Kral Burak

Sponsorlu Bağlantılar

Akıncı

Akıncı

Üye
    Konu Sahibi
Kral Burak

[h=2]Sarı-Kırmızılılar'ın yıldız oyuncusu dün Trabzonspor karşısında 24. sayısına imza atıp Gol Kralı oldu. Burak böylece hem iki sezon üst üste, hem de iki farklı takımda kral olmayı başardı.[/h]

Galatasaray 2012-2013 sezonunda şampiyon olurken Gol Kralı da Sarı-Kırmızılı ekipten çıktı. Trabzonspor karşılaşmasında 24. golüne imza atan Burak Yılmaz sezonu mutlu sonla noktalamayı başardı. Tecrübeli oyuncu Galatasaray formasıyla Gol Kralı olurken pek çok rekora da imza attı. Geçtiğimiz sezon Trabzonspor formasıyla 33 gol atan Burak Yılmaz, bu sezon başında geldiği Galatasaray’da Gol Kralı olarak iki sezon üst üste de kral olmayı başardı. Süper Lig’de en son yine Galatasaray’dan Hakan Şükür üst üste 3 kez Gol Kralı olmuştu. Hakan Şükür 1996-97, 1997-98 ve 1998-99 sezonlarında Gol Kralı olmayı başarmıştı.

Tarihe geçti

Burak Yılmaz bu büyük başarısıyla sadece üst üste iki kez Gol Kralı olmanın yanı sıra iki farklı takımda mutlu sona ulaşan ikinci oyuncu oldu. Burak Yılmaz geçtiğimiz sezon Trabzon’da bu başarıyı yakalarken, Tanju Çolak ise üç farklı takımla Gol Kralı olmuştu. Çolak daha önce Samsunspor, Fenerbahçe ve Galatasaray formalarıyla bu başarıyı yakalamıştı. Burak aynı zamanda Alex’in Gol Kralı olmasıya 15 kez Gol Kralı çıkartan Fenerbahçe’nin rekoruna ortak oldu. Burak Yılmaz’ın Gol Kralı olmasıyla iki takımda da Gol Kralı olan futbolcu sayısı 15 oldu.

Terim ve Sabri tribünde

Sarı-Kırmızılı ekibin tecrübeli teknik direktörü Fatih Terim ile geçen hafta Volkan ile yaşadığı kavganın ardından 4 maç ceza alan Sabri karşılaşmayı tribünden takip etti. Terim alınan galibiyet sonrası oyuncularını tebrik etti. Bu arada Fatih Terim ile Tolunay Kafkas, Arena’da sezonun son maçında teknik direktörlük kariyerlerinde ilk kez karşı karşıya geldi.
 

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
270
Eren Değerli
Cevap
1
Görüntüleme
190
Baydırman
DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
323
DiaBLoS
Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
260
Baydırman


Üst Alt