Korsan Film İndirenin İnterneti Kesilecek

Sponsorlu Bağlantılar

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Korsan Film İndirenin İnterneti Kesilecek




Toplam 2200 sinema salonuna sahip Türkiye'de, 510 sinema salonunu işleten Mars Entertainment Group'un CEO'su Muzaffer Yıldırım, bundan sonra yapacakları yeni yatırımlarda Anadolu illerine yoğunlaşmak istiyor. Yıldırım, şirketi büyütürken aynı zamanda yerli film endüstrisini de desteklemeyi amaç edinmiş. Bir de tabii korsanla mücadeleyi.

Habertürk'ün haberine göre; korsanla mücadele için sinema yapımcıları, dağıtımcılar ve film kanallarının da içinde bulunduğu grubun Kültür ve Turizm Bakanlığı çatısı altında bir çalışma yaptığını, bu konuda bir yasa tasarısı hazırlandığını bir süre önce yazmıştık. Geçtiğimiz aylarda Kültür Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik'in yaptığı, "Film indirene değil, dosya paylaşana yaptırım var" açıklamasının aksine Muzaffer Yıldırım, yepyeni bir şey söyledi. "İllegal sitelerden film izleyenlere de, yani son kullanıcıya da yaptırım uygulanmasını konuşuyoruz. Para ya da başka bir ceza değil. Film indiren ya da izleyen IP numarasından tespit edilecek ve interneti kesilecek" dedi.

Geçtiğimiz yıl Türkiye'de 285 yeni film vizyona girmiş, bu yıl bu sayının 320'ye çıkması bekleniyor. Satılan 45 milyon sinema biletinin 20 milyonu Türk filmlerine ait. 14 ayda vizyona giren Türk filmi adedi de 68. Ancak toplam yerli film cirosunun yüzde 90'ını bu filmlerin sadece 8'i yapmış. Geri kalanlar hayal kırıklığına uğramış.

TÜRKİYE'DE DÖRT İLDE SİNEMA YOK
Türkiye'nin 24 ilinde faaliyette olan Mars'ın hedefi 40 ile, 2015'e kadar da 510 salondan bin salona çıkmak. Büyümenin yeni rotası Anadolu. Şu anda Iğdır, Kilis, Bitlis ve Hakkâri'de tek bir sinema salonu bile yok. Şırnak'ta da Mars'ın yapımını yeni tamamladığı bir salon var ancak henüz açılmamış. Sektörün büyümesi için Anadolu illerinde açılan AVM'ler fırsat. Çünkü eşini, kızını çarşıya yalnız göndermeyen erkek, söz konusu olan AVM olunca, "Peki gidebilirsin" diyor.

"CMYLMZ'İ 8 MİLYON KİŞİ İNDİRDİ"
CMYLMZ'ı 7.8 milyon kişinin internetten izlediğini söyleyen Muzaffer Yıldırım, "Bu olmasaydı 1.5 milyon kişi daha sinemaya giderdi" dedi.

MARS'A BÜYÜK ÖDÜL
Avrupa'nın en büyük sinema birliği olan ve 33 bin sinema salonunu temsil eden UNIC (International Union of Cinemas) tarafından verilen "Uluslararası Yılın Sinema Grubu" ödülü, Mars Entertainment Group'a verildi. Söz konusu ödülün verilmesinde, başvuru süreci yok. UNIC bu ödülü kendi gözlemleri ve değerlendirmeleri sonucunda veriyor.

YERLİ FİLME MADDİ DESTEK
Yetersiz sermaye yüzünden çekilemeyen Türk filmlerini destekleyen Mars, geçen yıl Dağ, Jin ve Eve Dönüş'ün toplam 7 milyon liralık bütçesinin yüzde 30'unu karşılamıştı. Bu yıl da yerli film yapımına 20 milyon liralık bir destek verilmesi planlanıyor. Muzaffer Yıldırım, "Kendi koşullarıyla çekilebilen değil, destek görmezse çekilemeyecek filmlerle ilgiliyiz. Haftada 6-7 yeni senaryo okuyoruz" diyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Emrgncy


Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
yandık :ehe
 
  • Beğen
Tepkiler: x-scarface
Akıncı

Akıncı

Üye
:oha: bırakıyorum bu işleri artık yoksa maxicep e nasıl takılacağız
 
ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
oldu
 
bycoo32

bycoo32

Üye
teşekkrüler
 
fk555897

fk555897

Üye
Ben indirmiyorum Satın alırsak zaten fazla pahalı değil 15-20 TL. Birde film ihtiyaç olmadığından olmazsa olmaz değil. Yine de sinema ücretlerinin biraz daha azaltılmasından yanayım.
 
Joker

Joker

Emekli Yönetici
Ben zaten hep dvd alıyordum :ehe
 
kaptan23

kaptan23

Üye
ya zaten internet siteleri de izleyebiliyorsun neden bi deindiriyon ki
 
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
ya zaten internet siteleri de izleyebiliyorsun neden bi deindiriyon ki

kimilerinde download hastalığı var ayrıca herkes geniş bant kullanmıyor haliyle donma oluyor adam koyuyor torrente ne zaman inerse artık
 


Üst Alt