Konya'da 5 bin silah ele geçirildi

Sponsorlu Bağlantılar

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
    Konu Sahibi
Konya'da 5 bin silah ele geçirildi
KONYA'dan Orta Doğu ülkeleri Mısır, , Yemen, Libya, İran ile Somali ve Sudan'a kaçakçılığı yaptığı öne sürülen şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 5 bin tabanca ele geçirilirken, 25 kişi gözaltına alındı. Şebeke'nin bugüne kadar tabanca ve tüfek olmak üzere yaklaşık 35 bin silah sevkiyatı yaptığı öne sürüldü.
Yemen'in Aden Körfezi'ndeki Serbest Ticaret Bölgesi'nde gümrük memurları, geçen yıl kasım ayında Mersin'den gelen bir gemiden indirilen konteynerde bisküvi kolileri içinde 2 bin 500 tabanca ele geçirdi. Ardından durumu polisine bildirdi. tarafından yapılan araştırmada, silahların Konya'nın Beyşehir İlçesi'ne bağlı Üzümlü Beldesi'ndeki bir tüfek fabrikasında üretildiği saptandı. Bunun üzerine Konya Müdürlüğü ekipleri, yapılan teknik ve fiziki takibin ardından bugün, jandarmayla birlikte silah kaçakçılığı yapan şebekeye yönelik başta Konya olmak üzere Antalya, Adana, Mersin, Hakkari, Balıkesir, Şanlıurfa ve İstanbul'da eş zamanlı düzenledi. Operasyonda, örgüt lideri ve silah fabrikasını sahibi olduğu öne sürülen Kadir T.(50) ile birlikte 25 kişi gözaltına alındı. Baskın yapılan adreslerdeki aramada 5 bin tabanca ele geçirildi.
BUGÜNE KADAR 35 BİN SİLAH SEVK ETMİŞLER
Şebekenin, operasyon düzenlenen illerden kara ve yoluyla özellikle iç savaşların yaşandığı ülkelere tabanca ve tüfek göndermeyi tercih ettiği belirtildi. Şebekenin bugüne kadar Mısır, Suriye, Yemen, Libya, İran ile Somali ve Sudan'a mobilya ve malzemeleri içinde gizlenilmiş tabanca ve tüfek olmak üzere yaklaşık 35 bin silah sevkiyatı yaptığı iddia edildi.
Şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürüldü.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
 

Benzer Konular



Üst Alt