Köy halkı isyanda

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onur Saka

Onur Saka

Üye
    Konu Sahibi
Köy halkı isyanda

Köy halkı isyanda

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Birlik köyü sakinleri 70 yıldır su, okul ve sağlık ocağı gibi hizmetlerden yoksun yaşıyor.


Köylüler içme suyu ihtiyacını kilometrelerce uzaklıktaki çamurlu su kuyularından eşekler yardımıyla karşılıyor. 21.yüzyılda kısıtlı imkanlarla yaşam mücadelesi veren köy halkı, yetkililerin köye ambargo koyduğunu iddia ediyor.
Viranşehir ilçesine 20 kilometre kuzeyinde bulunan 30 haneli Birlik köyü isyan bayrağı açtı. Yaklaşık 70 yıllık bir geçmişi olan Birlik köyü sakinleri şimdiye kadar su, okul ve sağlık ocağı gibi imkanlardan yoksun yaşıyor. Köy halkı, günlük su ihtiyacını kilometrelerce uzaklıktaki çamurlu su kuyularından ilkel çağdaki gibi eşekler yardımıyla karşılıyor. Yaşadıkları bu kadar imkansızlıkların tesadüf olmadığını ifade eden köy halkı "Yaşamak bizim de hakkımız, bizde bu ülkenin evlatlarıyız" diyerek,
yetkililerin köye bilinçli olarak başlatmış olduğu bir ambargoyla karşı karşıya kaldıklarını ifade ettiler. Köylüler çamaşırlarını bile uzak yerlerden eşekler yardımıyla getirerek yıkadıklarından yakındılar. Yaklaşık 250 nüfuslu köy halkı, eğitim ve sağlık imkanlarından da mahrum bir şekilde yaşam mücadelesi veriyor. Yaşları 6 ile 13 yaş arasında değişen köy çocukları arkasına aldıkları eşeklerle uzun yıllar önce açılmış kuyulardan su ihtiyaçlarını gidermek için sabahın erken saatlerinde yola çıkıyor.
Köyde ikamet eden Hikmet Horoz, yaşadıkları çileyi şu sözlerle ifade etti: "70 yıldan beri suyumuz yok. Kendi imkanlarımızla su ihtiyacımızı gideriyoruz, yani ilkel yöntem olan eşeklerle kuyulardan suları taşıyoruz. Bunun tek suçlusu siyasilerdir. 5 hanelik köylere yol, su elektrik, hizmet götürüyor, bizim köyümüze hiçbir yardım gelmiyor. Burası ikinci Gazze'dir" dedi.
Bütün köylü de Hikmet Horoz, gibi aynı şekilde yaşadıkları sıkıntıların siyasilerin ilgisizliğinden kaynaklandığını söyledi. Köyün erkekleri yaşadıkları sıkıntıları bu yönde ifade ederken, Köy kadınları ise kuyu başında su alma sırası yüzünden başka kadınlarla kavga ederek sıkıntı çektiklerini söyledi. 70 yıldır yaşanan bu sıkıntılara artık bir son verilmesini isteyen köy halkı Başbakan Recep Tayip Erdoğan'dan ve yetkililerinden yardım istedi. Köy sakinleri Viranşehir'in çeşitli yerlerinde bu tür
adaletsizliklerin sürekli olduğunu söyledi
 


kemal21

kemal21

Üye
bunlara yardım etmesi gereken hükümet yapması gereken başka şeyleride yapmıyor
 
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
:oha: Türkiye nin görünmeyen yüzüne de bakın ...
 
Onur Saka

Onur Saka

Üye
    Konu Sahibi
evet ne yapıyorlarsa sürekli şehir'e
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
2
Görüntüleme
837
PALA.
Cevap
1
Görüntüleme
866
Cevap
5
Görüntüleme
1K
DarkredBlue61
Cevap
0
Görüntüleme
474


Üst Alt