde 7 kez milli formayla sahaya çıktı.

Genç yaşında elde ettiği bu başarılara son olarak Juventus formasıyla Serie A şampiyonluğunu ekleyen Krasiç, Stiliyle Çeklerin unutulmaz futbolcusu Pavel Nedved’e benzetiliyor, güçlü top sürme tekniği ve sürati ile de dikkat çekiyor.

ligtv
 
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
Nedved'e gerçekten çok benizyor
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt