Konya'da kum fırtınası: 2 ölü

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Konya'da kum fırtınası: 2 ölü
18.04.2012 00:00

Konya'da 75 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle Konya-Ankara ve Konya-Ereğli karayolunda kum fırtınası meydana geldi. Meydana gelen trafik kazalarında 2 kişi hayatını kaybetti

Bugün öğle saatlerinde şiddetini artıran rüzgar zaman zaman fırtınaya dönüştü. Konya- Ankara ve Konya- Ereğli karayollarında kum fırtınası nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.
>> İSPANYOL TURİSTLERİN OTOBÜSÜ KAZA YAPTI

Görüş mesafesinin yer yer sıfıra düşmesi nedeniyle her iki karayolunda da farklı noktalarda çok sayıda araçın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi.

Kazalarda ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 20 kişi yaralandı. Yaralılar, fırtına nedeniyle güçlükle ambulanslara alındı ve kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Konya- Ankara karayolu ulaşıma kapanırken, bekleyen araçlar nedeniyle uzun kuyruklar oluştu. Kent merkezinde de fırtına nedeniyle bazı binaların çatıları uçtu, reklam tabelaları, ağaçlar, aydınlatma ve telefon direkleri ile bahçe duvarları devrildi.

FIRTINANIN HIZI SAATTE 120 KİLOMETREYE KADAR ULAŞTI

Konya genelinde etkisini gösteren fırtının hızı zaman zaman 120 kilometreye kadar ulaştı. Metroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, fırtınanın saat 24.00'e kadar etkisini göstereceğini, yarın da rüzgarın orta şiddetli devam edeceği öğrenildi.

YARALI 30'A YÜKSELDİ

Konya- Ankara karayolunda kum fırtasına nedeniyle çok sayıda araçın karıştığı kazalarda ise yaralı sayınının ilk belirlemelere göre 30'a ulaştığı belirtildi. Ulaşıma kapalı olan yolda daha önceden mahsur kalan araçlardaki özellikle yaşlılar, astım ve nefes darlığı hastaları ise çocuklu kadınlar UMKE tarafından Altınekin kavşağına getirelerek ambulanslarla kent merkezine getirildi.

Kum fırtınası nedeniyle ulaşıma kapalı olan Konya- Ereğli karayolunda meydana gelen zincirleme kazada yaralanan 6 aylık hamile Hürmet Özyıldırım'ın ise karnındaki bebeğinin öldüğü belirtildi. Tedavi altına alınan Özyıldırım'ın durumunun ise ağır olduğu öğrenildi.

Konya- Aksaray karayoluda kum fırtınası nedeniyle ulaşıma kapandı.

Ereğli ilçesinde de bir binanın çatısı uçarken, Beyşehir İlçesi'nde de bir akaryakıt istasyonunu çatısı karayoluna, Beyşiher Gölü kenarındaki kamelyalar göle, uçarken reklam tabelaları devrildi.

Lodos nedeniyle Konya gelenilde de 10 kişi kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Fırtına etkisini sürdürmeye devam ediyor. DHA
 


Emrgncy

Emrgncy

Üye
Allah rahmet eylesin
 
u_cosar

u_cosar

Üye
Allah rahmet eylesin
 
atoubo

atoubo

Üye
Allah rahmet eylesin
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

kartal835
Cevap
1
Görüntüleme
337
fk555897
haydaravısyon
Cevap
0
Görüntüleme
293
haydaravısyon
doctorrr
Cevap
0
Görüntüleme
361
doctorrr


Üst Alt