Korkutan deprem fırtınası

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
    Konu Sahibi
Korkutan deprem fırtınası
Ege bölgesinde önceki gece meydana gelen 3 deprem korku ve paniğe yol açtı.

Prof.Dr.Naci Görür, “Bölgedeki fayların birçoğu 6 büyüklüklerinde depremler de üretebilir. Tektonik bir enerji var. İzmir ve civarı kritik bölgelerdir” dedi.

Ege bölgesinde, önceki gece meydana gelen depremler halkta paniğe neden oldu. Ard arda İzmir ’de 3.7, Aydın ’da 4.1 ve Denizli’de 3.7 büyüklüğünde gerçekleşen depremler Kasım ayında yaşanan deprem fırtınasına benzetildi. Kandilli Rasathanesi Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü Prof. Dr. Doğan Kalafat, “Kuşadası ve İzmir Selçuk bölgesindeki deprem etkinliği deprem dizileri şeklinde oluyor. Deprem dizileri o bölgedeki deprem üreten aktif kırık parçalarının miktarına, uzunluklarına göre haftalar, bazen aylarca da devam edebilir. Ancak elimizdeki veriler özellikle karada cok büyük boyutta deprem üretecek fayların olmadığı yönündedir. Bu yüzden tedirgin olacak bir durum yok” dedi.

‘En kritik bölge İzmir!’

İTÜ Maden Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Naci Görür ise, “İzmir ve çevresi dünyanın tektonik açıdan en etkin bölgesi. Sık sık depremler olacak. Periyodik olarak depremlerin arttığı dönemlerden birini yaşıyoruz. Ege bölgesinde, kuzey ve güney yönünde meydana gelen çekimin yarattığı gerilmelerin bir sonucu bu. Bölgedeki fayların birçoğu 6 büyüklüklerinde depremler de üretebilir. Tektonik bir enerji var. En kritik bölge de İzmir ve civarı” diye konuştu.

7 şiddetinde deprem olabilir!

İTÜ Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof.Dr. Haluk Eyidoğan, şunları söyledi: “Ege’de 7 şiddetinde deprem olacak bölgelere aday bir yer. Ama bu küçük depremler 7 şiddetli bir depremin habercisi diyemeyiz. Ege bu riski genel olarak taşıyor. Çünkü son 11 yıldır bölgede 6 buçuktan fazla deprem olmadı. İzmir, Kuşadası çok sayıda hareketli fay taşıdığı için sürekli etkileşim haldeler. Bu depremler de bu etkileşlimin bir sonucu.”

DİP NOT: 16 Temmuz 1955’te 6.8 büyüklüğünde Aydın Söke’de ve 13 Kasım 1918’de 5.2 büyüklüğünde İzmir Selçuk’ta deprem yaşanmıştı.
 
  • Beğen
Tepkiler: Revengeful
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

ömer talat katı
Cevap
17
Görüntüleme
427
MAERKEK
MAERKEK
Cevap
7
Görüntüleme
178
PALA.
Eren Değerli
Cevap
6
Görüntüleme
282
Selim Baltaci
KRİMİNOLOJİ
Cevap
2
Görüntüleme
494
KRİMİNOLOJİ


Üst Alt