Köy Okulları Tezek Kokusundan Kurtulamadı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Köy Okulları Tezek Kokusundan Kurtulamadı
Şanlıurfa'nın bir çok Köy İlköğretim okul öğrencileri, yaz aylarında velilerinin hazırladığı tezekleri okula götürerek ısınmaya çalışıyor. Öğrenciler tezek yandığı sırada kötü bir kokunun sınıfı sardığını ve iyi ısınımadıklarını da söylüyorlar.
30 Aralık 2005 12:22
<div align="center"></div>
Milli Eğitim Müdürlüğü bir çok köy okuluna kömür vermediği için soğukta ders yapıyor. Okullarında yakacak olmadığını belirten köy okullarında okuyan öğrenciler, kendi imkanlarıyla ısındıklarını söylediler.

Velilerinin yaz aylarında hayvan dışkısından yaptıkları tezeklerle ısınmaya çalıştıklarını belirten öğrenciler, "AB&#39;ye bu şekilde giriyoruz" dediler.
Hergün sabah okula giderken yanlarında tezek götürdüklerini belirten öğrencilerden Haşim Başkaldıran "Hergün sınıfta ısınmak için yanımızda tezek
götürüyoruz. Okulumuzda yakıt olmadığı için velilerimizin yaz aylarında yaptıkları tezekleri okula götürüyoruz. Isınma ihtiyacımızı tezeklerle
karşılıyoruz" dedi. Öğrenciler tezek yandığı sırada kötü bir kokunun sınıfı sardığını ve iyi ısınımadıklarını da söylediler.

Öğrenci velilerinden Mehmet Kama ise Avrupa Birliğine böyle mi gireceğiz diye konuştu. Kama "Büyüklerimiz bizi Avrupa Birliğine sokacaklarmış. Bizi
zaten Avrupalılar almaz. Biz fakiriz. Öğrencilerimiz tezekle ısınmaya çalışıyorlar. Bu zamanda hala böyle bir şey kalmış mı ya" şeklinde konuştu.

Öğrenciler köy okuluna günde 2 tane tezek getiriyorlar. Getirilen tezekler okul sobasında sırayla yandırılıyor.

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Kokusu konusunda çok haklılar. Ama çok iyi yanar tezek. Tek sorun kokusu.

depresif

Üye
Bir doğulu olarak kesinlikle bu haberi üzüntüyle okumakla beraber acı gerçeği çok yaşadım
Köy okullarına taini çıkan öğretmen eğer istifa etmezse gelip bu rezilliği çekmesi için varya mangal gibi bir yürek ister.Aslında bakanlık genelge yayınlayıp okullarda elektrikli ocaklar kullandırarak bu sorunu hal edebilirler.

Silinen Üye 153

Silinen Üye 153

Kapalı Hesap
Herşeye bir bütçe ayırıyorlar amaç egitime gelince hiç bişi yok

S1FR3K1R1C1

Üye
<div class='quotetop'>(cepix &#064; Dec 30 2005, 01&#58;38 PM) [post=241056]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
[/b][/quote]Ewet aynen katılıyorum sana kimse yanlış anlamasın ama Askeri ßirliğe çok Para harcıyorlar ( sözüm askerlere Değil ) + Askerlerin aldığı maaş 13 14 milyon Uzman çavuşun maaş&#39;ı bile 2 milyar akşama kadar yatanlar bile war bu subayların içinde ßenim askerlik yaptığım yerde sadece yol çizgisini özel madde olduğu için 2003 de 2 trilyon harcanmıştı.

Silinen Üye 153

Silinen Üye 153

Kapalı Hesap
Haklısın babacan

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Bugün Sarıgül&#39;de bizim okula geldi ve 2. dönem doğalgaza geçeceğimizi söyledi bir anadolu lisesi daha yeni geçiyor doğalgaza..

tofy

Üye
<div class='quotetop'>(cepix &#064; Dec 30 2005, 01&#58;38 PM) [post=241056]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
[/b][/quote]
gerçektende bu böyle ve çok acı bence

abuvice

abuvice

Üye
Ohoo daha trabzona doğalgaz gelmedi bile ahmet..

crows

crows

Üye
halimizin içler acısı oldugu ortada

Vassili

Üye
ben o işleri fazla anlamıyorum???

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt